Žene
ISTRAŽIVANJE

Majke dvojki, trojki ili više djece podložnije su depresiji

objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci

Žene koje rode dvojke, trojke, ili više djece odjednom imaju 43 posto veće izglede da će patiti od depresije devet mjeseci nakon poroda od žena koje rode jedno dijete, objavili su… više »

ženski posao

Žene su bolji prometni policajci

objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci

Policija u glavnom gradu Perua odlučila je da će promet regulirati samo ženske pripadnice snaga reda. Istraživanje je pokazalo da su policajke manje potkupljive i da striktno provode prometni… više »

8. mart

Perilica je zaslužna za žensku emancipaciju

objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci

Žene su u nedjelju diljem svijeta obilježile njihov međunarodni dan tražeći jednaka prava i prekid nasilja nad ženama. Najveća manifestacija održana je u Poljskoj gdje je blizu 6.000 ljudi… više »

uskrsli praznik

Sretan Dan žena

objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci

Da li je stvar u lokalnim izborima ili je jednostavno hrvatska javnost shvatila da Međunarodni dan žena nema previše veze s mrskim komunizmom, zapravo i nije važno. Dobro je da se… više »

JEEE!

Slovakinje više ne moraju pripadati muškarcu

objavljeno prije 11 godina

Slovaci su nedavno djelomično ublažili kontroverzni zakon kojim se zahtijeva da se ženskim prezimenima u službenim dokumentima doda nastavak "ova". Primjerice, do sada je svakoj… više »

samo možemo reći - aha

Hugh Jackman proglašen najseksi muškarcem

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Australskoga glumca Hugha Jackmana (40) časopis People u srijedu je proglasio "najseksepilnijim muškarcem na svijetu", čime je pobijedio i najnovijega Jamesa Bonda Daniela… više »

Sve više poslovnih žena bira posao majke - domaćice

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Kath Tsakalakis provela je sedamnaest godina radeći kao konzultant za tvrtku Bain & Company, živeći u zemljama poput Francuske i Grčke. Sad živi u San Franciscu kao majka-domaćica… više »

Muškarci u Hrvatskoj jednakiji od žena

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Hrvatska je po ravnopravnosti spolova na 46. mjestu u svijetu i u odnosu na prošlu godinu pala je za 30 mjesta, stoji u ovogodišnjem izvješću Svjetskog ekonomskog foruma… više »

Važno je biti 'Prva dama'

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

"Prva dama" termin je koji se koristi u SAD-u za suprugu predsjednika, a prva dama za svoj posao ne prima plaću i nema službenih obveza ali njezina uloga praktički nije ograničena:… više »

popularne tv serije

'Seks i grad' kriv za trudnoću tinejdžerica?

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Najnovije istraživanje pokazalo je da je puno više trudnica među tinejdžericama koje gledaju tv-serije u kojima dominiraju dijalozi o seksu, a takav im je i sadržaj, nego među onima… više »

studija

Trudnoća ne zaglupljuje žene

objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Studija provedena u australskom Nacionalnom sveučilišnome centru za mentalno zdravlje pokazala je kako nema dokaza da trudnoća šteti ženinim spoznajnim sposobnostima.… više »

Stipendije za znanstvenice

objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

U Ministarstvu kulture predstavljen je i otvoren natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti" u organizaciji Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri… više »

Bezopasan test zamjenjuje amniocentezu

objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Novi prenatalni test za otkrivanje trisomije 21 manje je riskantan od amniocenteze, prema istraživanju vođenom u Sjedinjenim Državama i objavljenom u ponedjeljak. Za tu novu metodu… više »

PODMUKLA BOLEST

Karcinom dojke povezan s društvenim staležom

objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Istraživanje o karcinomu dojke, provedeno u Engleskoj i Walesu na pacijenticama kojima je ta bolest dijagnosticirana između 1986. i 1999., pokazalo je da ona više ubija… više »

Nitko ne želi roditi dijete sa Downom

objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca

Novo objavljena studija prenatalnog otkrivanja Downovog sindroma tvrdi da se 84 posto beba kojima se dijagnosticira Downov sindrom pobaci, objavio je portal plivazdravlje.hr. Studija također… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh