Svijet
NAJAVE

Potres u Hrvatskoj u raspravi EK

objavljeno prije 3 dana i 16 sati

Na online konferenciji za medije u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu, hrvatski eurozastupnici najavili su u petak teme plenarne sjednice EP-a koja će se održati u… više »

EHHH...

Što je obilježilo 4 godine Trumpa?

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

Donald Trump bio je autsajder u Republikanskoj stranci, televizijska zvijezda poznata po odrescima i kravatama čijoj se kandidaturi izrugivala politička elita. No njegov tadašnji… više »

MIŠLJENJA

Zabrana na Twitteru: borba protiv dezinformacija ili cenzura?

objavljeno prije 4 dana

Za neke je možda zvučalo iznenađujuće kako je kancelarka Angela Merkel komentirala blokiranje Twitter-profila američkog predsjednika Donalda Trumpa. Ona je rekla da smatra da je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. siječnja

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Veliki engleski pomorac i istraživač, James Cook, je 14. siječnja 1773. prije svih drugih prešao arktički krug. Tražio je kontinent južno od Nove Nizozemske i došao do… više »

OZBILJNO?

Kazneni progon republikanaca?

objavljeno prije 4 dana i 14 sati

Ta izjava uslijedila je nakon optužbi da su neki republikanski zastupnici, uoči napada na Kongres 6. siječnja, koji je rezultirao s pet izgubljenih života, vodili po zgradi Kongresa Trumpove… više »

COOL

Jutros u Hrvatskoj rođeno prvo tele na slobodi

objavljeno prije 4 dana i 18 sati

U gomili nesretnih vijesti o tužnim sudbinama životinja s područja pogođenih potresom, tri svinje i trudna krava Šarava iz sela Župić nedaleko Petrinje zamijenili su oštećenu… više »

KOMISIJA

EK objavila koje će ekološke prakse poticati

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

Eko-shema je novi instrument Unije uveden kako bi se nagradilo poljoprivrednike koji u većoj mjeri od propisane doprinose ostvarivanju ciljeva EU-ovog Zelenog plana u… više »

EUROPA

Europa trajno zaključana?

objavljeno prije 5 dana

Brojne europske zemlje su zbog korona-pandemije ponovo već tjednima u lockdownu. Iako mjere ograničenja dovode do zaustavljanja širenja epidemije i smanjenja broja novoinficiranih, ne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. siječnja

objavljeno prije 5 dana i 8 sati

Ivan IV., poznatiji pod imenom Ivan Grozni, bio je prvorođeni sin tada već staroga velikog kneza Moskve Vasilija III. . U trenutku očeve smrti 3. prosinca 1533. godine Ivan IV ima samo 3… više »

WWF

Od 2004. uništeno najmanje 43 milijuna hektara prašuma

objavljeno prije 5 dana i 20 sati

Svake se godine krči sve više prašuma, uglavnom zbog potreba poljoprivrede u industrijskim razmjerima. Područja bogata biološkom raznolikošću krče se da bi se… više »

EHHH...

Gradovi su i dalje izvori lošeg zraka

objavljeno prije 5 dana i 22 sata

Sa zadržavanjem milijuna ljudi u kućama koncentracija dušikova dioksida (NO2) u zraku, glavnog zagađivača koji je rezultat prometa i povezan je s respiratornim bolestima i… više »

ZANIMLJIVO :)

Što se skriva iza mogućeg opoziva Trumpa?

objavljeno prije 6 dana

Mnogi Amerikanci još uvijek se vrlo dobro sjećaju slika nedavnog juriša rulje na sjedište američkog Kongresa (Kapitola u Washingtonu) u trenutku dok su senatori i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. siječnja

objavljeno prije 6 dana i 8 sati

Prethodnica današnje engleske kraljice po imenu Elizabeta I. okrunjena je u Westminster Abbey na današnji dan 1559. godine i započela tako dugogodišnju vladavinu punu… više »

NAPOKON

Cijepljenje protiv bjesnoće svake dvije ili tri godine

objavljeno prije 6 dana i 20 sati

Nakon što je prije četiri godine pokrenula peticiju da cijepljenje pasa protiv bjesnoće bude obavezno u trajanju određenom uputama proizvođača cjepiva, a ne svakih godinu dana,… više »

HMMM...

Crvi su sigurni za jelo, puni proteina

objavljeno prije 6 dana i 22 sata

Agencija sa sjedištem u talijanskom gradu Parma priopćila je danas da je znanstveno potvrđeno da su osušeni, žuti crvi sigurni za jelo, cijeli ili u obliku praha. Dodaje se da… više »

skrolaj na vrh