« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SPIN DJELUJE

Izraelci sve više protiv blokade gradnje židovskih naselja

Gotovo polovica anketiranih Izraelaca podržava nastavak gradnje ilegalnih naselja jer smatra da ne treba 'popuštati' američkim zahtjevima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

židovska naselja

Sve veći broj Izraelaca izjavljuje da se protivi zaleđivanju gradnje na Zapadnoj Obali, prema anketi provedenoj na 500 Izraelaca koju je u srijedu objavio privatni TV-kanal "10".

Na pitanje "jeste li skloni zaleđivanju gradnje?", 46 posto ispitanih je odgovorilo negativno, 31 posto ih je odgovorilo da podržava tu mjeru, a 23 posto su bili neopredijeljeni.

U rujnu je ispitivanje rezultiralo suprotnim rezultatima, s 44,7 posto Izraelaca koji su bili za zaleđivanje, prema 38 posto protiv.

Prema političkom komentatoru kanala "10" Avivu Druckeru, do promjene je došlo jer je premijer Benjamin Netanyahu ostavio utisak da "popušta pritiscima" američkog predsjednika Baracka Obame kada da je nedavno proglasio 10-mjesečni moratorij gradnje na Zapadnoj Obali.

Izraelci usto drže da nisu ništa dobili zauzvrat od palestinske vlasti predsjednika Mahmuda Abasa koji odbija nastaviti pregovore do proglašenja potpunog zaleđivanja gradnje, dodao je komentator. (hina/metro-portal)

16.12.2009. 22:28:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh