Hi-tech
BFS

Bug Future Show pod motom “ Umjetnost znanosti”

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Svi sudionici programa Bug Future Show ovaj će put posjetiteljima pokazati trendove, tehnologije i uređaje koje su razvijene u suradnji sa znanstvenicima i umjetnicima, kao i znanstvena i… više »

NAJAVE

AOC predstavlja B2 seriju monitora s elegantnim dizajnom

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

AOC, specijalist za monitore, najavio je tri nova monitora iz svoje entry-level serije B2. U rasponu veličina od 21.5" (54.7 cm) i 23.8" (60.4 cm) do 27" (68.6 cm), ​​sva tri modela imaju… više »

PRIJAVITE SE!

Osvojite vrijedne nagrade na Fortnite Celebration Cup natjecanju

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

U subotu, 15. veljače i nedjelju, 16. veljače održava se Fortnite Celebration Cup natjecanje. Prijaviti se mogu svi Fortnite igrači koji igraju na PlayStation 4 konzoli, a sudjelovanjem će… više »

ŠUŠKANJA

Lansiranje iPhone SE 2 (iPhone 9) u ožujku?

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Ove godine Apple planira predstaviti cijenom jeftiniji iPhone SE 2 (iPhone 9) krajem ožujka 2020. , i rok se ne bi trebao pomicati usprkos izbijanja epidemiji koronavirusa u Kini. Tvornica… više »

SURADNJE

MMD najavljuje sponzorstvo G2 esports tima u 2020.

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

MMD, vodeći stručnjak za monitore i brend licencirani partner Philips monitorsa, najavljuje sponzorstvo G2 Esports tima, trenutno jedne od najpoznatijih i najuspješnijih esport… više »

MWC 2020

Oppo predstavlja pametni sat

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

OPPO ne želi stati na pametnim telefonima. Planiraju se umiješati u područje nosivih gadgeta. Potpredsjednik Oppo Brian Shen objavio je prvu sliku pametnog sata za koji se očekuje… više »

NAJAVE

Motorola stiže s hrpom noviteta na MWC 2020

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Motorola u vlasništvu Lenova predstavit će u oči otvorenja MWC 2020 sajma u nedjelju, 23. veljače, najmanje četiri nova pametna telefona među kojima je napokon jedan high-end model.… više »

NOVOSTI

Google pojednostavio flashanje Pixel pametnih telefona

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Google je predstavio uslugu Android Flash Tool kako bi se pojednostavio proces instaliranja ili ažuriranja različitih Android verzija na Pixel mobilne uređaje putem weba. Android Flash Tool u… više »

USPJEH

Huawei gradi 5G mreže u Velikoj Britaniji i EU

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Britanska vlada odlučila je dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u uvođenju 5G infrastrukture u Velikoj Britaniji. Takva odluka stiže unatoč upozorenjima i diplomatskim pritiscima… više »

NOVOSTI

Lenovo Yoga 5G laptop spreman za mreže nove generacije

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Uparen s digitalnom olovkom i sustavom Windows 10, Yoga 5G dizajniran je tako da upotpuni produktivnost. Lenovo Yoga 5G uvijek povezana prijenosna računala napokon su evoluirala od konceptnih… više »

WOW!

Progovorila 3 tisuće godina stara mumija

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Pomoću posebnog 3D pisača znanstvenici su uspjeli ''uskrsnuti'' čak 3000 godina star glas egipatskog svećenika za vrijeme vladavine faraona Ramzesa XI. (1099. - 1069. pr. Kr.). Na… više »

COOL

Exabajti pred našim očima

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Ovih dana je njemačka novinska agencija dpa javila da je na njemačkim mobilnim mrežama tijekom protekle godine protok podataka bio veći nego ikada. Operater Telefonica je… više »

COOL

Softveri protiv plagijatora

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Javnim visokim učilištima u Hrvatskoj dostupna su dva softvera za provjeru autentičnosti radova, priopćio je Sveučilišni računski centar (Srce). Kako javljaju, na prijedlog… više »

ČESTITAMO

HACK-A-THON 20: Proglašeni pobjednici

objavljeno prije 4 mjeseca

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota… više »

MIŠLJENJA

Digitalni porez - za ili protiv

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Prije bilo kakve intervencije u smislu uvođenja digitalnog poreza potrebni su jasni odgovori zakonodavca koga bi se, kako i gdje zahvatilo, pri čemu cilj ne smije biti… više »

skrolaj na vrh