Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 12. lipnja

objavljeno prije 4 sata i 28 minuta

Francuska povijesna junakinja i svetica Ivana Orleanska je 1429. povela francusku vojsku u svoju prvu opsadu pod gradić Jargeau. Mlada seljanka koja je francuske vojne zapovjednike uvjerila… više »

UPS?

Europa je birala - i skrenula udesno!

objavljeno prije 14 sati i 59 minuta

Prvi put od osnutka Europske unije desničarski i EU-skeptični populisti su na Europskim izborima toliko ojačali da bi mogli bitno utjecati na budući pravac razvoja Unije. To bi… više »

SAVJETI

Koliko su ljudi opasni za Zemlju?

objavljeno prije 20 sati i 29 minuta

"Čovječanstvo je samo jedna mala mrlja na radaru. Ali poput meteora koji je zbrisao dinosaure, imamo ogroman utjecaj. U slučaju klime, mi nismo dinosauri. Mi smo meteor. Ne samo da smo u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. lipnja

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Prema izračunima grčkog matematičara, astronoma i oca geografije Eratostena, 1184. godine p.n.e. osvojena je, opljačkana i spaljena Troja. Jedini povijesni izvor u kojem se opisuje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. lipnja

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

Njemački kralj i car Svetog Rimskog Carstva Frederick I. Barbarossa, utopio se 1190. godine u rijeci Saleph u Anatoliji (današnji Göksu u Turskoj) čime su ozbiljno poremećeni… više »

GREENPEACE

Greenpeace opet upozorava ribare

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Kako bi se suprotstavili ovoj "oceanskoj krizi", organizacija za obranu okoliša poziva države da ratificiraju Ugovor o zaštiti otvorenog mora i morske biološke… više »

UPS!

Zagađena voda kao glavni problem

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

"To znači da se ta voda ne može piti izravno, bez oklijevanja, već se mora prokuhati", objašnjava Sussane Benz s Instituta za tehnologiju u njemačkom Karlsruheu.  … više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. lipnja

objavljeno prije 3 dana i 4 sata

Rimski car Neron je 53. godine oženio svoju polusestru Klaudiju Oktaviju koja je na isti dan 62. godine ubijena po njegovom nalogu, a i sam car je na isti dan 68. godine presudio sebi, iako… više »

STVARNO?

WWF i Valamar zajedno s hrvatskim ribarima štite Jadransko more

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF i Valamar, predstavili su postignuća zajedničke inicijative za očuvanje Jadranskog mora i poticanje održivog ribarstva koja je započela u… više »

COOL

13. VegeSajam u tijeku

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

S nikad većim brojem izlagača, 13. VegeSajam zazelenio je i zamirisao zagrebački Europski trg. Brojni izlagači danas do 21 sat predstavljat će svoje u potpunosti biljne prehrambene proizvode… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. lipnja

objavljeno prije 4 dana i 4 sata

Opatiju Lindisfarne u britanskoj Northumbriji 793. godine napali su, opljačkali i uništili Vikinzi što povjesničari označavaju kao početak skandinavske invazije britanskog… više »

Dogodilo se na današnji dan – 7. lipnja

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

Hrvati su u područje današnje Hrvatske doselili tijekom 7. stoljeća. Tijekom seobe su se dijelili na nekoliko plemena. Kad su došli u novu domovinu bili su mnogobošci, no… više »

SAVJETI

Kako treba paziti na zemlju?

objavljeno prije 5 dana i 14 sati

Intenzivna, monokulturna poljoprivreda "ključni je pokretač globalnog gubitka bioraznolikosti" počinju Cozim-Melges, Ripoll-Bosch i Veen u tekstu "Farming practices… više »

EH, DA...

Svjetski dan zaštite okoliša bio je jučer

objavljeno prije 5 dana i 17 sati

Zelena akcija traži od novog Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije da se konačno, nakon četiri godine, donese Akcijski plan za provedbu Strategije prilagodbe… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. lipnja

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Sunčano popodne 6. lipnja 1889. godine ostalo je u pamćenju Seattlea kao dan kada je gotovo cijeli grad izgorio. Radnik u stolarskoj radioni grijao je ljepilo na vatri i zanio se u neke druge… više »

skrolaj na vrh