Svijet nema prethodne stranice
ANALIZA

Korona-kriza - biti ili ne biti za EU

objavljeno prije 7 sati i 12 minuta

U ovoj krizi bez presedana u Europskoj uniji se ponavlja poznati politički obrazac: 1.) Ako pođe po zlu, u biti je kriva Europska unija. 2.) Ako nešto funkcionira, zaslugu sebi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. travnja

objavljeno prije 15 sati i 11 minuta

U bečkom Theater an der Wien 1805. godine premijerno je za javnost izvedena Beethovenova III. simfonija, poznata kao Eroica. Simfonija je bila posvećena Napoleonu Bonaparteu i prvobitno se… više »

BRAVO

Watercare - postavljena oprema na ušću Raše

objavljeno prije 1 dan

METRIS je u ožujku, u sklopu plana i programa unutar projekta WATERCARE Water management solutions for reducing microbial environment impact in coastal areas programa: Interreg V-A Italija -… više »

POLITIKA

Različiti pristupi borbi protiv epidemije i izlaznoj strategiji

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

Koliko dugo stanovništvo prihvaća ograničenja? Kuha li ispod površine? Zastupnik liberala (FDP) u Bundestagu Marco Buschmann vjeruje da će se osobito velik broj građana iz… više »

INICIJATIVA

Informacije o svim napuštenim životinjama na jednome mjestu

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Udruga Prijatelji životinja javlja da je konačno u funkciji Jedinstveni informacijski centar za izgubljene i napuštene životinje, osnovan pri upisniku kućnih ljubimaca koje vodi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. travnja

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Nizozemski moreplovac Jan van Riebeeck 1652. godine je sa zaposlenicima Dutch East India Companyja na Rtu Dobre nade osnovao stalni kamp za opskrbu brodova na putu za Indiju. U početku je… više »

sreća
EHHH...

Svjetska revolucija zbog koronavirusa

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

Meni se prije čini da doživljavamo revoluciju. Virus prisiljava čovječanstvo da sebe poima kao veliku zajednicu kojoj su nužne promjene. Prisiljava nas da shvatimo da smo kao dijelovi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. travnja

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Pocahontas, princeza indijanskog plemena Powhatana u Virginiji, udala se na današnji dan 1614. za engleskog kolonista i uzgajivača duhana Johna Rolfea. Brak je pridonio smirivanju… više »

WTF?!

Koronavirus u SAD-u: navala na trgovine oružja

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

U dućanu „Greta's Guns" opet se javlja telefonska sekretarica: „Zbog velikog broja poziva trenutno se ne možemo javiti." U trgovini u mjestancu Simi Vallez u Kaliforniji u kojoj… više »

COOL

Gradsku buku najbolje smanjuju četinjače

objavljeno prije 3 dana

Četinjače su najučinkovitije od 13 vrsta drveća u testovima apsorpcije zvuka provedenima u laboratorijskim uvjetima, a najboljim se pokazao ariš kad se radi o apsorpciji zvuka korom,… više »

SITUACIJA

Novinarstvo pati pod koronom

objavljeno prije 3 dana i 3 sata

Novinari su suspregnuti u kretanju i iznimno im ograničen pristup događanjima, dužnosnicima, političarima i informacijama, piše EUobserver. U međuvremenu, mediji ubrzano gube prihode… više »

ANALIZA

Život poslije korone je već počeo

objavljeno prije 3 dana i 7 sati

Nakon što je platila hranu jedna je češka dama napustila supermarket, platila 50 čeških kruna (1,83 eura) i pokupila svoju bočicu dezinfekcije za ruke iz dezomata.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. travnja

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

Sir Francis Drake, čuveni britanski moreplovac i poznati pirat koji je operirao s izričitom kraljevskom dozvolom za pljačku španjolskih brodova, na današnji je dan 1581. godine… više »

WTF?!

Nestao najveći ekvadorski vodopad

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Najveći ekvadorski vodopad čini se da je nestao nakon što je veliki ponor nastao uzvodno i progutao veći dio vode koji se slijevao prema mjestu vodopada. Vodopad San Rafael na rijeci… više »

MA DA?

Otkriveni ostaci prašume kraj Antarktike

objavljeno prije 4 dana

Znanstvenici su otkrili tragove četinjača i paprati na dubini do 30 metara ispod morskog dna u blizini zapadne Antarktike - ostatke prašume stare 90 milijuna godina. Prašume… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh