Žene
za izvanredne situacije

Nova kontracepcijska pilula za čak pet dana poslije

objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci

HRA Pharma dobila je dozvolu za prodaju nove, djelotvornije pilule za dan poslije pod nazivom ellaOne te uskoro kreće s njenim plasmanom na europska tržišta. Pilula će se prvo naći u… više »

žensko zdravlje

Hormonalni ciklusi su neizbježni

objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci

Američka neurologinja Luann Brizendine dokazala je kako tijekom mjesečnice ženin mozak prolazi temeljite promjene te se hormoni koje luče mijenjaju ponekad čak i za 25 posto. To može… više »

samo za žene

Alkoholom protiv osteoporoze

objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci

Više od samog alkohola na to imaju utjecaja biljni hormoni koji se nalaze u sastavu piva. Stručnjaci ujedno upozoravaju da neumjerena konzumacija alkohola ima potpuno suprotan učinak.… više »

PRIRODNO I ZDRAVO

Dojenje smanjuje rizik od raka dojke

objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci

Stručnjaci su potvrdili kako bi žene s obiteljskom poviješću raka dojke trebalo maksimalno ohrabrivati da doje jer su istraživanja pokazala da dojenje smanjuje rizik od raka dojke.… više »

TRUDNICE OPREZ

Carski rez povećava rizik od genetskih promjena

objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci

Švedski znanstvenici otkrili su moguću vezu između rođenja planiranim carskim rezom i povećanog rizika za obolijevanje od dijabetesa, raka, astme i sličnih bolesti. Studija koju su… više »

SAVJET STRUČNJAKA

Ne žurite sa skidanjem kilograma nakon poroda

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Potrebno je između šest mjeseci do godine dana da bi se majke riješile viška kilograma dobivenih u trudnoći. Oponašanje slavnih osoba koje samo nekoliko tjedana… više »

majčinstvo

Kako izbjeći iscrpljenost majke

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Naučiti kako biti majka vlastitoj bebi puno je više od napornog cjelodnevnog rada. Ako se pred majku stavi puno drugih zahtjeva, čime ona ima više posla, a manje vremena… više »

Nedodirljiva predsjednica indijskog parlamenta

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Daliti ili nedodirljivi, građani Indije izvan svih kasta, osobe koje se svakodnevno diskriminiraju i praktički su im uskraćena osnovna ljudska prava dobili su predstavnicu na jednoj od… više »

savjeti

Kontracepcija za vrijeme dojenja

objavljeno prije 11 godina

Mnogi su uvjereni da dojenje sprečava od nove trudnoće, no to ipak nije potpuno sigurna metoda. Mlade majke imaju na raspolaganju mnoge druge metode koje dolaze u obzir. Prva ovulacija nakon… više »

WE BOOBED

Marks & Spencer neće dodatno oporezivati velike grudnjake

objavljeno prije 11 godina

Britanski trgovački lanac Marks & Spencer odustao je u petak od dodatnog poreza na grudnjake velikih brojeva, pošto je peticiju protiv poreza potpisalo 13.000 osoba putem… više »

ISTRAŽIVANJE

Majke dvojki, trojki ili više djece podložnije su depresiji

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Žene koje rode dvojke, trojke, ili više djece odjednom imaju 43 posto veće izglede da će patiti od depresije devet mjeseci nakon poroda od žena koje rode jedno dijete, objavili su… više »

ženski posao

Žene su bolji prometni policajci

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Policija u glavnom gradu Perua odlučila je da će promet regulirati samo ženske pripadnice snaga reda. Istraživanje je pokazalo da su policajke manje potkupljive i da striktno provode prometni… više »

8. mart

Perilica je zaslužna za žensku emancipaciju

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Žene su u nedjelju diljem svijeta obilježile njihov međunarodni dan tražeći jednaka prava i prekid nasilja nad ženama. Najveća manifestacija održana je u Poljskoj gdje je blizu 6.000 ljudi… više »

uskrsli praznik

Sretan Dan žena

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Da li je stvar u lokalnim izborima ili je jednostavno hrvatska javnost shvatila da Međunarodni dan žena nema previše veze s mrskim komunizmom, zapravo i nije važno. Dobro je da se… više »

JEEE!

Slovakinje više ne moraju pripadati muškarcu

objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci

Slovaci su nedavno djelomično ublažili kontroverzni zakon kojim se zahtijeva da se ženskim prezimenima u službenim dokumentima doda nastavak "ova". Primjerice, do sada je svakoj… više »

skrolaj na vrh