« Žene
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
EH, DA ...

Usamljene žene na Facebooku otkrivaju više podataka

Usamljenost prilično boli, pa je tako analiza profila na Facebooku pokazala da usamljene žene otkrivaju daleko više podataka o sebi

Više se otkriva kako bi se privuklo jači spol
Više se otkriva kako bi se privuklo jači spol (Arhiva)
Više o

žene

,

Facebook

,

usamljenost

,

profili

,

osjećaji

,

otkrivanje podataka

Svi imaju barem jednu prijateljicu na Facebooku koja cijelo vrijeme stavlja apsolutno sve o sebi, otkrivajući o sebi više od bilo koje druge osobe koju poznajete. E, pa ako ste dobri s tom osobom, pozovite je češće na kavu jer je vrlo, vrlo usamljena.

Istraživači s australskog Sveučilišta Charles Stuart analizirali su Facebook profile stotina žena i uspoređivali ih s testovima osobnosti koje su ispunjavale, i pokazalo se da je takva aktivnost na Facebooku izravno povezana s usamljenošću.

Usamljene žene tako otkrivaju što vole čitati, gledati, slušati ili jesti, no uz to nerijetko i svoju adresu stanovanja.

No, takvo ponašanje može uzrokovati i sam Facebook, koji je u nekoliko istraživanja prokazan kao društvena mreža koja može ljude učiniti nesretnima ako na njoj provode previše vremena prateći profile uspješnijih od sebe.

Bilo kako bilo, recept je jednostavan - neka vam Facebook postane ono što je nekad bio telefon, jednostavno sredstvo dogovaranja susreta uživo s prijateljima koji vam to stvarno jesu. Ništa više ....

30.05.2014. 20:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Zdravko
    19.10.2016. 22:11
    Zensko
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh