« Putovanja
objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana
SAVJETI

Kako povoljan odmor pretvoriti u VIP iskustvo

Sedam Booking.com-ovih savjeta kako povoljan odmor pretvoriti u VIP iskustvo

Recimo, idite na Filipine
Recimo, idite na Filipine (Booking.com)
Više o

putovanja

,

savjeti

,

Booking.com

,

VIP iskustvo

U svijetu u kojem se troškovi života neprestano povećavaju, interes za putovanja ne jenjava. Ove će godine 63 % putnika svoje budžete za putovanja sljedeće godine planirati pažljivije. Da bi uživali u putovanjima u okviru svojih materijalnih mogućnosti, putnici traže veću vrijednost za svoj novac bez žrtvovanja stila. Prema Booking.com-ovim Predviđanjima za putovanja u 2024. putnici će primjenjivati trikove za uštedu novca da bi smanjili troškove i unatoč tome svoje odmore podigli na višu razinu „à la carte" luksuzima, od glamuroznih jahti do superautomobila. Ti su ljubitelji „à la carte" luksuza stručnjaci za izradu kreativnih planova putovanja koji im omogućuju život na visokoj nozi po povoljnoj cijeni. Više vas zanimaju otmjeni hoteli, nego jednostavna backpacking putovanja i jedinstvena iskustva? Kao vodeća platforma za putovanja na svijetu s misijom da svima olakša upoznavanje svijeta, Booking.com dijeli sedam savjeta kako putovanje obogatiti VIP pogodnostima zbog kojih nećete potpuno isprazniti novčanik.

1. Iskoristite mogućnost besplatnog prelaska u bolju hotelsku jedinicu

Strategije obuhvaćaju posjet izvan sezone, u predsezoni ili u postsezoni da bi se izbjegla konkurencija na vrhuncu sezone ili pak što kasniju prijavu. Dotad će osoblju biti jasnija raspodjela jedinica i znat će što mogu ponuditi. Osim toga, putnici mogu otključati pogodnosti putem Booking.com-ova Genius programa vjernosti, koji osim besplatnog doručka članovima Genius razine 2 i 3 nudi besplatne prijelaze u bolju jedinicu koji se automatski primjenjuju na određene smještaje. Članstvo je potpuno besplatno, lako dostupno i traje cijeli život, a putnici dobivaju više pogodnosti što više rezervacija naprave. Najbolji savjet: povećajte vjerojatnost boravka u mirnom i prostranom smještaju tako da unaprijed zatražite jedinicu u kutu. Zbog konstrukcijskog rasporeda te jedinice obično imaju najveću kvadraturu s najnižom razinom buke.

2. Doživite luksuzne hotele bez prijave

Većina (51 %) putnika radije bi platila upotrebu sadržaja hotela s 4 ili 5 zvjezdica u 2024. umjesto boravka u njemu. Dnevne propusnice omogućuju uživanje u svim sadržajima koje otmjeni hotel nudi bez boravka u njemu ili plaćanja velikih iznosa i možete naći fantastične ponude. Na primjer, dnevna propusnica za resort Bluewater Panglao omogućuje pristup privatnoj plaži resorta, bazenu koji izgleda poput lagune i azijskom fuzijskom restoranu. U Méridi u Meksiku, jednom od Booking.com-ovih najpopularnijih odredišta za 2024., otmjeni Casa Lecanda Boutique Hotel nudi propusnice uz koje posjetitelji mogu pristupiti svim područjima, uživati u koktelu dobrodošlice i dobiti vrijednosni bon za restoran, sve po sniženoj cijeni.

3. Dodajte luksuzna dodatna iskustva

Ako su spremni potrošiti manje novca na smještaj ili putovanje, putnici mogu dio svog budžeta namijeniti uživanju u raskošnim iskustvima koja će u svaki odmor unijeti osjećaj života na visokoj nozi. Ovladajte umjetnošću pametnog trošenja i obogatite povoljne odmore „à la carte" luksuzima da biste živjeli na visokoj nozi, makar samo jedno poslijepodne. Booking.com nudi brojna iskustva po povoljnoj cijeni koja će obogatiti putovanja s ograničenim budžetom, od usluge najma automobila s osobnim vozačem u Boholu u sklopu koje možete razgledavati znamenitosti na tom filipinskom otoku, do krstarenja po centru grada uz šampanjac i kasni doručak niz rijeku Willamette u Portlandu u Oregonu, jednom od Booking.com-ovih najpopularnijih odredišta za 2024., uz neograničenu količinu pjenušca.

4. Unajmite luksuzne automobile po sniženoj cijeni

Za putnike koji su u potrazi za slikovitim izletom automobilom ili jednostavno vožnjom naokolo sa stilom, najam luksuznog automobila podići će svaki odmor na višu razinu. Štoviše, više od dvije petine (42%) putnika 2024. na putovanju je spremno unajmiti bolji automobil od onog koji imaju kod kuće, a u toj je pogodnosti moguće uživati bez upuštanja u velike troškove. Booking.com-ova platforma za najam automobila putnicima omogućuje usporedbu cijena i pregledavanje nekih od najvećih tvrtki za najam automobila koje imaju ponude za sve od atraktivnih kabrioleta do SUV-ova, a Booking.com-ov Genius program vjernosti nudi popuste od 10 % na određene automobile za najam, pa putnicima omogućuje da svoja putovanja jednostavno podignu na višu razinu. Budući da je najam auta u većini slučajeva moguće besplatno otkazati do 48 sati prije preuzimanja, putnici mogu mnogo ranije dogovoriti dobre cijene. Najam auta može biti i „bolji" za naš planet jer Booking.com putnicima nudi pristup električnim i hibridnim vozilima u više od 100 zemalja. Najbolji savjet: pripazite na navedenu kilometražu, nastojte unajmljivati u velikim gradovima radi boljih ponuda i izbjegavajte najam u jednom smjeru da biste izbjegli velike naknade za dostavu.

5. Vozite se taksijem, a da ne potrošite previše novca

Na odmoru je uvijek dobro moći voziti se taksijem, a u tom slučaju ne morate ni nositi tešku prtljagu na potencijalno komplicirana prijevozna sredstva. Putnici mogu putovanje učiniti lakšim uz profesionalni prijevoz iz/do zračne luke na Booking.com-u po konkurentnim cijenama uz zelenije opcije taksija dostupne u 239 gradova diljem svijeta. Osim toga, bilo bi dobro da putnici prije odmora pošalju e-poruku hotelu da bi se raspitali se o uobičajenoj cijeni vožnje pa će ih lokalni stanovnik moći točno informirati o poštenoj cijeni da izbjegli prijevare.

6. Rezervirajte nevjerojatan smještaj za manje novca

Nema boljeg osjećaja od otkrivanja povoljne cijene osigurane za nevjerojatan smještaj. Uz ukupno više od 28 milijuna dodanih jedinica, a taj broj još raste, Booking.com ima mnogo ponuda izvanrednih i jedinstvenih smještaja, od slikovitih kućica na drvetu do iglua i od obiteljskih smještaja s doručkom do butik hotela. I popularnost luksuznih hostela raste među putnicima koji svoj teško zarađeni novac umjesto na spavanje žele potrošiti na raskošna iskustva: luksuzni Viajero Buenos Aires Hostel, primjerice, nudi povoljne privatne sobe ili spavaonice u središtu argentinskog glavnog grada (koji je jedno od Booking.com-ovih najpopularnijih odredišta za 2024.) s pogodnostima kao što su restoran, bar te unutarnji i vanjski bazen.

7. Otkrijte skrivene dragulje

Sljedeći je trik za povoljno luksuzno putovanje odlazak na neko manje popularno odredište. Ako se odluče za manje popularna i neotkrivena odredišta s povoljnim valutnim tečajevima, putnici koji ne vole previše trošiti, a vole luksuz mogu uživati u svim pogodnostima. Štoviše, polovina (50 %) putnika 2024. planira birati odredišta na kojima su troškovi života niži nego ondje gdje žive. Booking.com-ov Vodič za najpopularnija odredišta za 2024. otkriva neke od tih skrivenih dragulja, od Vlore u Albaniji, europskog odgovora na Maldive, do tropskog raja Panglaoa na Filipinima, jednog od najpovoljnijih otočnih odredišta na svijetu. 

14.12.2023. 08:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh