« Iza ogledala
objavljeno prije 15 godina
čuda u poljima

Fenomenalni novi krugovi u žitu

U samo dva dana pojavile su se dvije nove formacije koje zadivljuju preciznošću izvedbe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.cropcircles.com)
Više o

krugovi u žitu

,

vilin konjic

,

Little London

,

Clatford

Nakon što se pred desetak dana na engleskim poljima pojavila zapanjujuća meduza u žitu, tek nekoliko dana kasnije su u dvije noći nastale još dvije slike od kojih zastaje dah. Slučajno ili ne, tih dana snimljeno je i prijavljeno nekoliko velikih jata neobičnih noćnih svjetala, koje uobičajeno zovemo NLO-i.

Vilin konjic pojavio se u Little Londonu, dok se formacija tehnološkog izgleda pojavila u Clatfordu. Obje su nastale u okrugu Wiltshire, najpoznatijem po krugovima u žitu, kojem je proteklog tjedna upravo meduza preuzela svjetla pozornice kao najveći formacija napravljena u žitnom polju ikada.

Entuzijasti vjeruju kako je pojava 50 metara dugog vilin konjica nastavak 'priče' koju je započela meduza, a prema njihovom mišljenju svrha joj je upozoriti na opasnost od klimatskih promjena, te predviđaju kako bi se životinjska tema mogla zadržati kroz cijelu sezonu koja obično traje do kolovoza.

Ove godine sezona je započela rano, kažu upućeni promatrači i dodaju kako je već zapanjujuća ne samo zbog fenomenalnih oblika i veličina, nego i broja 'krugova' kojih je na području Wiltshirea i Oxfordshirea pronađeno već četiri što je najviše od 1999. godine.

Neki vjeruju kako će učestalost pojave krugova, koji se redovito nalaze na tzv. 'zmajevim linijama' za koje se vjeruje da posjeduju određene mistične karakteristike, povećavati do 2012. godine kada se očekuje nekakav kataklizmični događaj.

Do tada nam ne preostaje drugo nego uživati u 'žitnoj umjetnosti' i pokušati riješiti zagonetke koje se iza nje kriju.

09.06.2009. 13:58:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh