« Žene
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
SLATKE LAŽI...

7 najčešćih laži koje žene govore muževima

Nećemo ići toliko daleko i tvrditi da se dobar brak temelji i na „uljepšavanju" istine, ali vjerujemo da malo tko može tvrditi da u njegovom braku ne caruje ništa osim potpune iskrenosti

Fotografija vijesti
Više o

brak

,

muškarci i žene

,

laganje

,

uspješan brak

Ukoliko ste i sami u braku, zasigurno se možete sjetiti barem nekoliko prilika u kojima niste bili potpuno iskreni prema vašem suprugu. Nećemo ići toliko daleko i tvrditi da se dobar brak temelji i na povremenim lažima i „uljepšavanju" istine, ali vjerujemo da malo tko može tvrditi da u njegovom braku ne caruje ništa osim potpune iskrenosti. I dok se prosječna žena uglavnom opterećuje sitnim i velikim lažima koje nam govore naši partnerima većina nas zapravo ne vidi da i mi njima često ne govorimo istinu. Donosimo vam popis najčešćih (malih) ženskih laži.

1. Sigurno sam platila taj račun, mora da je greška.

Financijski su problemi glavni razlog razvodima brakova u zapadnom svijetu, a cijeloj situaciji zasigurno nije pomogla financijska kriza koja do točke pucanja odvodi mnoge veze koje su ionako već teško funkcionirale zbog nedostatka novaca za normalan život. Većina žena zna da laganje o financijama, makar i kratkog daha, osigurava da se taj dan nećete opet posvađati s mužem. Na kraju krajeva, uvijek postoji neko rješenje, a mi žene smo prave majstorice u pretakanju iz šupljeg u prazno kad su financije u pitanju. Na kraju krajeva, ne držimo zaludu 3 ugla kuće, zar ne?

2. Za vrijeme seksa mislim isključivo o tebi

Ovo je klasična bračna laž, ali treba pošteno napomenuti da su i muškarci „krivi" za sanjarenje o nekom drugom dok su u krevetu sa svojom suprugom. Na krajeva, ne mora baš svaki susret u spavaćoj sobi biti ispunjen požudom i uzavrelom strašću. Isto tako, većina stručnjaka smatra kako nema ništa loše u tome da nam povremeno mozak odluta na omiljenu glazbenu ili filmsku zvijezdu (ili zgodnog susjeda koji voli kositi travu bez majice), budući da to pomaže strasti između supružnika.

3. Volim te bez obzira na to koliko kilograma imaš

Ovo ne mora biti potpuna laž, ali čak i ako smatrate da vam je suprugov fizički izgled potpuno nevažan za ljubav, razmislite. Ukoliko vaš partner ne može donijeti vrećice iz dućana iz automobila do ulaznih vrata bez da se zapuše i oznoji, nema te ljubavi koja ga može spasiti od vjerojatne prerane smrti uzrokovanom katastrofalnim fizičkim stanjem. Iako nije presudan, fizički izgled odraz je našeg samopouzdanja i psihičkog stanja. Ne kaže se uzalud da je u zdravom tijelu i zdrav duh.

4. Ne smeta me da se izležavaš na kauču dok ja kuham i spremam

Potaknute dugogodišnjim iskustvom, velika većina žena jednostavno shvati da nema smisla započinjati svađu, stoga se radije odlučuju na preuzimanje velikog dijela obveza obiteljskog života, istovremeno tolerirajući gotovo potpuni izostanak sudjelovanja svojih „lošijih" polovica, koje se za to vrijeme izležavaju na kauču. Dragi naši muškarci, činjenica da ste skinuli cipele prije nego ste zalegli gledati nogomet nipošto nije nešto zbog čega bi vam trebali čestati i zahvaljivati, ali to ipak činimo zbog toga što vas volimo.

5. Nije istina da mene djeca više vole, samo su naviknuti da sam više doma

Nedavno smo pisali o tome kako je jedna od najgorih laži koju roditelji govore djeci ta da nemaju omiljeno dijete, što je više svjetskih stručnjaka u nekoliko navrata uspješno osporilo. S druge strane, čini se kako i djeca imaju omiljenog roditelja. Iako je bespredmetno govoriti o ljubavi, koja je zasigurno jednaka prema mami i tati, svakako možemo ustvrditi da će djeca biti više vezana uz roditelja koji provodi više vremena s njima, a to su još uvijek majke. S druge strane, vremena u kojima muškarac radi 60 sati tjedno, a žena samo sjedi kod kuće ipak postaju stvar prošlosti.

6. Ostajem kod kuće s djecom zato što to ja želim

Većina modernih žena više ne sanja da se odreknu obrazovanja i karijera kako bi se 24 sata dnevno mogle brinuti o djeci i kućanstvu. Ipak, mnoge supruge još uvijek ne govore svojim muževima potpunu istinu kad su ove stvari u pitanju, budući da se posvećivanje majčinstvu i obitelji, čak i od onih sa zavidnom karijerom,  u našem društvu još uvijek smatra iznimno požejnim.

7. Moj je život savršen ovakav kakav jest

Ničiji život nije savšen. U svakom ima prostora za poboljšanja. Bez obzira na to zarađujete li 20 ili 200 tisuća kuna godišnje, uvijek možete naći cijeli niz velikih i malih stvari koje bi vam učinile život ljepšim i kvalitetnijim. Žene ipak često odabiru ovu laž kako bi zaštitile sebe, ali i svoju obitelj od grube stvarnosti u kojoj žive.

11.10.2011. 13:58:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    nenad
    11.10.2011. 15:23
    ajajajaajajajj dobra fora :)))
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh