Svijet nema prethodne stranice
LOŠE...

Sat Sudnjeg dana ostaje na 100 sekundi do ponoći

objavljeno prije 5 sati i 15 minuta

Sat Sudnjeg dana, hipotetski sat koji mjeri koliko nas dijeli od apokalipse, osmislili su znanstvenici okupljeni u društvu koje su 1945. osnovali Albert Einstein i… više »

MDA..

EK proziva SAD oko digitalnih platformi

objavljeno prije 7 sati i 45 minuta

Predsjednica Europske komisije pozvala je u utorak SAD da se pridruže europskim inicijativama za reguliranje digitalnih platformi, ističući da je neprihvatljivo da odluke s dalekosežnim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. siječnja

objavljeno prije 15 sati i 44 minute

Kraljevi nekad dobivaju krunu u potpuno neprimjereno i čudno vrijeme, a upravo se to dogodilo Edwardu VI, koji je 1547. godine okrunjen nakon smrti svog oca, zloglasnog Henryja VIII. Naime,… više »

VAKCINA

Europa na velikim iskušenjima

objavljeno prije 23 sata i 45 minuta

Nijemac Joachim ima 88 godina. Živi sam u unajmljenom stanu u Hamburgu sa svojom suprugom koja ima 85 godina. Joachim ima dijabetes tipa 2, njegovoj supruzi je prije nekoliko godina… više »

MJERE

U Europi raste nezadovoljstvo zbog restriktivnih mjera

objavljeno prije 1 dan i 7 sati

Nizozemska: Sukobi zbog policijskog sata „Korona-neredi" najviše su pogodili Nizozemsku. U toj zemlji vlada veliko nezadovoljstvo zbog uvođenja noćnog policijskog sata koji je na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. siječnja

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Kraj devetnaestog stoljeća bio je razdoblje prilično velikog napretka znanosti, a uobičajene dnevne stvari na koje smo navikli prijavljivane su u patentne urede gotovo svakodnevno. Tako je na… više »

NAPOKON

Uvedena povratna naknada za još jednu vrstu ambalaže

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

Prema izmjenama Uredbe o gospodarenju otpadom, od 1. siječnja ove godine uvedena je povratna naknada za ambalažu pića u jednokratnoj plastičnoj, staklenoj i metalnoj ambalaži od dva decilitra… više »

TRAGEDIJA

Drastično smanjenje broja divljih pčela

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

To ne znači da su određene vrste pčela izumrle, već su postale toliko rijetke zbog čega ih je gotovo nemoguće proučavati u prirodi, piše Guardian. Divlje pčele, a poznate su… više »

NEJEDNAKOST

Oxfam kritizira „virus nejednakosti“

objavljeno prije 2 dana i 7 sati

Svake godine kada se svjetski moćnici okupe u švicarskom Davosu, na Svjetskom ekonomskom forumu (WEF), nevladina organizacija Oxfam pripremi studiju o (rastućoj) nejednakosti u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. siječnja

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Australija je kolonizirana kao egzil za najgore britanske kriminalce koje je kruna željela što dalje od svojih granica, no uskoro su počeli stizati i prvi naseljenici u potrazi za… više »

COOL

Stigla je Zemljoteka

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

Zemlja je čudesno mjesto. Jedina je planeta u galaksiji koja podržava život, a znanstvenici procjenjuju da je ona dom za čak 300.000 biljaka, 600.000 različitih vrsta gljiva te oko 10… više »

PRIČE

Tri audio priče o moru, ljudima i budućnosti

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

Društvo galopira, a s njim promjene u morima i oceanima. Što su promjene vidljivije to su uzroci kompleksniji, a veze između njih sve isprepletenije. Kakve veze ima… više »

VEGANUARY

Veganuary poziva na izlaganje o biljnim proteinima

objavljeno prije 3 dana i 3 sata

Koronavirus nije zaustavio udrugu Prijatelji životinja da bude i dalje vrlo aktivna pa iz Udruge najavljuju edukativno besplatno izlaganje o prednostima biljnih bjelančevina, koje će se… više »

SJAJNO!

Nova metoda za učinkovitu razgradnju PET plastike

objavljeno prije 3 dana i 5 sati

Najnoviji rezultati istraživanja kemičara Instituta Ruđer Bošković (IRB) pokazuju da mehanokemijsko mljevenje i starenje, kao dvije komplementarne tehnike u čvrstom stanju, pri sobnoj… više »

ZAPAMTITE!

Mjere protiv korone potiču kratkovidnost

objavljeno prije 3 dana i 7 sati

Vidite? Opet gledate na ekran, sada da bi pročitali ovaj tekst! Još uvijek dobro vidite ili vam se vid u posljednje vrijeme pogoršao? Zbog lockdowna, online-nastave i… više »

skrolaj na vrh