« Putovanja
objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana
NAGRADE

Dobitnici Traveller Review Awards za 2024.

Booking.com otkriva dobitnike Traveller Review Awards za 2024. - Hrvatska među top 10 najnagrađivanijih destinacija

A da svratite u Grčku malo? ;)
A da svratite u Grčku malo? ;) (Booking.com)
Više o

putovanja

,

Booking.com

,

Traveller Review Awards 2024

Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, izvrsne ponude aktivnosti i raznolikih rješenja za prijevoz, kao što su letovi, najam automobila i taksi prijevoz, danas je objavio dobitnike svoje nagrade Traveller Review Awards koja se dodjeljuje već 12 godina. Na temelju više od 309 milijuna provjerenih recenzija korisnika i kao dokaz dosljednog pružanja izvrsne usluge i srdačnosti, rekordnih 1,48 milijuna partnera za putovanja dobit će Booking.com-ovu nagradu Traveller Review Award za 2024. godinu. Nagradu će dobiti 1.484.294 smještajna objekta, 449 tvrtki za najam automobila i 129 pružatelja taksi prijevoza.

Već sedmu godinu zaredom Italija vodi s najvećim brojem dobitnika nagrada (181.012), a slijede je Španjolska (125.611), Francuska (124.361), Njemačka (86.910) i Ujedinjeno Kraljevstvo (74.754) koje je skočilo za dva mjesta i sada se nalazi na petom mjestu. Među prvih 10 nalaze se i Poljska (61.693), Brazil (58.788), Sjedinjene Američke Države (56.014), Hrvatska (53.971) i Portugal (32.910).

Apartmani i vikendice vodeći su u segmentu smještaja

Putnici i dalje pozitivno ocjenjuju iskustvo drugog doma, a apartmani dominiraju kao najnagrađivanija vrsta smještaja (710.687) i u 2024. godini, sedmu godinu zaredom. Drugu godinu zaredom, vikendice (213.824) su istisnule hotele (179.357) s drugog mjesta, a među top pet najnagrađivanijih vrsta smještajnih objekata nalaze se još i privatni smještaj (84.715) i smještaj s doručkom (71.514). Vile su tijekom godina zabilježile najveći rast u broju nagrada od 23 %, a slijede ih vikendice (20 %) i kampovi (14 %). Sve u svemu, zabilježeno je 10-postotno povećanje u broju nagrada dodijeljenih smještajima za odmor i drugim jedinstvenim objektima koji su alternativa tradicionalnom hotelskom smještaju, što pokazuje da putnici i dalje cijene širok izbor različitih vrsta smještaja i jedinstvenu srdačnost koju oni nude.

Uz pružatelje usluga prijevoza putovanje započinje osmijehom

Već petu godinu Booking.com odaje priznanje svojim partnerima koji pružaju uslugu kopnenog prijevoza za njihovo dosljedno pružanje izvrsne usluge i gostoprimstva. Najam automobila olakšava gostima kretanje i istraživanje manje poznatih odredišta, a taksiji su često posjetiteljima prvi dodir s lokalnim stanovništvom i kulturom. Ti prvi dojmovi često određuju doživljaj ostatka putovanja. Ove će godine 449 partnera koji pružaju uslugu najma automobila iz 26 zemalja dobiti nagradu Traveller Review Award. Španjolska (84) je opet na vrhu popisa s najviše nagrađenih tvrtki za najam automobila, a slijede je Italija (74), Portugal (47), Grčka (42) i SAD (28). U znak zahvalnosti za svu dobrodošlicu i besprijekorna preuzimanja putnika nagradu će također dobiti 129 partnera koji pružaju uslugu prijevoza taksijem, najviše iz Italije (17) i Španjolske (12).

„Bilo da se radi o savjetu o skrivenim lokalnim draguljima koje treba istražiti dobivenom na pultu tvrtke za najam automobila ili personaliziranoj poruci dobrodošlice vlasnika apartmana s preporukama za najbolja mjesta u susjedstvu za prezalogajiti, naši partneri svakodnevno čine putovanja nezaboravnijima i ugodnijima našim korisnicima", izjavio je Arjan Dijk, viši potpredsjednik i direktor odjela za marketing u Booking.com-u.

„Nagrade Traveller Review Awards naš su način zahvale i javnog priznanja vrhunske usluge koju naši partneri nude putnicima i ključne uloge koju oni imaju u našoj misiji da olakšamo svima da istraže svijet. Svima koji ove godine dobivaju nagradu čestitamo na predanosti i strasti. Bez vas ne bismo mogli raditi ovo što radimo!"

Najsrdačnija mjesta na svijetu

Ovogodišnji popisi najsrdačnijih mjesta na svijetu sadrže širok raspon odredišta iz cijeloga svijeta, a sastavljeni su na temelju udjela pružatelja usluge smještaja koji su dobili nagradu Traveller Review Award za 2024.* godinu. Od očaravajućih gradova na obali do alpskih mjesta za odmora ili rustikalnih pustinjskih dragulja, sve ove lokacije sigurno će pobuditi vašu žudnju za putovanjima u ovoj godini.

Najsrdačniji gradovi na svijetu u 2024. godini:

  1. Arraial d'Ajuda, Brazil

  2. Ermoupoli, Grčka

  3. Viana do Castelo, Portugal

  4. Daylesford, Australija

  5. Grindelwald, Švicarska

  6. Moab, Sjedinjene Američke Države

  7. Uzès, Francuska

  8. Mazatlán, Meksiko

  9. Jaisalmer, Indija

  10. Fujikawaguchiko, Japan

Provjerite ovaj vodič za odredišta i saznajte više o tome što ovi gostoljubivi gradovi imaju za ponuditi.

Najsrdačnije regije na svijetu u 2024. godini:

  1. Perthshire, Ujedinjeno Kraljevstvo

  2. Penghu, Tajvan

  3. Boyacá, Kolumbija

  4. Trentino - Alto Adige, Italija

  5. Los Lagos, Čile

  6. Erongo, Namibija

  7. Otago, Novi Zeland

  8. Laponija, Finska

  9. Asturija, Španjolska

  10. Frizija, Nizozemska

24.01.2024. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh