Hi-tech
BORBE

Britanci žele ograničiti Google i Facebook oglašavanje

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Postoje snažni argumenti u prilog strožoj regulaciji Googlea i Facebooka kako bi se ograničile moguće negativne posljedice njihove dominacije na području internetskog oglašavanja,… više »

NOVOSTI

Internet proždire struju i potiče klimatske promjene?

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Internet troši jako puno struje, naglasila je potpredsjednica Europske komisije Margrethe Vestager, upozoravajući na negativne posljedice te potrošnje po klimu na Zemlji.… više »

SAVJETI

Kako spriječiti da vas Google Maps prati

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Google Maps vas prati i pohranjuje detaljnu povijest vašeg kretanja. Kao i puno drugih aplikacija koje pohranjuju podatke o vama, to bi trebalo pomoći aplikaciji da vam ponudi… više »

IMATE LI GA I VI?

WhatsApp prestaje podržavati Windows Phone

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Facebook je upravo 'podebljao' listu uređaja koji će ostati bez podrške, a među njima su stariji Androidi, iPhonei i - svi smartfoni sa operativnim sustavom Windows. WhatsApp je… više »

HAKOM

Porasla ulaganja u pokretne mreže

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Ulaganja u pokretne mreže na tržištu elektroničkih komunikacija tijekom prvih devet mjeseci, veća su za oko 40 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavio je HAKOM u… više »

WOW!

LG predstavlja tehnologije Air Fry i Knock-on InstaView u svojim novim pećnicama

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

LG Electronics (LG) pruža bolje iskustvo kuhanja kod kuće i to sa svojim novim štednjakom LG InstaView ThinQTM sa značajkom Air Fry. Cjelovito rješenje za kuhanje integrira… više »

CERTIFIKATI

Huawei dobio prestižni ISO certifikat za zaštitu privatnosti korisnika

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Huawei Mobile Services, Huaweijev eko sustav korisničkih aplikacija u oblaku, osvojio je prestižni certifikat za informacijsku sigurnost korisničkih podataka, ISO/IEC 27701. Certifikat izdaje… više »

HUMANITARNO

Ovih blagdana činite dobro uz Hrvatski Crveni križ i Rakuten Viber

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

 U želji da ovo blagdansko ozračje potakne svaku osobu na činjenje dobrih djela, Hrvatski Crveni križ, zajedno s tvrtkama Rakuten Viber i Mediacor, pokreće kampanju pod nazivom… više »

2019.

Najčešće pretrage na Googlu 2019. u Hrvata

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Kao najmlađa članica Europske unije, Hrvatska je ove godine održala treće izbore za Europski parlament. Očekivano, na Googleu se najviše pretraživao pojam rezultata izbora hrvatskih… više »

STRANICE

World Dog Finder - samo odgovorno uzgajanje

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Stranica World Dog Finder je osnovana u ožujku 2019. godine te je zamišljena kao platforma koja okuplja isključivo licencirane i odgovorne uzgajivače pasa iz cijeloga… više »

ČESTITAMO

Kingston osvojio nekoliko nagrada na prestižnim Cyber Defense Global Awards

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak tvrtke Kingston Technology Company, Inc. za flash memoriju, koji je svjetski lider u memorijskim proizvodima i tehnološkim rješenjima,… više »

SAZNAJEMO

IN2 platforma kao temelj informacijskog sustava za zaštitu okoliša i prirode Slovenije

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

IN2 grupa implementirala je novi nacionalni informacijski sustav za centralno upravljanje podacima o okolišu IS Okolje 1.1 za Agenciju za okoliš Republike Slovenije (Agencija RS… više »

OPREZNO

Treba li router biti upaljen cijeli dan?

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Kada razmišljate o stvarima koje u vašem domaćinstvu troše mnogo struje, vjerojatno vam na umu nije skromni router za spajanje na internet. Ali ako ga ostavite uključenog… više »

NOVOSTI

Scan4Chem - aplikacija za zdravije proizvode

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Zelena akcija predstavila je u petak aplikaciju 'Scan4Chem' koja bi trebala omogućiti trenutno informiranje o štetnim kemikalijama u proizvodima čime žele potaknuti građane da… više »

ZNATE LI?

TOR, Psiphon, Signal i Co.: kako se na Internetu kretati anonimno

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Kako na Internetu postajem vidljiv drugim korisnicima? Načelno je svako kretanje po Internetu vidljivo svima koji imaju pristup serverima preko kojih se to odvija, slično kao što svaki… više »

skrolaj na vrh