« Putovanja
objavljeno prije 1 mjesec
COOL

Vesela odredišta za 1. april ;)

Booking.com dijeli pet odredišta duhovitih imena diljem svijeta radi obilježavanja prvog aprila

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Booking.com)
Više o

1. april

,

1. travanj

,

Booking.com

Kako se bliži prvi travnja, ljudi diljem svijeta mogu očekivati puno nedužnog smijeha koji ide uz svjetski dan neslanih šala i podvala. Kao svoj doprinos zabavi, Booking.com, vodeći pružatelj usluga putovanja, dijeli pet odredišta duhovitih imena diljem svijeta koja će nasmijati putnike, a možda i postati novi skriveni dragulji na njihovu popisu želja. Bilo da se radi o superjunacima željnima akcije u turskom Batmanu ili o pustolovnim hazarderima koji su spremni suočiti se s istinom ili posljedicama u gradiću Truth or Consequences u New Mexicu, svi putnici mogu pronaći neko odredište urnebesno smiješnog imena koje će ih nasmijati tijekom sljedećeg putovanja.

Batman, Turska

Ljubitelji superjunaka mogu se uputiti u živahni Batman, glavni grad istoimene pokrajine na jugoistoku Turske. Premda je poznat kao industrijsko središte, od šarma ovog mjesta zanimljivije je samo njegovo ime. Prije 40-ih godina dvadesetog stoljeća to je bio neugledan gradić imena Iluh, no s procvatom naftne industrije ime je promijenjeno u „Batman", što na turskom znači „potopljen" jer je to područje poznato po poplavama. No, ne treba podcjenjivati to odredište bogate povijesti i kulturnog značaja, zahvaljujući arheološkim gradovima kao što je Hasankeyf, s brojnim špiljama, džamijama i drevnim građevinama koje su naseljene već tisućama godinama. Odredište se uz bogatu povijest odlikuje i zapanjujućim prirodnim ljepotama, među kojima je prekrasna rijeka Tigris koja protječe pokrajinom Batman, a imala je ključnu ulogu u razvoju drevnih civilizacija, kao što su asirska i babilonska. Putnici koji žele nastaviti uživati u drevnoj povijesti mogu se uputiti na dvosatnu vožnju i istraživanje susjednog Mardina, koji se odlikuje prekrasnom srednjovjekovnom arhitekturom sačuvanom iz drevnih civilizacija. Među građevinama se nalaze stare palače i povijesni hramovi. Kupnjom karte za All-inclusive privatni vođeni obilazak grada Mardina imat ćete priliku posjetiti i Muzej grada Mardina te Veliku džamiju u Mardinu, a sve pod vodstvom dobro upućenog vodiča.

Gdje boraviti: U hotelu Ramada Plaza By Wyndham Batman ne mora doći kraj uzbuđenjima jer smještajni objekt gostima nudi niz sadržaja za brigu o sebi, uključujući tursku kupelj za vrhunsko pročišćavanje tijela i opuštanje, unutarnji bazen za goste koji vole plivati i saunu. U restoranu u sklopu objekta za doručak se poslužuje švedski stol s ukusnim jelima francuske, grčke i talijanske kuhinje. Nakon toga posjetite obližnji trgovački centar Erzenia, u kojem ćete pronaći luksuzne trgovine, fine kafiće i restorane. Osoblje u objektu dobro govori strane jezike, pa goste očekuje ugodan boravak.

Morón, Argentina

Zapadno od Buenos Airesa nalazi se Morón. Premda se na hrvatskom ta riječ upotrebljava za budalaste osobe, na španjolskom ona znači „veliki kamen ili brdo", čime se opisuju geografske značajke ovog odredišta. Ovaj skriveni dragulj savršen je za putnike koji žele doživjeti živahnu atmosferu kulturnog argentinskog grada. Zahvaljujući mješavini urbanog okruženja i predgrađa, idealan je za one koji traže najbolje od oba svijeta. Brojni zeleni prostori i parkovi putnicima nude mir kad im je potreban, a moderni koktel-barovi ili „bodege" potrebnu dozu zabave na odmoru. Putnici mogu posjetiti i središnji trg Plaza San Martin, koji se nalazi u samom srcu Moróna, a sadrži važne građevine kao što su zgrada Općine Morón i prepoznatljiva katedrala u Morónu, poznata po impresivnoj arhitekturi i dugoj povijesti. Možete istražiti i obližnje ulične tržnice na kojima se prodaju lijepe rukotvorine, svježi proizvodi i bogati okusi Argentine.

Gdje boraviti: Smještajni objekt Machado apartamentos moron sadrži potpuno opremljene jedinice s privatnom kupaonicom, dobro opremljenom kuhinjom i balkonom s kojeg se možete diviti prizorima živahnoga grada.

Wagga Wagga, Australija

Na pola puta između Sydneyja i Melbournea u New South Walesu nalazi se deveti po veličini kontinentalni grad u Australiji pod imenom Wagga Wagga. Zanimljivo je da duplicirano ime ovog odredišta potječe od aboridžinske riječi koja znači „mnogo vrana", simbolizirajući ptice koje su bile brojni stanovnici tog područja. Odredište s lijepim krajolikom i jedinstvenim biljnim i životinjskim svijetom, kao što je poznati botanički vrt Wagga s autohtonim biljem i mini zoološkim vrtom s klokanima, valabijima i emuima, idealno je za ljubitelje prirode i one koji vole uživati na otvorenom. Putnici željni dodatnih uzbuđenja mogu dvosatnom vožnjom doći do glavnog grada Australije, Canberre, i uživati u obilasku Canberre s lovom na blago. Tom će se prilikom upoznati s poviješću i kulturom grada odgovarajući na pitanja iz općeg znanja i rješavajući zanimljive zadatke.

Gdje boraviti: Quality Hotel Rules Club Wagga zasigurno će zadiviti svoje goste nudeći im vrhunac ugodnosti: pristupačne sobe, sigurna parkirališta te znamenitosti do kojih mogu doći pješice. Među njima je centar grada Wagga Wagga s poznatom ulicom Baylis, u kojoj se nalazi mnoštvo trgovina i restorana.

Truth or Consequences, New Mexico, Sjedinjene Američke Države

Ima li za putnike koji bez obzira na ishod vole spontanu pustolovinu boljeg odredišta od grada Truth or Consequences na jugozapadu New Mexica? Grad se odlikuje prekrasnim krajolikom, okružen je planinama i odiše spokojnom ljepotom. Zanimljiva je činjenica da je ime dobio 50-ih godina 20. stoljeća po slavnoj radijskoj emisiji. Odredište koje ostavlja dojam predgrađa sadrži razne termalne izvore i omiljena je lokacija za život u mirovini, a savršeno je za putnike fokusirane na kvalitetu života koji se žele opustiti od buke i vreve te uživati u životu polaganoga tempa. To mogu učiniti posjetom toplicama Riverbend Hot Springs u samom središtu grada, gdje se mogu namakati u mineralnim kupkama poznatima po ljekovitim svojstvima, ili obilaskom muzeja Geronimo Springs, gdje će saznati lokalnu povijest odredišta. Oni željni pustolovine mogu dvosatnom vožnjom doći do Albuquerqueja, „svjetske prijestolnice balona na vrući zrak" u kojoj se svake godine održava Međunarodni festival balona (5. - 13. listopada). Putnici koji traže veća uzbuđenja mogu se uputiti u šetnju s duhovima kroz stari grad i doživjeti najjeziviju šetnju u životu po mračnim uličicama starog Albuquerqueja, sa stručnim vodičem koji će im zasigurno ispričati stravične priče o duhovima koji opsjedaju grad.

Gdje boraviti: Gosti se mogu odmoriti u prekrasnom objektu Sierra Grande Lodge & Spa, gdje se mogu namakati u toplim termalnim kupkama u objektu ili vježbati u fitness centru. Nakon toga imaju priliku opustiti se uz čašu vina u udobnim ogrtačima u klimatiziranim sobama s privatnom kupaonicom.

Middelfart, Danska

U srcu središnje Danske nalazi se Middelfart, što na danskom znači „sredina", a odnosi se na geografski položaj grada. Ako zanemarimo smiješno ime (koje neodoljivo podsjeća na englesku riječ za prdež), odredište je izvrsno za putnike koji traže aktivnosti koje će ih okrijepiti, kao što je promatranje kitova u Parku prirode Mali Belt, najvećem morskom parku prirode u Danskoj. Ovo odredište ima obalu koja se proteže duž 117 km, a putnici mogu istraživati dražesne galerije, gradske trgovine i restorane s pogledom na more. Mirna, prohladna i staložena atmosfera grada putnicima omogućuje da iskuse život polaganog tempa i doista se odmore, bilo dok zbijaju šale s bliskim osobama na poluotoku Hindsgavl s pogledom na prekrasne padine i plaže ili dok se dive slikovitoj prirodi s visine od 65 metara na starom mostu preko Malog Belta. Budući da 60 %* hrvatskih putnika želi tijekom odmora vidjeti održivost na djelu, ovo odredište, koje ulaže napore u etične prioritete kao što su kvaliteta vode i strogo uređeni kanali koji na sjajan način sprječavaju poplave, idealno je za osviještene estete. Oni koji više vole uzbuđenja mogu dvosatnom vožnjom doći do danske prijestolnice Kopenhagena, živopisnog grada sa šarenim gradskim kućama iz 17. stoljeća, živahnim kafićima i lokalima za brunch. Ljubitelje uzbuđenja oduševit će Tivoli Gardens, zabavni park s jednim od najstarijih drvenih vlakova smrti u svijetu, poznat po zanimljivim vožnjama i aktivnostima. Gosti koji putuju s djecom zasigurno će rado posjetiti poznati kip Male sirene, koji se nalazi na šetalištu Langelinie i posjetiteljima je omiljeno mjesto za fotografiranje.

Gdje boraviti: Uživajte u slikovitom boravku u objektu Hindsgavl Slot, fascinantnom dvorcu uz vodu s mnogo zelenila i u mirnom okruženju, idealnom za putnike koji se žele uskladiti s prirodom. Smještajni objekt ima prostrane sobe uređene u klasičnom i modernom stilu, kao i kafić unutar objekta u kojem se poslužuju jela od svježih sastojaka uzgojenih u vrtu samog objekta. Sve to učinit će svaki boravak ugodnim i okrepljujućim.

27.03.2024. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    27.03.2024. 16:19
    tahiti najbolje
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh