« Žene
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
RECESIJSKO VALENTINOVO

Kako joj pokazati da ju volite bez skupih darova za Valentinovo

Iako će nas trgovci narednih dana svestrano uvjeravati kako nema boljeg dara od nečega što možete kupiti u njihovom dućanu, tomu uopće ne mora biti tako

Fotografija vijesti
Više o

Valentinovo

,

ljubav

,

muškarci i žene

,

dan zaljubljenih

Svega nas nekoliko dana dijeli od ovogodišnjeg Valentinova. Upravo je taj blagdan onaj dan u godini kad se od nas očekuje da iskažemo svoju ljubav prema našim partnerima na neki specijalan način, bio to nakit, boca vrhunskog vina, čokolada, ekstravagantni buket ili romatična večera. Da je blagdan zaljubljenih posljednjih godina postao pravi biznis pokazuju i podaci iz SAD-a, gdje su Amerikanci za prošlogodišnje Valentinovo potrošili nevjerojatnih 12 milijardi dolara samo na darove svojim voljenima.

Iako će nas trgovci narednih dana svestrano uvjeravati kako nema boljeg dara od nečega što možete kupiti u njihovom dućanu, tomu baš i nije tako. Donosimo vam nekoliko ideja i načina na koje možete za malo ili ništa kuna pokazati voljenoj osobi da vam je stalo do njega ili nje.

Rukom napisana poruka

Umjesto trošenja novca na različite kartice i razglednice s porukama koje je napisao netko drugi, odvojite nekoliko minuta svog vremena i napišite voljenoj osobi nekoliko riječi ili rečenica. Vaša poruka ne mora biti savršeno sročeno ljubavno pismo, bitno je jedino da bude od srca. Recite partneru koliko vam znači i koliko bi vam život bio ružniji da ga morate prolaziti bez njega.

Doručak u krevet

Ovo je čista filmska klasika, ali funkcionira nevjerojatno dobro. Ustanite se malo ranije nego obično, pripremite partnerovu omiljenu hranu, bila to kajgana ili belgijski vafli i odnesite mu je u krevet. Čak i ako to nikad prije niste radili, ovo će ga zasigurno oduševiti. Nakon toga, tko zna, možda i vi dobijete „repete", ako shvaćate što želimo reći.

Kupite buket cvijeća, ali bez pretjerivanja

Još jedan iznimno klasičan način da nekomu pokažete kako vam je stalo, ali ništa manje vrijedan zbog toga. Ne morate kupovati skupe bukete - i oni jednostavniji će postići potpuno jednaki učinak. Isto tako, izbjegavajte usluge dostavljanja cvijeća i ostale izmišljotine koje vas samo otuđuju od cijele stvari i čine ju čistim trošenjem novaca. Neka bude skromno, osobno i prožeto ljubavlju.

Gađajte joj prozor kamenčićima

Okej, jasno nam je koliko ovo na prvi pogled zvuči ljigavo i nešto što gledamo samo u američkim filmovima, ali uvjeravamo vas da će malo koja žena ili djevojka odoljeti ovakvoj gesti. Pomalo ljigavo? Da. Romantično? Apsolutno.

Čitajte jedno drugome

U vrijeme HD televizije i flat interneta teško je zamisliti da biste mogli provesti večer jedno s drugim bez ikakvih uređaja, ali upravo je Valentinovo odličan izgovor da to napravite. Odaberite svoj omiljeni roman ili zbirku pjesama, a neka vaš partner učini isto. Nakon toga, čitajte ih jedno drugome, izmjenjujući se poglavlje po poglavlje. Možda će vam se cijela stvar činiti čudna ukoliko to nikad niste radili, ali neće vam trebati puno da se priviknete i shvatite kako je ovo super način da provedete zajedničku večer.

11.02.2012. 19:29:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ogledalce
    12.02.2012. 20:06
    kako?:)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh