« Iza ogledala
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
2010.

Smak svijeta ili promjena svijesti?

Iako je 2012. godina najčešće korištena kao sinonim za kraj civilizacije, ima i drugih mišljenja

Smak svijeta ili promjena svijesti?
Smak svijeta ili promjena svijesti? (2012.)
Više o

smak svijeta

,

potresi

,

Nostradamus

,

2012

,

FEMA

,

HAARP

,

baba Vanga

,

Bilderberg

Treba li početi skupljati zalihe hrane i vode, kopati podzemna skloništa i slagati kolekciju raznog naoružanja ili ne, pitanje je koje sve više zaokuplja maštu analitičara, sociologa, fenomenologa, teoretičara zavjera i sličnih profesionalnih opinion makera. U isto vrijeme, ova teška pitanja opterećuju i malog čovjeka, ponajviše zbog naslovnica s kojih teče krv, užas i katastrofe.

Serija snažnih potresa u zadnja dva mjeseca zabrinula je cijeli svijet, a Hugo Chavez prvi je imao hrabrosti reći su potrese umjetno izazvale Sjedinjene Američke Države.

Još jedna kratica uvedena je u terminologiju teoretičara zavjera (nakon zloglasne FEMA-e sve spominjanija), a to je High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP), projekt koji se provodi na Aljasci s ciljem poboljšanja svojstava ionosfere radi bolje komunikacije satelita. Govorkanja da se zapravo radi o programu za manipulaciju klimom i izazivanje prirodnih katastrofa postaju sve jača, čak i iz usta ozbiljnijih ljudi nego što je venezuelanski predsjednik.

Najpoznatiji katastrofičar u povijesti, Nostradamus, u svojim je zamršenim katrenama predvidio mogućnost takvog scenarija upravo u razdoblju do 2012. Tada bi se u islamskim zemljama trebao profilirati zli vođa koji neće birati sredstva rušenja zapadne civilizacije, tako da bi nuklearna katastrofa trebala razoriti veći dio svijeta.

O majanskim zapisima rečeno je puno, najviše upravo o 2012. godini kada bi trebalo nastupiti novo razdoblje, no većina popularnih pisaca propušta naglasiti činjenicu da majanski kalendar ne završava te godine, nego proriče i događanje daleko u budućnost. Ipak, blockbuster istog imena starog lisca Rolanda Emmericha dodatno je upeglao tu godinu u mozgove prosječnih ljudi.

Promotrimo li proročanstva poznate slijepe Bugarke babe Vange, Vangelie Gušterove, tekuća godina ipak iskače s početkom trećeg svjetskog rata u listopadu, koji će (po običaju) trajati četiri godine i u kojem će se koristiti kompletan arsenal naoružanja, od nuklearnih bombi do bojnih otrova.

Teoretičarima zavjera trenutno je, osim New World Ordera i Bilderberga, najizgledniji neprijatelj SAD, čije mogućnosti manipuliranja vremenom i istraživanja nekonvencionalnih načina borbe strše kao glavni uzroci problema. Jesu li stvarno ludi znanstvenici u nekom podrumu, između partije intergalaktičkog šaha s preživjelim alienima iz Roswella i kave s Men in Black ekipom stvarno valovima niskih frekvencija izazvali seriju potresa koja upravo trese cijelu planetu, ne može se reći sa sigurnošću.

Ono što se može reći da je u Apokalipsi, zadnjem dijelu Ivanovog evanđelja prilično dobro opisano ono što se trenutno događa. Jahača Apokalipse sve je više, razmilili su se kao Tolkienove Utvare Prstena i sikću iz mračnih kuteva Zemaljske kugle. Nažalost, ni Gandalfa ni Frode nema još na vidiku, pa nam preostaje jedino nada da se radi o načinu na koji nam rodna planeta poručuje da je vrijeme za promjenu svijesti i novi način života. Pitajte Jamesa Camerona što bi on preporučio ....

02.03.2010. 10:26:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    stem cells
    06.09.2010. 23:19
    Lijepo kupiti kućicu na selu, iskopati dubok podrum, oružija i municije ionako imamo iz ratnih rezervi i problem riješen :-)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh