« Putovanja
objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana
COOL

5 najpopularnijih domaćih destinacija proteklih zimskih blagdana

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina obalna mjesta i gradovi ostaju privlačni čak i u hladnijim mjesecima

Predivno...
Predivno... (Booking.com)
Više o

turizam

,

destinacije

,

domaće destinacije

Povratak na radna mjesta idealno je vrijeme da se osvrnemo na odredišta na kojima su putnici najviše boravili ovih zimskih praznika, stoga Booking.com dijeli top pet najpopularnijih destinacija u Hrvatskoj i za hrvatske i za inozemne putnike ove zime.

„Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina obalna mjesta i gradovi ostaju privlačni čak i u hladnijim mjesecima, od Dubrovnika sa svojim veličanstvenim zidinama do grada najljepšeg zalaska sunca, Zadra.", istaknula je regionalna menadžerica Booking.com-a za Hrvatsku, Maja Vikario.

U nastavku pročitajte preporuke za atrakcije koje ne smijete propustiti na zimskom odmoru u ovim gradovima.

Dubrovnik

Nemoguće je ostati imun na ljepotu Dubrovnika, kada vam već na prilazu u grad dah oduzme monumentalnost njegovih zidina, unutar kojih povijest nekadašnje Dubrovačke Republike postaje tako živa. Stari grad nalazi se na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine, a dubrovačke gradske zidine, zaštićene veličanstvenim tvrđavama i dugačke čak 1940 metara, najpoznatija su dubrovačka atrakcija. Posjetite i impresivan kompleks Lazarete, a ne zaboravite i na zeleni otočić Lokrum, smješten preko puta gradskih zidina. Za one koji žele i više uživati u zelenilu, unajmite automobil i posjetite očaravajući Arboretum Trsteno.

Gdje odsjesti: Dubrovnik Old Town Apartments nalaze se na izvanrednoj lokaciji u središtu Dubrovnika. U njihovoj blizini nalaze se brojne znamenitosti unutar gradskih zidina, a gosti mogu uživati i u prekrasnom pogledu na more. Obiteljski restoran u sklopu smještaja dostupan je za večeru i ručak, s posebnim naglaskom na mediteranskim jelima.

Opatija

Kolijevka turizma u Hrvatskoj, Opatija, popularna je u svako doba godine, te je i tijekom ovih zimskih praznika sofisticirano vikend odredište prepuno šarma. U ovom pitoresknom gradiću tijekom cijele zime možete uživati u romantičnim šetnjama šetnicom Lungomare te u pogledu na prekrasne hotele i vile.

Gdje odsjesti: Hotel Palace Bellevue - Liburnia jedan je od najstarijih gradskih hotela koji je nedavno preuređen. Nalazi se u povijesnoj zgradi izgrađenoj u carskom stilu, a odiše elegancijom. Smješten je na najboljoj lokaciji u središtu Opatije uz more. Kako bi gosti potpuno uživali, wellness i spa centar hotela ima unutarnji bazen s grijanom morskom vodom te tihu zonu za opuštanje.

Zagreb

Za vrijeme zimskih praznika Zagreb svoje posjetitelje očarava toplom atmosferom. A svi koji žele doživjeti čaroliju grada tijekom svih godišnjih doba, trebaju se zaputiti u njegovu povijesnu jezgru sa slikovitim Gornjim gradom ili posjetiti neki od zanimljivih suvremenih muzeja, poput Muzeja prekinutih veza ili Muzeja iluzija. Uživajte u obilasku Zagreba pješice u pratnji lokalnog vodiča ili se provozajte poznatom zagrebačkom uspinjačom kako biste imali potpuni doživljaj grada.

Gdje odsjesti: MINT Boutique Studio Apartments nalaze se u centru Zagreba, zbog čega su idealno polazište za šetnju i razgledavanje svih gradskih znamenitosti. Apartmani uključuju i dobro opremljenu kuhinju, a sudjeluju u Booking.com-ovom programu Travel Sustainable.

Split

Malo tko ne bi poželio uživati u autohtonim delicijama u mediteranskom okruženju u srcu Dalmacije, stoga ne čudi da se pokazalo da je Split popularan i tijekom zimskih mjeseci. Posjetitelji mogu uživati u prekrasnom pogledu na more i doživjeti njegovu povijest istraživanjem gradske jezgre s antičkom Dioklecijanovom palačom. Grad pod Marjanom čaroban je tijekom cijele godine.

Gdje odsjesti: Luxury Apartments Villa Mala Split nalaze se u blizini plaže Bačvice. Gostima je na raspolaganju vanjski kamin, a mogu se opuštati i u predivnom zelenilu vrtu.

Zadar

Grad poznat po najljepšem zalasku sunca popularno je odredište i u zimsko blagdansko vrijeme. Zahvaljujući blagoj i sunčanoj zimi, posjetitelji i u ovo doba mogu uživati u suvremenim zadarskim atrakcijama, u zvukovima Morskih orgulja i instalaciji Pozdrav Suncu. Čak i tijekom zime, možete istražiti povijest zadarskog poluotoka, opasanog gradskim bedemima, i prošetati slavnom ulicom Kalelargom koja će vas dovesti do zadarskog Foruma, glavnog gradskog trga iz rimskih vremena.

Gdje odsjesti: Magic View Apartments nalaze se na dobroj lokaciji s prekrasnim pogledom na zadarski poluotok te su u blizini gradskih znamenitosti. Gosti mogu i pješice doći do 20-ak minuta udaljene Obale Kralja Petra Krešimira IV te uživati u najljepšem zalasku sunca na svijetu.  

11.01.2024. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh