Svijet
2009.

Ribom godine proglašena jegulja

objavljeno prije 12 godina

Jegulja, svrstana već gotovo deset godina na crvenu listu ugroženih vrsta riba, proglašena je "ribom godine 2009." kako bi je se bolje zaštitilo, objavila je u… više »

infomercial

Obama platio 30-minutni spot na svim postajama

objavljeno prije 12 godina

Demokratski kandidat za američkog predsjednika Barack Obama u srijedu navečer je zauzeo udarni termin na sedam američkih nacionalnih TV mreža, s neuobičajenim 30-minutnim predizbornim… više »

Svakim trenutkom sve više poginulih u Pakistanu

objavljeno prije 12 godina

Prema najnovijim podacima u potresu koji je u srijedu pogodio jugozapadni Pakistan poginulo je najmanje 215 osoba, a moglo bi ih biti još više. "Do jučer je zabilježeno 215… više »

povratak

Indonzija skriva zapise o razornom tsunamiju

objavljeno prije 12 godina

Nekoliko tsunamija sličnih onome iz 2004. zadesili su u prošlosti Indijski ocean, od kojih je najsnažniji bio prije 700 godina, prema znanstvenicima koji su analizirali sedimentarne… više »

bondy

Nekretnine koje odnosi more

objavljeno prije 12 godina

Zbog povećanja razina mora uslijed klimatskih promjena doći će do erozije čuvenih sydneyskih plaža do 2050. godine od kojih bi neke mogle nestati, što će ugroziti i nekretnine uz… više »

Zbog sukoba u Kongu planinske gorile u opasnosti od izumiranja

objavljeno prije 12 godina

Generalni direktor UNESCO-a Koichiro Matsuura upozorio je u srijedu da sukobi na istoku Demokratske Republike Kongo izlažu opasnosti posljednje planinske gorile, vrlo ugroženu vrstu.… više »

Potres odnio 135 života u Pakistanu

objavljeno prije 12 godina

Više od 135 osoba poginulo je u potresu koji je u srijedu rano ujutro pogodio jugozapad Pakistana, blizu granice s Afganistanom, izjavio je lokalni dužnosnik. "Imamo informacije… više »

Melamin u jajima

objavljeno prije 12 godina

Kineske vlasti objavile su u srijedu da bi se prisustvo melamina u jajima proizvedenima na sjeveroistoku Kine i prodavanima u Hong Kongu moglo objasniti zaraženom hranom za perad. U… više »

Rusko – kineski naftovod

objavljeno prije 12 godina

Moskva i Peking potpisali su u utorak sporazum o gradnji ogranka ruskog naftovoda Sibir-Pacifik prema velikom potrošaču Kini, koja će tako dobiti izravan pristup naftnim izvorima svog… više »

Gallup:

Sedamdeset posto Amerikanaca očekuje pobjedu Obame

objavljeno prije 12 godina

Uvjerljiva većina Amerikanaca, u razmjeru 71 prema 23 posto, očekuje da će na izborima idućeg utorka Barack Obama biti izabran za predsjednika države, uključujući i 49 prema 46 posto… više »

nacionalno blago

Pronađeni rudnici kralja Solomona?

objavljeno prije 12 godina

Jordanska pustinja možda ipak krije jedno mitsko bogatstvo, za koje se kroz povijest tvrdilo da je veliko kao i jednako spominjan El Dorado. Istraživači  sa Sveučilišta u San… više »

Uhićen košarkaš Miladin Kovačević

objavljeno prije 12 godina

Srbijanski košarkaš Miladin Kovačević, student kojega američka državna tijela traže zbog nanošenja teških ozljeda svom američkom kolegi, priveden je u utorak… više »

Katolički svećenik mogao bi postati gradonačelnik Sarajeva

objavljeno prije 12 godina

Katolički svećenik Franjo Topić mogao bi postati novi gradonačelnik Sarajeva, bude li prihvaćena ideja da se ta dužnost povjeri Hrvatu koji bi bio nestranačka osoba, tvrdi u utorak sarajevsko… više »

antraks ili vic?

Reuters evakuirao njujoršku redakciju

objavljeno prije 12 godina

Njujorška redakcija Reutersa u ponedjeljak je bila evakuirana nakon primitka omotnice s "oblakom praha", objavila je glasnogovornica te novinske agencije Jolie Hunt. Policija… više »

Skinsi željeli ubiti Obamu

objavljeno prije 12 godina

Američki savezni agenti razbili su urotu "skinheadsa" da ubiju demokratskog predsjedničkog kandidata Baracka Obamu, te usmrte više od stotinu crnaca u ubilačkom pohodu u… više »

skrolaj na vrh