« Žene
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
PREDNOSTI A KOŠARICA

Zašto su male grudi odlične za vaše zdravlje

Studija provedena na harvardskom sveučilištu pokazala je kako žene s košaricama D ili većima imaju i nekoliko puta višu šansu za obolijevanjem od dijabetesa

Fotografija vijesti
Više o

male grudi

,

ženske grudi

,

dijabetes tip 2

,

žensko zdravlje

Žene s malim grudima imaju znatno manji rizik od obolijevanja od dijabetesa tipa 2 nego one s velikim poprsjem, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Hardvard i Sveučilišta Toronto.

Znanstvenici ovih dvaju prestižnih fakulteta proveli su studiju koja je obuhvatila više od 92.000 žena, a koja je pokazala kako žene s košaricom D ili većom u dobi od 20 godine imaju čak tri puta veću šansu za obolijevanjem od dijabetesa tipa 2 negoli one s košaricom veličine A.

Profesor Joel Ray s harvardskog sveučilišta vjeruje da na rizik utječe način na koji se grudi formiraju tijekom puberteta.

„Pubertet je razdoblje obilježeno povišenom otpornosti na inzulin - stanje u kojem tijelo ne apsorbira gluzoku kako bi trebalo, što uzrokuje visoku razinu šećera u krvi, prvi simptom budućeg dijabetesa tipa 2", rekao je profesor Ray.

U zdravih se tinejdžerki ovo događa nakon završetka puberteta, ali upravo bi to mogao biti razlog zbog kojih su djevojke s većim grudima izložene većem riziku dijabetesa u kasnijim godinama.

17.01.2012. 08:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh