« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
VRATIO SE LEPI

Berlusconi po izlasku iz bolnice pozvao na dijalog

POGLEDAJTE VIDEO: Talijanski je premijer pušten je kući nakon što se djelomično oporavio od udarca replikom milanske katedrale od strane psihičkog bolesnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

talijanski premijer

,

Massimo Tartaglia

Silvio Berlusconi napustio je u četvrtak milansku bolnicu gdje se liječio nakon što ga je u nedjelju napala duševno poremećena osoba i u izjavi dostavljenoj medijima, smjesta pozvao javnost na dijalog kako bi se smirilo političko ozračje.

"Ostat će mi dvije stvari vezane uz te dane - mržnja nekih, a ljubav mnogih Talijana", izjavio je Berlusconi u poruci pozivajući da se "otvori nova era dijaloga".

Ako se nakon ovoga "poveća svijest o potrebi umjerenijeg govora, poštenijeg u talijanskoj politici, bol neće biti beskorisna", dodao je Berlusconi.

Na račun svojih pristaša kao i protivnika, izrazio je "odlučnost da krene naprijed s još više snage i odlučnosti nego prije na putu slobode", i "nastavi reforme koje Talijani od nas traže".

Berlusconija je posred lica u nedjelju po završetku političkog mitinga udario replikom milanske katedrale Massimo Tartaglia (42), koji se već deset godina liječi od duševnih poremećaja. U napadu mu je razbijen nos, slomljena dva zuba i ozlijeđena gornja usnica.

17.12.2009. 15:58:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh