« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
DEŠIFRIRANJE NOSTRADAMUSA

Obama je Nostradamusov crni papa?

Je li Obama novi Antikrist - pitanje je koje se može postaviti iščitavanjem Nostradamusovih proročanstava

Obama je Nostradamusov crni papa?
Obama je Nostradamusov crni papa? (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Obama teorije zavjere

,

Nostradamus

,

Obama crni papa

,

Nostradamus crni papa

,

Obama Nostradamus

Barack Obama je još tijekom kampanje postao omiljena meta lovaca na zavjere, kojima je i sam davao podosta štofa svojim podrijetlom, obiteljskim vezama i bliskim suradnicima. Samo je bilo pitanje vremena, tj. konačnih rezultata izbora da na red dođe i Nostradamus.

Opisivati točnost Nostradamusovih proročanstava mučan je i težak proces dešifriranja stranica i stranica teksta njegove knjige, za koje legenda kaže da su pisane u kronološkom redoslijedu a zatim bačene u zrak i skupljene kako su pale, kako bi ih bilo što teže odgonetnuti.

Dobar dio proročanstava se i ostvario, no trebalo je vremena da se to shvati. Jedno od njih, ono o crnom papi, golica maštu čovječanstva već duže vrijeme, naročito iz razloga što nakon tog pape dolazi kraj svijeta.

Usporedbe su jednostavne, Vatikan kao najutjecajniju državu možemo zamijeniti SAD-om, a papu američkim predsjednikom, no priča je na taj način prilično nategnuta. Posebno iz razloga što se crnim papom često zove vođa jezuitskog reda, zbog njihove odore. Papa je početkom ove godine odobrio umirovljenje Peteru-Hansu Kolvenbachu, generalu reda, i izabran je novi general, španjolski jezuit Adolfo Nicolas, pa se tu također pletu određene intrige oko 29. nasljednika Ignacija Loyole, osnivača reda.

Sv. Malahije je još u dvanaestom stoljeću napisao začudno precizan redoslijed papa po godinama, koji se može pratiti do današnjih dana.

Po njemu, predzadnji papa je Slavitelj maslina (Sv. Malahije davao je kodirana imena papama), a kako je grančica masline simbol benediktinskog reda, ime sadašnjeg pape Benedikt XVI lijepo se uklapa. Zadnji papa, prema sv. Malahiju, nema određenu boju kože nego samo kodno ime Petrus Romanus, što se može tumačiti rođenim ili uzetim imenom Petra.

Problem je u tome što za vrijeme stolovanja tog pape nastupa Apokalipsa, tj. taj bi papa trebao sjesti na stolac sv. Petra uzurpacijom i na kraju njegova stolovanja grad na sedam brežuljaka (više nego očito Rim) trebao bi biti uništen, a strašan Sudac trebao bi presuditi njegovim stanovnicima. Kako kod Nostradamusa također postoje stihovi koji upućuju na razaranje Rima, i to ni više ni manje nego atomskom bombom, Obama polako odlazi iz priče.

Cijelu su priču dan nakon izbora Obame dodatno potpalili američki biskupi, čiji je predstavnik izjavio da je Crkva spremna za crnog papu, što se obzirom na činjenicu da je i taj biskup tamne kože može odmah tumačiti bitno prizemnije, kao početak svojevrsne predsjedničke kampanje za mjesto u Vatikanu.

Protivnici Obame u predizbornoj su kampanji koristili takve usporedbe, dodajući da se Obama može poistovjetiti s Antikristom, koji bi po Nostradamusu trebao biti čovjek tamne kože, a kada se Obama kombinira s Bushom, jednako nategnutom pričom dobiva se ime Mabus, kako Nostradamus zove trećeg Antikrista, nakon Napoleona i Hitlera.

Činjenice su za sada na strani skeptika, koji pragmatično zaključuju da u cijeloj priči oko Obame ipak nešto smrdi, jer je njegov bliski suradnik bio prisutan na sjednicama Trilateralne komisije i Bilderberg grupe, Svjetske Vlade u sjeni. Štoviše, svježa vijest da je Rahm Emanuel zvani Rhambo, Clintonov savjetnik poznat po nevjerojatnoj količini psovki koje može ugurati u jednu rečenicu postao Obamin predstojnik ureda samo je dodala benzin na vatru, jer je Emanuel već duže vrijeme na meti teoretičara zavjere kao glavni cionist i Mossadov čovjek u Washingtonu, što se trude dokazati već dulje od desetljeća.

Takav profil predstojnika ureda novog američkog predsjednika sigurno neće oduševiti Palestince, koji su već počeli slaviti Obaminu pobjedu. Ono što je za sada sigurno 100% jest da ćemo svakodnevno dobivati novu porciju vijesti iza ogledala, za i protiv Obame, sve dok 20. siječnja ne sjedne u Ovalni ured i počne raditi svoj posao. Do tada, Bush može raditi što hoće. A to nije baš tako dobra vijest. (metro-portal)

Još jedno proročanstvo o Obami pročitajte ovdje.

06.11.2008. 18:42:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  DemolitionMan
  06.11.2008. 22:53
  Obama je k**ac - on je pušač cionističkog p**eka i ništa više. Dobar je govornik, pa šta? Hitler je bio još bolji, pa? Rajo, probudite se; Obmana donosi "Change", ali na gore. Obmana je izabarnik svjetske vlade za realizaciju globalnog fašizma. Većina ljudi ne zna da je Amero već štampan - potreban je samo još jedan "teroristički napad" i Amerika je spremna za četvrti Reich. Znate li da je u SAD-u već izgrađeno preko 200 koncentracijskih logora? Za koga? "Teroriste"?
 2. avatar
  dancica
  07.11.2008. 12:13
  ej Demolition jesu naporni ovi što tebe prate i uhode?
 3. avatar
  DemolitionMan
  07.11.2008. 13:58
  Draga Dan-cica, svi smo praćeni - ne treba za to nikakvih uhoda - samo ostavi bateriju u mobitelu. Za vlastitu naobrazbu odi na ovaj link pa zaključi sama - http://www.wholetruthcoalition.org/2008/11/06/the-men-behind-obama/
 4. avatar
  henrieta
  10.11.2008. 07:43
  haha, dancica... jako dobro:)
 5. avatar
  Apartmani
  23.01.2010. 12:13
  obamu su precijenili on jos nije nis napravil vrijedno divljenja osim kaj je crnac a predsjednik :D
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh