Svijet nema prethodne stranice
DOĐITE

Prijatelji životinja zovu na vegansko kolinje

objavljeno prije 1 sat i 45 minuta

Dok u Hrvatskoj počinje sezona kolinja, udruga Prijatelji životinja nudi etičnu alternativu tradicionalno krvavim proizvodima - kobasice, pogačice s čvarcima, salenjake i svinjsku mast, i to… više »

TUŽNO

Zašto Hrvatska premalo koristi energiju sunca i vjetra?

objavljeno prije 7 sati i 1 minutu

Spora i neambiciozna transformacija hrvatske energetike od fosilnih goriva ka ekološki prihvatljivim izvorima upotpunjena je proteklih tjedana i ponekim novim momentom. Prije svega je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. studenoga

objavljeno prije 17 sati i 28 minuta

Jedna od najpoznatijih bitaka u engleskoj povijesti odigrala se upravo na današnji dan kod legendarnog Hastingsa 1066. godine, preciznije na Senlac Hillu. Vojska normanskih osvajača… više »

HEH

Uragani su sve češći, pogodite zašto?

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Najrazorniji uragani danas su triput češći nego prije stotinu godina, kažu znanstvenici Sveučilišta u Kopenhagenu, koji su to zaključili korištenjem nove metode izračuna.… više »

STVARNO?

Njemačka – novi svjetski policajac?

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

„Prisežem da ću vjerno služiti Saveznoj Republici Njemačkoj i da ću hrabro braniti slobodu njemačkog naroda." To su riječi kojima je u utorak (12. 11.) više stotina novih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. studenoga

objavljeno prije 1 dan i 17 sati

Tijekom rata za neovisnost SAD-a, snage mlade zemlje imale su prilično veliku količinu površine za pokriti, tako da su na današnji dan 1775. godine osvojili Montreal, koji je… više »

COOL

Njemačka uvodi osnovnu mirovinu

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

"Rasjekli smo veliki čvor", izjavila je predsjednica CDU-a Annegret Kramp-Karrenbauer u Berlinu. Ona je postizanje dogovora objavila skupa s obnašateljicom dužnosti predsjednice SPD-a… više »

12. studenoga

Dogodilo se na današnji dan - 12. studenoga

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

Današnji je dan jedan od onih kada se dogodilo nešto što je preokrenulo povijest cijelog svijeta. Prije 81 godinu na čelno mjesto Komunističke partije Sovjetskog Saveza… više »

LOŠE...

Vodeća gospodarstva zaostaju u zacrtanoj borbi protiv globalnog zagrijavanja

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

Vodeća gospodarstva svijeta još uvijek ne ulažu dovoljno napora kako bi se rast temperature na Zemlji ograničio na 1,5 Celzijevih stupnjeva, kao što je zacrtano Pariškim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. studenoga

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Oporučni glavni nasljednik i Cezarov usvojeni sin Gaj Julije Cezar Oktavijan, vojskovođa Marko Antonije i raniji vođa konjanika Lepid, 43. godine pr.n.e. sklopili su u Bologni trojni savez -… više »

OPREZ

Otpad koji prijeti morskom svijetu

objavljeno prije 4 dana i 5 sati

Daleko u vodama južnog dijela Atlantskog oceana i daleko od južnoafričke obale ronilac Pascal Van Erp izvukao je na površinu odbačeni kavez za jastoge obložen algama i drugim morskim… više »

GODIŠNJICA

Dan kada se srušio Berlinski zid

objavljeno prije 4 dana i 9 sati

Željezna zavjesa koja dijeli Istok i Zapad, komunizam i kapitalizam, mogla se rukom opipati i vidjeti. Njeno otjelovljenje nije bilo od željeza kako je to nazvao Churchill još 1946.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. studenoga

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

U bitki kod Varne osmanske snage su 1444. godine porazile kršćansku vojsku hrvatsko-ugarskoga kralja Vladislava I. Brojčano gotovo trostruko nadjačani europski vitezovi dobro su se… više »

EHHH...

Otapanje leda na Antarktici vjerojatno će ubrzati porast razine mora

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

Otapanje leda na Antarktici ubrzava porast razine mora, prema istraživanju koje su objavili u srijedu australski znanstvenici. Tim s Australskog nacionalnog sveučilišta (ANU)… više »

Dosta je bacanja električnih aparata!

objavljeno prije 5 dana i 9 sati

Tehničar Christopher Olk (naslovna fotografija) oprezno vadi pokvareni pogonski uređaj DVD-aparata i ponovo ga vraća natrag. "Ako je pokvarena mehanika ili elektronika, onda to mogu… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh