Svijet
OPASNO

Zagađenje zraka podiže rizik od mentalnih bolesti

objavljeno prije 4 dana i 11 sati

Zagađenje zraka može povećati rizik od ozbiljnih mentalnih bolesti kao što je depresija, otkrili su znanstvenici u novoj studiji koja povezuje mentalno zdravlje s kvalitetom zraka.… više »

KOMENTAR

Drama oko Brexita tek počinje

objavljeno prije 4 dana i 19 sati

Europska unija i britanska vlada su se dogovorile - opet. U Ujedinjenom Kraljevstvu to izaziva uzbuđenje, dok u Bruxellesu vlada osjećaj već viđenog. Potpuno je isto bilo prije godinu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. listopada

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

Opsada Yorktowna ili Bitka za Yorktown odigrala se na današnji dan 1781. godine i predstavlja ključni trenutak američkog rata za neovisnost. Američke snage predvodio je legendarni… više »

SJAJNO!

Vrijes je lijek za bumbare

objavljeno prije 5 dana i 10 sati

Očuvanje vrijesa u prirodnom krajoliku moglo bi biti vrlo korisno za bumbare, kukce opnokrilce iz porodice pčela, iznimno značajne kada je posrijedi oprašivanje, osobito u stakleničkim… više »

GROZNO

Zagađenje zraka u 2016. u Europi uzrokovalo 400.000 preuranjenih smrti

objavljeno prije 5 dana i 15 sati

Loša kvaliteta zraka u 2016. godini prouzročila je oko 400.000 prijevremenih smrtnih slučajeva u Europi, a gotovo svaki Europljanin koji živi u gradu izložen je razinama… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. listopada

objavljeno prije 6 dana i 3 sata

Aljaska je otkrivena u 18. stoljeću, a Rusi su na toj hladnoj zemlji osnovali prva naselja. Nakon Krimskog rata počeli su se bojati da će Aljasku osvojiti Amerikanci, pa su pomislili da ju je… više »

WTF?!

Pariški zoološki vrt predstavio - Blob

objavljeno prije 6 dana i 10 sati

Pariški zoološki vrt predstavio je u srijedu tajanstveni novi organizam nazvan "blob", žućkasto jednostanično živo biće nalik gljivi, ali koje se ponaša poput životinje.… više »

STVARNO?

Postignut dogovor o Brexitu

objavljeno prije 6 dana i 13 sati

Brexit iliti dogovor o izlasku Velike Britanije iz EU-a pošten je i razuman i odgovara načelima Europske unije, izjavio je europski glavni pregovarač Michel Barnier. "Postigli smo… više »

EKOLOŠKI

Green After Work Thursdays u Studiju Smijeha

objavljeno prije 6 dana i 17 sati

Forum za održivi razvoj Zeleni prozor (FORa Zeleni prozor) sa Studijem smijeha pokreće „Green After Work Thursdays", u sklopu kojih će u terminu od 17:30-19:00 organizirati razne… više »

TUŽNO

Sukobi i klimatske promjene potiču glad

objavljeno prije 6 dana i 19 sati

Doba vijest glasi: posjedujemo znanje i tehničke i financijske mogućnosti da iskorijenimo glad širom svijeta. "Od 2000. godine su na globalnoj razini postignuti sukcesivni napreci u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. listopada

objavljeno prije 7 dana i 3 sata

Kao samouk, Thomas Alva Edison je u mladosti počeo stvarati i objavljivati tehničke izume. Osnovao je u Menlo Parku 1876. godine, nedaleko od New Yorka, glasoviti laboratorij u kojem je radio… više »

NAJAVE

Greta Thunberg dobitnica prvog Exitovog • LIFE STREAM priznanja

objavljeno prije 7 dana i 14 sati

Nastao prije dva desetljeća na temeljima društvenog aktivizma, EXIT je u tijeku svoje povijesti pokrenuo čitav niz projekata od društvene važnosti, a kao najavu velike proslave… više »

LOŠE...

Švicarski ledenjaci u zadnjih 10 godina smanjili se za pet posto

objavljeno prije 7 dana i 17 sati

Zaštitni znak Švicarske, ledenjaci, izgubili su desetinu svojeg volumena u zadnjih pet godina, što je najbrža zabilježena stopa njihova otapanja dosad, podaci su… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. listopada

objavljeno prije 8 dana i 3 sata

Zadnja kraljica apsolutističke Francuske Marija Antoaneta, pogubljena je giljotinom na današnji dan 1793. godine u Parizu. Ta austrijska nadvojvotkinja u povijesti je zapamćena kao… više »

BRAVO

Tele2 proslavio rođendan u šumi

objavljeno prije 8 dana i 10 sati

Ne možda, već sasvim sigurno oko 150 zaposlenika Tele2 danas je bilo u šumi. I to zato što su uobičajeni radni dan zamijenili sadnjom više od tri tisuće sadnica smreke… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh