Žene
ESTETSKA BRIGA

Velika guza - najveći ženski strah

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Znate li kolji je najveći ženski strah (barem u smislu ljepote)? To da su im zadnjice ogromne. Možda upravo zato stalno ispituju jedne druge izgleda li im guza velikom u suknjama, hlačama,… više »

ZDRAVI ČIPS

Sušene jabuke za zdravo srce i dobru krvnu sliku

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Sušene jabuke imaju neočekivano pozitivan učinak na zdravlje, pokazuje američko istraživanje. Krvna slika značajno se popravlja nakon pola godine uz konzumaciju 75 grama sušenih… više »

Što učiniti s dugom kosom ljeti?
POTENCIJALNI PROBLEM

I žene mogu postati ćelave

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Gubitak kose estetski je problem koji ne pogađa samo muškarce. Žene se s potencijalnom ćelavosti teško nose, nesigurne su, nelagodno se osjećaju u javnosti zbog čega se… više »

ŽELITE DIJETE?

Joga poze koje poboljšavaju plodnost

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Žensko tijelo mora biti fizički i psihički spremno za oplodnju i trudnoću. Vodeći uzroci neplodnosti su problemi s ovulacijom i infekcije, a dodatne poteškoće stvaraju godine, stres,… više »

SAVJETI

Kako zaposlene žene i majke mogu izbjeći vremenske klopke

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Žene ste, majke i sretnice koje imaju posao? Onda vam je sasvim jasno što znači ustajati ujutro, popiti šalicu kave na brzinu i započeti svakodnevnu ludnicu. Ručak? Napravite ga… više »

PRIČE O IZGLEDU

Žene negiraju da su im prijateljice debele, a za sebe govore upravo to

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Žene koje se često upuštaju u razgovore o debljini - negativno govore o veličini i obliku svojeg tijela - suočavaju se s većim nezadovoljstvom vezanim za vlastiti izgled i sklonije su… više »

PRINCEZE U RUŽIČASTOM

Pazite da vam kćer ne pojede Pepeljuga

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Američka novinarka Peggy Orenstein upozorila je u nedavno objavljenom  eseju u časopisu New York Times na posljedice koje današnji odgoj djevojčica može imati na njihovo… više »

NOVA GENERACIJA PILULA

Stižu kontracepcijske pilule bez hormona

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Neželjene nuspojave kontracepcijskih pilula, poput glavobolje, mučnine i pojačane gladi, uskoro bi mogle postati stvar prošlosti. Naime, do nuspojava dolazi zbog hormona koji se nalaze… više »

DAN ŽENA

Žene su danas uspješne političarke, poduzetnice i roba

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Svijet slavi 100. Dan žena, uz pozive na jačanje rodne ravnopravnosti, te objave tragičnih podataka o broju silovanih, ubijenih žena koje su u velikom dijelu svijeta još uvijek… više »

GREJP I MANGO

Dobar parfem može pomladiti ženu osam godina

objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Mogu li nas parfemi pomladiti? Istraživanja američkog parfumera Harveyja Princea pokazuju da mogu, a isto potvrđuje i studija koju je provela Zaklada "Smell and Taste Research" u Chicagu.… više »

PREKID JE UVIJEK BOLAN

Što nikako ne treba reći odbačenoj ženi

objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

No, tu zapravo nastaje problem, što joj reći, a što bolje prešutjeti? U mnogo slučajeva neke stvari je bolje izostaviti, jer kako se kaže - put do pakla popločen je… više »

PRAVI PRISTUP

Tajna uspješne poslovne žene jest njena ženstvenost

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Naime, studija je pokazala kako žene koje imaju agresivan pristup imaju manje šanse da dobiju promociju za razliku od onih koje ispoljavaju svoje ženstvene osobine. Rezultati… više »

ISTRAŽIVANJE:

Trudnice koje puše rađaju male kriminalce?

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

"Pušenje vaše dijete pretvara u kriminalca" moglo bi glasiti upozorenje na kutiji cigareta nakon što su američki znanstvenici s Harvarda otkrili da pušenje tijekom… više »

MUDROST U PAR RIJEČI

Izjave slavnih žena koje inspiriraju

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Rosa Parks, afro-američka aktivistica za civilna prava: "Tijekom godina sam naučila da kad je um odlučan, to poništava strah. Ono što se mora učiniti, neka se učini bez… više »

BEZ OČAJAVANJA

Muškarcima se više sviđaju ostavljene žene

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Djevojke, ako ste nedavno ostavljene, ne očajavajte. Ta činjenica  bi vam mogla donijeti prednost u idućoj vezi jer, sudeći prema istraživanju objavljenom u časopisu Evolucijska… više »

skrolaj na vrh