« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 dana
SAVJETI

Zašto je češnjak toliko zdrav?

Ovo istraživanje pruža čvrstu osnovu za daljnje studije i može potaknuti širu primjenu češnjaka u prehrani kao preventivnog sredstva za različite zdravstvene probleme

Čisto zdravlje... malo smrdi, doduše ;)
Čisto zdravlje... malo smrdi, doduše ;) (Arhiva)
Više o

češnjak

,

zdravlje

Češnjak, kojeg mnogi u Hrvatskoj smatraju narodnim lijekom i jednom od najzdravijih namirnica biljnog porijekla, sada ima i znanstvenu potvrdu svojih blagotvornih svojstava.

Znanstvenici iz Kine su proveli opsežnu studiju kako bi ispitali utjecaj češnjaka na kardiovaskularni sustav i razinu šećera u krvi.

Studija, koja se temelji na analizi 29 objavljenih znanstvenih radova, obuhvatila je 1.567 ispitanika u dobi od 18 do 80 godina, a svi su imali različite dijagnoze.

Među bolestima koje su istraživane bile su dijabetes tipa 2, visoki krvni tlak, pretilost, koronarna bolest srca, nealkoholna masna bolest jetre i sindrom policističnih jajnika.

Što ako ga redovito konzumirate?

Ispitanicima je češnjak davan u različitim oblicima: sirov, u prahu, kao suplement i kao ekstrakt. Rezultati studije pokazali su da češnjak u svim slučajevima pozitivno djeluje na pacijente.

Znanstvenici su utvrdili da češnjak može pomoći u snižavanju krvnog tlaka i "lošeg" kolesterola, normalizaciji šećera u krvi i ubrzavanju sinteze organskih spojeva u tijelu.

Dodatno, redovita konzumacija češnjaka poboljšava cirkulaciju krvi i sprječava stvaranje masnoće u jetri. Ovi nalazi dodatno potvrđuju dugogodišnju reputaciju češnjaka kao moćnog prirodnog lijeka.

10.06.2024. 14:49:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.06.2024. 17:24
    prirodni antibiotik
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh