« Kazalište
objavljeno prije 11 mjeseci i 18 dana
PREMIJERA

Premijera Teatra K.: Bez glume, molim!

U predstavi petero (ne)glumaca izvodi glumačke etide Stanislavskog, odnosno njegov poznati "privatni trenutak"

Bez glume, molim
Bez glume, molim (Arhiva)
Više o

kazalište

,

Teatar K

,

Bez glume molim

Pozivamo vas na posebnu kazališnu premijeru, 10. svibnja (srijeda) u 21:00 sati u Kinu Forum - premijeru predstave u kojoj nema glume.

Radi se o projektu koji se oslanja na kultnu predstavu i eksperimentalnu dramu Bez glume, molim! Tomija Janežića iz 2005. godine, a ovaj slovenski kazališni redatelj svojim je savjetima te ostavštinom uputio mladu generaciju amaterskih glumaca Teatra K. i redateljicu Andreju Lemić u iste, neglumačke vode.

U predstavi petero (ne)glumaca izvodi glumačke etide Stanislavskog, odnosno njegov poznati "privatni trenutak", u kojem publici, ali i sebi, otkrivaju posebne i intimne dijelove svojih osobnih života onakvima kakvi jesu - istiniti, realni i neuprljani glumom i scenskim efektima - onoliko koliko je to na jednoj kazališnoj pozornici uopće moguće postići. 

Riječ autorice Andreje Lemić:

17. siječnja 2004. godine dramska družina Tomija Janežića u Teatru ITD izvela je pretpremijeru eksperimentalnog projekta Bez glume, molim!. Nakon nimalo okruglih devetnaest godina sada je red na Teatar K. da pokuša napraviti isto. S prvom postavom, Ninom ViolićNatašom Dangubić, Ecijom Ojdanić, Natalijom Đorđević, Leonom Lučevom, Tvrtkom Jurićem i Sretenom Mokrovićem nemamo mnogo toga zajedničkog; mi nismo friško završeni studenti akademije koji su kroz svoj rad postali najveće hrvatske glumačke legende, no ono što s njima dijelimo je mladost. Kao kazališni amateri u ranim i srednjim dvadesetima dolazimo u Kino Forum govoriti o svojim najvažnijim i vrlo osobnim trenutcima koji su naš običan, svakodnevni život pretvorile u
sadržaj vrijedan nama, toliko vrijedan da bismo ga dali publici i pustili ga da postane dio kolektivnog umjetničkog stvaranja... samo kada ne bi bio toliko privatan.

Predstavu izvodi Teatar K., u srijedu 10.5.2023. u 21 sat. Ulaz je slobodan, a za rezervacije i upite za izvjave slobodno nam se obratite putem k.teatar@gmail.com ili telefonski (+385 99 275 5391). 

07.05.2023. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh