« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
MUSLIMANSKE SESTRE

Al-Zavahirijeva žena poziva muslimanke u džihad

Omaima Hasan kaže da je priključenje džihadu obveza svih muslimana, ali autentičnost poruke nije potvrđena

(Getty Images)
Više o

Ajman al-Zavahiri

,

Omaima Hasan

,

džihad

,

Al Qaida

Žena Ajmana al-Zavahirija, zamjenika vođe mreže Al Kaide, objavila je u četvrtak na islamističkim internetskim stranicama poruku kojom muslimanke poziva da se uključe u "sveti rat".

Porukom koju je poslala al-Zavahirijeva žena Omaima Hasan potiču se muslimanske "sestre" da se priključe "džihadu" jer je to "obveza svih muslimana, muškaraca i žena".

Agencije koje prenose tu vijest javljaju kako nije bilo moguće provjeriti autentičnost te poruke.

"Borba ženama nije laka jer im treba snažan muškarac zaštitnik", navodno je napisala.

"Ali mi to možemo činiti na mnogo drugih načina, možemo poduprijeti borce novcem ili podacima, ili čak mučeničkom operacijom", rekla je, upotrijebivši izraz kojim se opisuju ženske samoubilačke akcije.

"Za muslimanke najvažnija je zadaća pobrinuti se za djecu mudžahedina", kaže se u toj poruci koju je objavio al-Sahab Media, medijski ogranak Al Kaide. (hina/metro-portal)

17.12.2009. 17:42:19
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    17.12.2009. 18:15
    kao da je teško nekoj zapadnjačkoj tajnoj službi izbaciti ovakve provokacije, a vjerojatno su sve poruke alkajde lažirane... a i zanimjivo je kako se pojavljuju upravo kada treba skrenuti pažnju javnosti s teških malverzacija koje se događaju u njihovim 'civiliziranim' državama...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh