Hi-tech
COOL

Apple i Google razvijaju tehnologiju koja će upozoravati na koronavirus

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Njihova metoda djelovat će tako da će se koristiti signal Bluetootha na pametnim telefonima pomoću kojega će se pokazati s kime je vlasnik nedavno bio u kontaktu, dovoljno dugom i bliskom da… više »

BRAVO

Nijemci povećali prava korisnika društvenih mreža

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Njemačka vlada donijela je u srijedu nove mjere za zaštitu korisnika društvenih mreža koje vlasnike tih mreža obvezuju na bržu reakciju u slučaju uvreda ili prijetnji… više »

ČESTITAMO

Proglašene dobitnice nagrade Technology Playmaker Awards 2020

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Booking.com, jedna od najvećih online tvrtki za putovanja i jedan od predvodnika na području digitalne tehnologije, proglasio je dobitnice nagrade Technology Playmaker Awards 2020. Radi se o… više »

BRAVO

WhatsApp uvodi mjere protiv širenja dezinformacija o COVID-19

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Korisnici WhatsApp će odsada moći proslijediti poruku samo jednom korisniku kako bi se ograničila njihova cirkulacija. "Znamo da brojni korisnici prenose korisne informacije, kao i… više »

INICIJATIVE

Airbnb osigurao još milijardu dolara ulaganja

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Airbnb je objavio da je osigurao milijardu dolara novih ulaganja za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa. Investicijski fondovi Silver Lake i Sixth Street Partners uložili su u… više »

NAVALA

Viber zabilježio 4x više poziva tijekom pandemije

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Rakuten Viber, jedna od najvećih svjetskih komunikacijskih platformi, povećala je kapacitete svojih primarnih usluga i pokrenula brojne inicijative kako bi potaknula zajedništvo i… više »

NOVOSTI

Redmi Bend je jeftinija alternativa Xiaomi Mi Banda 4

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Nakon što je postao neovisna marka, Redmi ne samo da proizvodi pametne telefone, već je lansirao i IoT uređaje, usmjerivače, a sada je su lansirali prvu pametnu narukvicu pod nazivom… više »

INICIJATIVE

Europski regulator želi uvesti paneuropsku mobilnu aplikaciju za praćenje virusa

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Europski regulator za zaštitu podataka (EDPS) pozvao je u ponedjeljak da se uvede paneuropsku mobilnu aplikaciju za praćenje širenja koronavirusa umjesto sadašnjih… više »

RECENZIJA

Samsung Galaxy A31 - Infinity-U zaslon i ogromna baterija

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Samsung Galaxy A31 je vrlo sličan nedugo predstavljenom M21. Čak se podudara i dijagonala Super AMOLED zaslona od 6,4 inča kao i rezolucija 2.400 x 1.080 piksela. Kako je riječ o Infinity… više »

FAKE NEWS?

Britanska vlada protiv teorije zavjere o 5G mreži

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Teorija urote po kojoj u širenju novog koronavirusa ulogu imaju i repetitori 5G telekomunikacijske mreže lažna je vijest i potpuno je besmislena, rekli su u subotu britanski… više »

WOW!

Zoom je glavna zvijezda izolacije

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Što je zajedničko britanskom premijeru Borisu Johnsonu, slavljenicima rođendana i tisućama učenika diljem svijeta? Svi se koriste video aplikacijom Zoom dok su fizički razdvojeni usred… više »

COOL

Facebook predstavio desktop verziju Messengera

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Facebook je predstavio desktop verziju svoje Messenger aplikacije za Mac OS i Microsoft Windows kako bi korisnicima društvene mreže omogućio video chatove na zaslonima svojih računala.… više »

NOVOSTI

Schneider Electric pridružio se Tehničkom sporazumu o kibernetičkoj sigurnosti

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Schneider Electric, pridružio se Tehničkom sporazumu o kibernetičkoj sigurnosti, revolucionarnom dogovoru država potpisnica da će raditi na poboljšavanju ekosustava kibernetičke… više »

SJAJNO!

Vježbanje kod kuće uz Garmin pametni sat

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Imate neki Garmin sat? Odlično, jer u ovo  naše vrijeme # ostanidoma možete  planirati treninge u zatvorenom prostoru izravno u aplikaciji Garmin Connect. Raspon je… više »

KRIZA?

Snažan pad proizvodnje i isporuke mobilnih uređaja

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Isporuke pametnih telefona i drugih mobilnih uređaja u veljači su pale gotovo 40 posto u odnosu na isti mjesec 2019., što je najveći i povijesni pad tih isporuka, a zbog pandemije… više »

skrolaj na vrh