Hi-tech
NEMOGUĆE

Teleoperateri protiv britanske vlade

objavljeno prije 26 dana i 9 sati

Nakon odluke britanske vlade da teleoperateri trebaju u potpunosti zamijeniti Huaweijevu opremu do 2027., izvršni direktor britanskog teleoperatera BT-a istaknuo je u intervjuu za… više »

SUD EU

Facebook ne smije slati informacije Europljanima

objavljeno prije 27 dana i 7 sati

Europsko-američki sustav zaštite privatnosti uspostavljen je 2016. kako bi se zaštitili osobni podaci Europljana koji se transferiraju preko Atlantika za komercijalnu upotrebu.… više »

NAUČITE

Xiaomi pomaže natječaju najboljim fotografima

objavljeno prije 28 dana i 2 sata

Huawei je tijekom prošlog mjeseca pokrenuo svoj Next Image foto natječaj na kojem njihovi korisnici imaju priliku podijeliti svoje radove i osvojiti vrijedne nagrade. Žiri čine poznati… više »

NOVOSTI

Phison prodaje Kingstonu svoje dionice

objavljeno prije 28 dana i 11 sati

Kingston Technology Europe Co LLP, podružnica u okviru Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u području memorijskih proizvoda i tehnoloških rješenja, je… više »

COOL

Xiaomi Mi Band 4 najpopularnija fitness narukvica na svijetu

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Prema podacima analitičke tvrtke Canalys, Mi Smart Band 4 postala je najprodavanija fitness narukvica na svijetu za razdoblje od trećeg tromjesečja 2019. do prvog tromjesečja 2020.… više »

NOVOSTI

Ghost of Tsushima - trailer

objavljeno prije 1 mjesec

Jin Sakai mora zaboraviti samurajske tradicije koje su ga oblikovale kao ratnika i krenuti novim putem, putem Duha, i boriti se u nekonvencionalnom ratu za slobodu Tsushime. Ghost of Tsushima… više »

SRCE

Učenje iz sigurnosti vlastitog doma

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Sustav obrazovanja, kako formalnog tako i neformalnog, prošlih je mjeseci doživio velike promjene. Održavanje nastave u uobičajenim uvjetima postalo je nemoguće, a učenje i poučavanje… više »

WOW!

Super Mario Bros srušio rekord

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Aukcijska kuća Heritage Auctions iz Dallasa u Teksasu, izjavila je da je ovo prodaja najskuplje video igre koja je ikad bila na aukciji u svome originalnom pakiranju. Titulu najskuplje uzela… više »

NOVOSTI

AMD potvrdio: Zen 3 na tržište stiže 2020.

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Lisa Su, izvršna direktorica AMD-a, potvrdila je da će prvi čipovi sa Zen 3 arhitekturom stići ove godine. Iako je bilo mnogo glasina o mogućem kašnjenju lansiranja procesora… više »

COOL

Mask 2.0 – otvoreni laboratorij

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Otvoreni laboratorij Mask 2.0 koji facilicitiraju Paula Bučar, Deborah Hustić i Layla Munitić održava se u subotu, 18. srpnja, s početkom u 15 sati, u Radioninom labu na adresi Nova cesta 186… više »

NAJAVE

Microsoft najavljuje novi Xbox Series X 23. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Nakon predstavljanja Sony PS5, na redu je da pod svjetla reflektora dođe najveći konkurent - Xbox Series X igraća konzola. Službeno predstavljanje će se održati 23 srpnja. Događaj će biti… više »

NOVOSTI

Facebook premalo radi na diskriminaciji

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Revizorski nalaz mogao bi biti dodatan pritisak na tvrtku koja je već suočena s bojkotom nekih 900 oglašivača, a među njima su i veliki brandovi poput Coca Cole, zbog optužbi boraca za… više »

ODLAZI

TikTok odlazi iz Hong Konga

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Aplikacija u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Kini ByteDance odlučila je napustiti Hong Kong nakon uvođenja zakona o nacionalnoj sigurnosti. "U svjetlu nedavnih događaja… više »

NOVOSTI

AMD ostvario dugoročnu viziju

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Prije točno šest godina, AMD je postavio cilj da do 2020 podigne učinkovitost svojih APU-ova (čipovi koji objedinjuju CPU i GPU u jedinstven SoC) za čak 25 puta. Tada su mnogi s… više »

NOVOSTI

“Samouništavajuće poruke” za sve chatove su sad dostupne i u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Rakuten Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za jednostavnu i besplatnu komunikaciju, najavila je skorašnje uvođenje "samouništavajućih poruka" u sve oblike chata. Ta je… više »

skrolaj na vrh