Žene
KOJE SU NJIHOVE TAJNE?

Kako poznate žene zadržavaju ili vraćaju lijep izgled tijekom i nakon trudnoće

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Trudnoća je sama po sebi poprilično naporna uz jutarnje mučnine i ostale tipične probleme, a kad se beba rodi, svijet se zaista okreće naglavačke. Međutim, pored svega toga, trudnoće i… više »

ZANIMLJIVO

Što dublje bore na licu, to veća šansa za osteoporozu

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Znanstvenici sa Sveučilišta Yale otkrili su da žene s više bora imaju veće šanse da zbog loše kvalitete kostiju pretrpe lomove. Istraživanje provedeno među 114… više »

BORBENE TRAUME

Žene u vojsci jednako se dobro nose sa stresom kao i muškarci

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Najnovija studija o američkim veteranima iz ratova u Afganistanu i Iraku pokazala je da se vojnikinje jednako dobro nose sa stresom kao i njihovi muški kolege, prenosi Hina. "Suprotno… više »

JAK LIBIDO

Žene u seksu najviše uživaju u tridesetima

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Istraživanje Sveučilišta Texas pokazalo je da žene između 30. i 40. godine imaju najveći libido i najviše uživaju u seksu, mnogo više od djevojaka u svojim dvadesetima.… više »

5 VRSTI MODERNOG BRAKA

Koji je vaš tip braka?

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Romantične komedije i chick lit knjige navode žene vjerovati kako je brak Sveti gral odnosa. No, čini se kako je danas ostvariti „živjeli su zauvijek sretno" teže nego ikada. Autorica… više »

PERIOD TRACKER

iBaby generacija: Zatrudnite uz pomoć iPhonea

objavljeno prije 13 godina

Djeca koja su stvorena i rođena uz pomoć jedne aplikacije za iPhone okosnica su nove kategorije kojom se mediji razbacuju na sve strane - iBebe. Za samo nekoliko dolara, žene mogu primiti… više »

ISTRAŽIVANJE

Fast food uzrokuje pobačaj i mrtvorođenčad

objavljeno prije 13 godina

Trudnice koje jedu previše nezdrave hrane riskiraju mogućnost poroda mrtvorođenčeta. Istraživači su otkrili kako nezdrava prehrana smanjuje protok krvi od majke prema plodu preko… više »

ADRENALIN

Sve više žena ide na avanturistička putovanja

objavljeno prije 13 godina

Kada čujete riječi avanturističko putovanje, možda vam na um padne venecijanski trgovac Marko Polo, istaknuti afrički istraživač David Livingstone, ili pak avanturist Robert  Pearly koji… više »

KRIZE U ODNOSIMA

Može li vaš brak preživjeti menopauzu?

objavljeno prije 13 godina

Za ženu, menopauza je vrijeme dubokih emocionalnih i psihičkih promjena, no što se događa muškarcima za to vrijeme? Kako ovaj kritični period u životu žene utječe na njih? Ova… više »

PROTIV BOLI

Menstrualne tegobe i alternativna rješenja

objavljeno prije 13 godina

Imate bolnu mjesečnicu, a nemate lijek protiv bolova ili ga ne volite koristiti? Zašto ne biste probali promijeniti pristup problemu uz neke alternartivne metode? Evo što… više »

KOFEIN NEPRIJATELJ OPLODNJE

Želite lakše zatrudnjeti? Prestanite piti kavu

objavljeno prije 13 godina

Znanstvenici vjeruju da su otkrili zašto konzumiranje kave otežava pokušaje žene da zatrudni. Kofein, snažan stimulans iz kave, onemogućuje prijenos jajašca iz jajnika do… više »

ŽENSKO ZDRAVLJE

Neredovita menstruacija kriva za debljanje

objavljeno prije 13 godina

Stručnjaci sa Sveučilišta u Cinncinatiju potvrdili su da postoji veza između neredovitog menstrualnog ciklusa u tinejđerskoj dobi i dijabetesa i srčanih oboljenja kod žena u starijoj… više »

NE TRČATI PRED RUDO

Provjerite kako vam stoje silikoni

objavljeno prije 13 godina

Besplatna aplikacija iAugment je namijenjena ženama koje razmišljaju o operaciji povećanja grudi, te im omogućuje da prije toga provjere kako bi zapravo izgledale nakon zahvata.… više »

ŽIVJELE MAME

Sretan Majčin dan - što smo sve naslijedili od mame?

objavljeno prije 13 godina

Druga nedjelja u svibnju svake je godine rezervirana za sve majke. Majčin dan prilika je da se majkama zahvalimo na ljubavi, podršci i dobrim savjetima tijekom svih ovih godina.… više »

GENETSKA POVEZNICA

Zdravlje vaše majke pokazuje što vas očekuje?

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Znanstvenici sa Instituta za istraživanja karcinoma pri Londonskom sveučilištu, otkrili su kako postoji 57 posto vjerojatnosti da djevojčica dobije menstruaciju unutar 3 mjeseca od… više »

skrolaj na vrh