« Putovanja
objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana
GODINA ZMAJA

Putovanja zapisana u zvijezdama za kineske horoskopske znakove 2024.

Ovu je lunarnu Novu godinu Booking.com povjerio zvijezdama i spojio horoskopske znakove s odredištima diljem svijeta

Biste li otputovali ovdje?
Biste li otputovali ovdje? (Arhiva)
Više o

putovanja

,

godina Zmaja

,

Booking.com

Lunarna Nova godina ove će se godine slaviti 10. veljače i, dok ispraćamo godinu zeca, poželimo dobrodošlicu 2024., godini zmaja, posvećenoj mitskoj životinji, simbolu samouvjerenosti, ambicioznosti, energičnosti i plemenitosti. Ovu je lunarnu Novu godinu Booking.com povjerio zvijezdama i spojio horoskopske znakove s odredištima diljem svijeta koja odišu jednakom kozmičkom energijom, kako bi putnicima koji idu za zvijezdama ponudio savršena putovanja povodom njihovih nebeskih rođendana. Bilo da je riječ o hrabrom tigru koji traži uzbudljivu pustolovinu, zecu koji žudi za umjetničkim putovanjem ili smionom pijetlu koji traži neobuzdano iskustvo, 2024. sva je u znaku horoskopskih putovanja. Najbolji savjet: svi znakovi ove godine mogu uvećati šanse za sreću uvođenjem reda u kaos oko sebe i izlažući simbole zmaja u svojoj kući i na radnom mjestu.

Godine zmaja: 1916., 1928., 1940., 1952., 1964., 1976., 1988., 2000., 2012., 2024.

Kamo putovati: Manuel Antonio, Kostarika

Zmajevima 2024. donosi autoritet, prosperitet i sreću. No za ovaj znak važno je da ostane prizemljen i svoj ego drži pod kontrolom. Što može biti poniznije od povezivanja s divljim životinjama u raju Kostarike punom kokosa, poznatom po velikom broju nacionalnih parkova? Nacionalni park Manuel Antonio jedan je od najživopisnijih područja južnopacifičke tropske obale, sa 680 hektara prašuma s pješačkim stazama kroz gustu vegetaciju i puteljcima koji vode do bijelih pješčanih plaža i tirkiznih valova. Uz veću bioraznolikost od Europe i SAD-a zajedno putnici će izbliza i osobno pronaći viseće troprste ljenjivce, male vjeveričje majmune i kreštave tukane, a mnogi ga putnici s Booking.com-a toplo preporučuju zbog divljih životinja.

Gdje boraviti: Ove je godine za zmajeve važno da se posvete sebi, tjelesnoj aktivnosti i meditaciji, a u potpunosti mogu uroniti u prirodu u hotelu s pet zvjezdica samo za odrasle Makanda by The Sea Hotel, koji ima spa, infinity bazen s pogledom na Tihi ocean i privatnu plažu na samo nekoliko minuta hoda. Nacionalni park nalazi se na kratkoj udaljenosti automobilom, što energičnim zmajevima omogućuje uživanje u prekrasnoj prirodi i aktivnostima u okolici, uključujući jahanje i ribolov.

Godine zeca: 1915., 1927., 1939., 1951., 1963., 1975., 1987., 1999., 2011., 2023.

Kamo putovati: Firenca, Italija

Zečevi iznimno cijene iskustva koja ih obogaćuju, kao što su umjetnost i romantika, što živopisni grad Firencu čini savršenim odabirom za njih. Uživajte u umjetničkom šarmu grada, od kultnih zgrada do povijesnih popločanih ulica i brojnih galerija u kojima se nalaze najbolji primjerci talijanske renesansne umjetnosti. Ne čudi da je ovaj grad jedno od omiljenih odredišta za umjetnost prema preporukama putnika na Booking.com-u.

Gdje boraviti: Arte' Boutique Hotel savršeno se smjestio u centru Firence, samo nekoliko minuta hoda od galerije Accademia i firentinske katedrale. Ova građevina iz 17. stoljeća projektirana je po narudžbi kako bi u cijelosti prikazala ono najbolje od svoje izvorne arhitekture, što je za zečeve čini savršenim mjestom za boravak. Hotel je i u Booking.com-ovu programu Travel Proud te svakom gostu nudi toplu dobrodošlicu.

Godine tigra: 1914., 1926., 1938., 1950., 1962., 1974., 1986., 1998., 2010., 2022.

Kamo putovati: Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Za tigrove koji traže iskustva prikladna hrabroj, samouvjerenoj osobnosti i želji za uzbuđenjem Dubai nudi niz uzbudljivih iskustava koja ostavljaju bez daha. Uz Jebel Jaiszipline posjetite najviši vrh Ujedinjenih Arapskih Emirata i uživajte u panoramskom pogledu na okolnu pustinju. A možete iskusiti i uzbudljivi skok padobranom i vidjeti zapanjujuće prizore iz zraka - čeka vas očaravajući pogled, bilo da skočite iznad slavnog arhipelaga Palm Jumeirah ili beskrajnih pustinja. Na kopnu i na četiri kotača avanturistički nastrojenim tigrovima namijenjen je pustinjski safari kvadovima uz večeru, u sklopu kojeg će putnici čak imati priliku biti zvijezda tijekom fotografiranja, što je savršeno za samopouzdane putnike.

Gdje boraviti: Raskošni i nagrađivani hotel Jumeirah Emirates Towers oličenje je luksuza i elegancije te je savršen za samouvjerene tigrove. Hotel ima upečatljiv stakleni lift s pogledom na horizont Dubaija i jela iz cijelog svijeta te niz gastronomskih doživljaja koji nude sve, od gurmanskih azijskih jela do mediteranskih klasika. Nakon ispunjenog dana punog pustolovina tigrovi mogu uživati u mirnom i spokojnom ozračju spa centra Talise ili otići na izlet u trgovački centar Dubai Mall, udaljen samo nekoliko minuta hoda.

Godine bivola: 1913., 1925., 1937., 1949., 1961., 1973., 1985., 1997., 2009., 2021.

Kamo putovati: Ella, Šri Lanka

Bivol je životinjski horoskopski znak koji se odlikuje marljivošću, pouzdanošću, snagom i odlučnošću te mu je odmor uz pješačenje savršen odabir. Ella je gradić u brdovitom dijelu Šri Lanke, poznat po zapanjujućem pogledu na zelenilo okolnih brežuljaka i aktivnostima na otvorenom. Za odlučnog bivola koji želi vidjeti još prekrasnih krajolika Šri Lanke jednodnevni safari izlet u nacionalni park Yalu iz Elle nudi užitak u promatranju divljih životinja kako se nesputano kreću u svom prirodnom staništu, uz mogućnost da vidi i fotografira neuhvatljive mačke u prirodnom staništu i druge divlje životinje, npr. šrilanske slonove, usnate medvjede, paune i krokodile. Privatni obilazak s ručkom obuhvaća tri najpoznatija mjesta u Elli s lokalnim vodičem: pješačenje na brdo Ella Rock, s kojeg se pruža zapanjujući pogled na planinsko selo, zatim čuveni most s devet lukova u Demodari te pješačenje na Mali Adamov vrh i promatranje zalaska sunca.

Gdje boraviti: Smješten na planinskoj padini punoj zelenila s panoramskim pogledom na bujnu okolicu, luksuzni hotel EKHO Ella nalazi se na pješačkoj udaljenosti od mosta s devet lukova i Malog Adamovog vrha. Prozračne i profinjeno namještene sobe imaju umjetnička djela inspirirana prirodom te pogled na planine, a sadrže i bežični pristup internetu, TV ravnog zaslona, minibar, pribor za pripremu kave/čaja i sef. U ovom pouzdanom smještaju sobe više kategorije imaju natkrivene terase, u kojima se osobe u znaku bivola mogu opustiti u hidromasažnim kadama.

Godine štakora: 1912., 1924., 1936., 1948., 1960., 1972., 1984., 1996., 2008., 2020.

Kamo putovati: Madrid, Španjolska

Ovaj glavni grad nije poznat samo po svojoj zadivljujućoj arhitekturi, već je i savršeno odredište za sve inovativne i društvene osobe u znaku štakora. Svjetski putnici za noćni život toplo preporučuju Madrid, u kojem se sve budi nakon zalaska sunca, od lokalnih koktel-barova do noćnih klubova, pa možete očekivati zaista dobru zabavu. Zaplešite u zvjezdanoj noći na izvedbi flamenca uživo uz piće i saznajte više o toj izražajnoj plesnoj formi s dinamičnim pokretima nogu, zamršenim pokretima ruku i pljeskanjem.

Gdje boraviti: Domišljate osobe u znaku štakora privući će boravak u zabavnom i otkačenom objektu Vincci the Mint, koji je smješten u srcu poznate ulice Gran Via i koji nudi prekrasan pogled na poznate građevine s terase. Zabava počinje na samom ulazu, gdje vas čeka jedinstveni način prijave: bar s recepcijom, gdje možete odabrati dobro vino ili sangriju. Hotel također ima terasu na krovu s otkačenim gastronomskim barom i kamionom s hranom u sklopu objekta.

Godine svinje: 1923., 1935., 1947., 1959., 1971., 1983., 1995., 2007., 2019.

Kamo putovati: Orlando, SAD

Poznato je da su oni koji pripadaju znaku svinje ležerni i uživaju u bezbrižnoj zabavi. Orlando je savršeno odredište za taj horoskopski znak, poznato po veličanstvenim tematskim parkovima, velikim trgovačkim centrima i noćnom životu, što ostavlja bezbrižna i dugotrajna sjećanja na proživljene pustolovine. Ponovno postanite dijete u zabavnom parku LEGOLAND® Florida uz više od 50 vožnji.

Gdje boraviti: Putnicima u znaku svinje svidjet će se boravak u objektu Four Seasons Resort Orlando. Prikladno je smješten u srcu resorta s tematskim parkom u Orlandu i zasigurno će vam pružiti odmor ispunjen zabavom. Zaputite se u tematski park tijekom dana, a navečer u steakhouse restoranu Capa, smještenom na krovu u sklopu resorta i uređenom u španjolskom stilu, uživajte u pogledima na bujne jezerske krajolike koji se prostiru na 10,5 hektara. Možete se i opustiti igranjem golfa ili uz opuštajuću masažu u spa centru.

Godine psa: 1922., 1934., 1946., 1958., 1970., 1982., 1994., 2006., 2018.

Kamo putovati: Dublin, Irska

Dublin je poznat po prijateljski nastrojenim ljudima te je pravo mjesto za osobe u znaku psa. Zahvaljujući svom srdačnom, iskrenom i odgovornom karakteru, ti će putnici cijeniti gostoljubivost stanovnika glavnog grada Irske. Simpatični lokalni pubovi mogu se pronaći na svakom uglu, pa zašto putovanje ne biste započeli obilaskom pubova te tako upoznali lokalno stanovništvo i poslušali izvedbe tradicionalne glazbe uživo? Ako tražite nešto živahnije, možete sudjelovati u grupnoj plesnoj poduci i tako naučiti tradicionalne irske plesove.

Gdje boraviti: Number 31 privatni je smještaj u klasičnoj georgijskoj kući u nizu, koja je bila središte društvenog života Dublina 1960-ih i 70-ih godina. Dekor je inspiriran razdobljem jazza, pa su sobe uređene u tom stilu, a i cijelim hotelom odjekuju zvuci jazza. Uz moderne luksuzne detalje, ovo je savršen smještaj za putnike u znaku psa koji žele provesti vrijeme u ovom gradu u druženju. Baš poput svog prijateljskog okruženja u Dublinu, ovaj hotel u Booking.com-ovu programu Travel Proud svim gostima jamči inkluzivan i ugodan boravak.

Godine pijetla: 1921., 1933., 1945., 1957., 1969., 1981., 1993., 2005., 2017.

Kamo putovati: Chiang Mai, Tajland

Pijetlovi, kao praktični i precizni horoskopski znakovi, uživat će u zaista raznovrsnim aktivnostima dostupnima u Chiang Maiju. Najveći grad sjevernog Tajlanda uključuje najbolje od oba svijeta te nudi mogućnost usvajanja brojnih praktičnih vještina, uključujući treninge s profesionalnim Muay Thai boksačem i tečajeve kuhanja. Uz to pruža i opuštajući bijeg od svega zahvaljujući bujnom seoskom okružju te drevnim znamenitostima i hramovima do kojih možete prošetati. Smješten sjeverno od Tajlanda, s blagom klimom, ovaj opušteni grad koji počiva u mirnoj dolini idealan je za relaksaciju pijetlova i njihovo obnavljanje energije.

Gdje boraviti: Objekt Anantara Chiang Mai Resort smješten je uz obale rijeke Mae Ping. U cijelosti je uređen u minimalističkom azijskom dizajnu te ima spa sadržaje i bazen. Ovo je idealan hotel za praktične putnike u znaku pijetla jer nudi puno aktivnosti na jednom mjestu. Aktivnosti kao što su tečajevi Muay Thai boksa, tajlandske kuhinje i golfa dostupni su u sklopu objekta, a možete otići i na opuštajući obilazak grada iz zraka uz vožnju balonom.

Godine majmuna: 1920., 1932., 1944., 1956., 1968., 1980., 1992., 2004., 2016.

Kamo putovati: London, Ujedinjeno Kraljevstvo

London je savršen grad za energične i vješte putnike u znaku majmuna, koji vole učiti nove vještine i upoznavati nove kulture. Taj je grad prepun kulture i raznih aktivnosti, stoga je pravi raj za sve u znaku majmuna. Otkrijte najnovije lokale s hranom i pićem, upoznajte spomenike značajnim ženama iz povijesti East Enda u obilasku pješice ili odaberite zabavnu aktivnost i naučite pripremati slastice kao što su čokolada, bomboni i praline na čokolaterijskoj radionici.

Gdje boraviti: Čuveni Great Scotland Yard Hotel smješten je u jednom od najprestižnijih i najstarijih područja Londona, Westminsteru. Hotel ima skriveni viski-bar, salon za popodnevni čaj i sjajan restoran koji vodi chef s brojnim priznanjima. Zahvaljujući neposrednoj blizini mjesta kao što su Nacionalna galerija i Churchillove ratne sobe, znatiželjni gosti u znaku majmuna moći će štošta naučiti tijekom boravka ovdje. I hotel Great Scotland Yard Hotel nalazi se u Booking.com-ovu programu Travel Proud te svim gostima jamči inkluzivan i ugodan boravak.

Godina koze/ovce: 1919., 1931., 1943., 1955., 1967., 1979., 1991., 2003., 2015.

Kamo putovati: Kilpisjärvi, Finska

Osobama u horoskopskom znaku koze/ovce, koje vole biti maštovite i opuštene, kampiranje u Finskoj moglo bi potaknuti kreativne ideje. Malo selo Kilpisjärvi uz jezero pravo je odredište za uživanje u prirodi i pustolovinama te polazište za mnoge avanture u Laponiji. Čeka vas mnogo toga što možete istražiti, stoga unajmite automobil za putovanje kroz raznolik teren ovog područja. Otkrijte najstariji zaštićeni rezervat prirode u Finskoj, Malla Strict Nature Reserve, u kojem se mogu naći rijetke vrste alpskih biljaka i leptira. Popnite se na fjeld Saana ili planinu Halti, najviši vrh Finske, smješten na granici između Finske i Norveške.

Gdje boraviti: Objekt Arctic Land Adventure Glass Igloos kombinacija je prirode i luksuza. Ovaj jedinstveni hotel smješten je uz farmu sobova Vasara, na obali jezera blizu područja divljine Kilpisjärvija, a gostima nudi tradicionalna laponska jela, saunu i opremu za roštilj. Osobe u horoskopskom znaku koze/ovce koje vole opušteni način života očarat će se pogledom na planine, polarnom svjetlosti tijekom mračnih zimskih noći ili čarobnim ljetima s kratkim noćima te isprobati razne aktivnosti koje se nude, npr. vožnju motornim sanjkama, skijanje i pecanje na zaleđenom jezeru.

Godine konja: 1918., 1930., 1942., 1954., 1966., 1978., 1990., 2002., 2014.

Kamo putovati: Los Angeles, SAD

Osobama u znaku konja, čije su glavne osobine ljubav prema putovanjima i neovisnost, svidjet će se sloboda koju donosi jedinstveno putovanje automobilom kroz drugi najveći grad u SAD-u. Posjetitelji će imati pregršt aktivnosti na izbor tijekom vožnje kroz ovaj grad bogatih i slavnih, koji nudi niz znamenitosti iz svijeta zabave. Razgledajte kuće slavnih, parkirajte automobil na jedan dan i uputite se na privatni obilazak biciklom iz Santa Monice do plaže Venice Beach ili se uputite prema brdima kako biste se fotografirali pokraj slavnog natpisa „Hollywood". Putnici rođeni u godini konja mogu se zaputiti cestom iz Los Angelesa, na samostalni obilazak Nacionalnog parka Joshua Tree, koji uključuje samostalnu vožnju uz audiovodič s informacijama o povijesti parka i prirodnim znamenitostima, što je savršeno za njihovu neovisnu prirodu.

Gdje boraviti: Luksuzni Santa Monica Proper Hotel jedan je od prvih novih luksuznih hotela izgrađenih u Santa Monici u više od deset godina te je savršeno mjesto za odmor tijekom vožnje kroz grad. Upoznajte nove ljude na terasi, na bazenu na krovu i u restoranu s barom te uživajte nakratko u modernom dizajnu s autentičnim detaljima, luksuznoj opremi u svim jedinicama te terasi za jogu na kojoj možete pronaći svoj zen prije nego što ponovno krenete na put.

Godina zmije: 1917., 1929., 1941., 1953., 1965., 1977., 1989., 2001., 2013.

Kamo putovati: Rio de Janeiro, Brazil

Zahvaljujući slikovitim obalama sa zlatnim pijeskom, Rio je vrhunsko odredište za odmor na plaži prema mišljenju putnika na Booking.com-u. Također je savršeno odredište za introvertirane osobe u znaku zmije, koje se vole opustiti i iskusiti istinski užitak. I putnici najistančanijeg ukusa pronaći će nešto za sebe, od zabačenih oaza (kao što je obližnji otok Ilha Grande) do gradskih plaža (uključujući čuvene plaže Copacabana i Ipanema) za sve one životinjske znakove koji samo žele biti u središtu zabave. Za mirnije noćne doživljaje možete otići na izlet jedrilicom u Rio de Janeiru uz zalazak sunca i ploviti pokraj nekih od glavnih gradskih znamenitosti, uz plivanje u toplom oceanu.

Gdje boraviti: Smješten na vrhu brežuljka u četvrti Santa Teresa, objekt Chez Georges nudi savršen boravak za putnike u znaku zmije koji žele opuštajući odmor u srcu grada. Budući da je prikladno smješten između centra grada i pješčanih plaža Copacabana i Ipanema, gosti će imati pregršt opcija na raspolaganju. Za one koji žele istražiti što sve ovaj grad nudi tu su znamenitosti poput gradskog kazališta i Muzeja suvremene umjetnosti, od kojih vas dijeli samo kratka vožnja

01.02.2024. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh