« Kazalište
objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana
SUBSCENA

Carlota Berzal & Ricardo Mena Rosado: Lo Quiero To

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride vas poziva da se pridružite na besplatnoj radionici Carlote Berzal i Ricarda Mena od 06. do 09. lipnja

Odlična radionica
Odlična radionica (Arhiva)
Više o

Subscena

,

AKC Attack

,

Carlota Berzal

,

Ricardo Mena Rosado

Nina Ćorić, Mitja Obed, Lara Horvat, Jelena Kalaica, Carlota Berzal, RIcardo Mena Rosado: "Lo Quiero To"

10. lipnja 2023. u 20:00 sati, Filmski studio Medika, Pierottijeva 11

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride vas poziva da se pridružite na besplatnoj radionici Carlote Berzal i Ricarda Mena od 06. do 09. lipnja s prezentacijom za javnost 10. lipnja u 20:00 sati u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11.

____________________________________________

Kako reći tijelu koje želi sve da ne možete imati sve?

Zahtjevi koje društvo nameće našem tijelu tjera ove izvođače da otvaraju stare rane, izlažu se i guraju do krajnjih granica, a umor je točka loma i lom. Svi dijele isto svjedočanstvo: tijelo im je reklo dovoljno, naglo im je zaustavilo živote, morali su razmisliti o tome da prestanu željeti sve kao prije vitalne kočnice.

Polazna točka za stvaranje ovog procesa bio je trenutak u kojem je Carlotino tijelo reklo da je dosta. Bilo je to 2019. godine kada je (nakon dvije manje operacije 2017. i 2018.) morala na operaciju zloćudnog tumora na lijevoj nozi, zbog čega je dva mjeseca morala provesti u invalidskim kolicima. Kad se uspjela u potpunosti oporaviti, došla je pandemija koju svi znamo i tu je počela promišljati svoje tijelo u smislu zahtjeva koje je ono postavljalo pred nju od malih nogu, ponajviše zbog pritiska društva za beskonačno uzlaznom putanjom karijere.

LO QUIERO TO je scenski eksperiment koji ima za cilj istražiti fizičke granice. Svjedočanstvo i dokument postaju dramski tekst, a kroz različite scenske resurse ova priča se kontruira.

Za ovu priliku tražimo deset sudionika/ica koji dijele zajednički motiv: tijelo im je u nekom trenutku života reklo da je dosta i morali su započeti život na drugačiji način. Nije potrebno prethodno iskustvo na pozornici. Ne postoji dobna granica. To mogu biti osobe bilo koje nacionalnosti koje tečno govore engleski i žive u Zagrebu.

Dani radionica su od 06. do 09. lipnja od 10:00 do 18:00 sati. Prezentacija rada održati će se Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11, u subotu 10. lipnja u 20:00. Vrlo je važno pohađati radionicu svaki dan.
05.06.2023. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh