Iza ogledala
Novo bizarno istraživanje

Znanstvenici tvrde: Da zaista postoje, zombiji bi izbrisali čovječanstvo sa Zemlje

objavljeno prije 15 godina

To je zaključak matematičke jednadžbe koju su postavili istraživači iz Kanade. Tvrde kako bi samo česti i jaki protunapadi uspijeli obraniti čovječanstvo od tih poznatih likova iz filmova… više »

MISTERIOZNA SJENA

Što se dogodilo na Saturnovom prstenu F?

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Kako se Saturn približava svom kolovoškom ekvinociju, koji se događa svakih 15 zemaljskih godina, svemirska letjelica Cassini koja oko njega orbitira od 2004. godine, iz rijetko… više »

POSAO ZA 'ODABRANE'

Profiliranje direktora i njihovih sociopatskih plaća

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Wall Street Journal prije nešto više od dva tjedna objavio je kako direktori i ostali visoki dužnosnici primaju jednu trećinu iznosa svih plaća u SAD-u. Prema podacima iz 2007.… više »

DID YOU GET YOUR SHOTS?

10 stvari koje ne trebate znati o cjepivu protiv svinjske gripe

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Nema smisla zavaravati se oko ovog pitanja: cjepiva koja se trenutačno pripremaju za masovna ubrizgavanja u trudnice, djecu, tinejdžere i odrasle nisu testirana i neće biti testirana prije… više »

KRIZNI INŽENJERING – BALON 6.

Globalno zatopljenje i zeleni dolari

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Početkom lipnja 2009. u Bijeloj kući sjedi Barack Obama, popularni mladi političar čiji je najveći privatni sponzor u predsjedničkoj kampanji bila investicijska banka Goldman Sachs - njezini… više »

KRIZNI INŽENJERING – BALON 5.

Veliki 'bailout' - lov na zaštićene vrste

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Nakon što se u jesen 2008. rasprsnuo naftni balon, nije ostao niti jedan drugi koji bi stvari držao 'u zraku' - činilo se kako je ovaj put novac stvarno nestao. Zato je financijski… više »

KRIZNI INŽENJERING – BALON 4.

Papirnata nafta protiv ponude i potražnje

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Do kraja 2008. financijski svijet bio je pod uzbunom. Wall Street je zadnjih dvadeset godina proveo proizvodeći skandal za skandalom koji na tržištu nisu ostavili mnogo 'čistih'… više »

KRIZNI INŽENJERING – BALON 3.

Ladder i spinn – velika otkrića internetske ere

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Šezdeset godina nakon '29. - Goldman ne samo da je preživio raspad tržišta koji je zbrisao većinu investitora koje je banka smuljala, nego je postao glavni financijski uslužni… više »

KRIZNI INŽENJERING – BALON 2.

Nekretninsko ludilo – kupi, osiguraj, prodaj i čekaj kolaps

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Ulogu Goldmana u globalnoj katastrofi koju je predstavljao 'nekretninski balon', nije teško uvidjeti. I ovdje je osnovni trik bio pad postignut izmjenom standarda, s time da standard… više »

KRIZNI INŽENJERING – BALON 1.

Velika depresija – kolosalno ludilo kojem se morate diviti

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Goldman Sachs nije uvijek bio monstrum s Wall Streeta, bezobzirno lice kill-or-be-killed kapitalizma na steroidima, to je bio samo skoro uvijek. Banku je 1869. godine osnovao njemački… više »

KRIZNI INŽENJERING - UVOD

Kako je Goldman Sachs kreirao sve manipulacije tržišta od 'Velike depresije'

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Prva stvar koju trebate znati o Goldman Sachsu je da je prisutan posvuda. Najmoćnija svjetska investicijska banka je velika vampirska lignja omotana oko lica čovječanstva i konstantno grize… više »

majanski kalendar

Krug u žitu najavljuje kraj svijeta

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Majanski kalendar koji, prema većini tumačenja, predviđa kraj svijeta koji se treba dogoditi 21. prosinca 2012. dobio je svoju inačicu u obliku krugova u žitu. Tijekom proteklog tjedna… više »

x-files

Snimljen duh Michaela Jacksona kako luta Neverlandom – video!

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Elvisa od trenutka njegove smrti fanovi vide na svakom koraku, a nema niti jednog filma koji se bavio svemircima na Zemlji a da preminulog Kralja rocka nije smjestio na neki brod kojim je… više »

krugovi u žitu

Možda i najplodnija sezona krugova u žitu

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Svjetski fenomen krugova u žitu se uporno nastavlja, a ova je godina možda i najplodnija do sada. Sve kompliciranije formacije pojavljuju se gotovo svakodnevno, ovog lipnja se samo u okrugu… više »

čuda u poljima

Fenomenalni novi krugovi u žitu

objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Nakon što se pred desetak dana na engleskim poljima pojavila zapanjujuća meduza u žitu, tek nekoliko dana kasnije su u dvije noći nastale još dvije slike od kojih zastaje dah.… više »

skrolaj na vrh