Kazalište
ZBIVANJA

Otvoren 9. festival Svjetskog kazališta Othellom u Zekaemu

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Deveti Festival svjetskog kazališta otvorio je svoja vrata predstavom Othello u Zekaemu, u režiji suvremenog njemačkog redatelja Thomasa Ostermeiera, poznatog po svojem neuobičajenom… više »

HISTRIONI

Posljednjom izvedbom "Idu svati, mlade ni" završeno 26. histrionsko ljeto

objavljeno prije 13 godina

Posljednjom ovogodišnjom izvedbom predstave "Idu svati, mlade ni" na zagrebačkoj Opatovini te dodjelom nagrada Najhistrion za 2011. večeras je završeno i 26. histrionsko ljeto,… više »

DOBRA IDEJA

21 predstava na Burzi kazališta

objavljeno prije 13 godina

U kazalištu "Mala scena" od 1. do 4. rujna održat će se prva hrvatska kazališna Burza neovisnih kazališta i kazališnih družina iz triju županija u sklopu koje će… više »

DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Zbog ozljede glavnog glumca otkazana premijera "Kralja Edipa"

objavljeno prije 13 godina

Zbog povrede koljena Mislava Čavajde organizatori premijere „Kralja Edipa" prisiljeni su otkazati predstavu, javljeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Dubrovačkih ljetnih… više »

SLAVNA GLUMICA U HRVATSKOJ

Angelina Jolie posebna gošća kazališta Ulysses

objavljeno prije 13 godina

Večeras će u tvrđavi Minor na Malom Brijunu kazalište „Ulysses" kao posebnu gošću ugostiti Angelinu Jolie, piše Hina. Glumačka zvijezda Angelina Jolie će, naime,… više »

BOGATA JESEN

Gavella najavljuje bogatu sezonu - čak 4 premijere

objavljeno prije 13 godina

Gradsko dramsko kazalište Gavella priprema četiri premijerne predstave u predstojećoj sezoni - "Dunda Maroja" u režiji Marca Sciaccaluge, Čehovljeve "Tri sestre", djelo "Crne oči"… više »

Diva izvedena na Dubrovačkim ljetnim igrama

objavljeno prije 13 godina

U sklopu Dramskog programa 62. dubrovačkih ljetnih igara večeras je u Lazaretima izvedena "Diva", predstava Edvina Liverića zamišljena kao multimedijalna predstava-predavanje koja… više »

1922. - 2011.

Umro Josip Bobi Marotti

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Veliki hrvatski glumac Josip Bobi Marotti preminuo je u 89. godini života. Godine 1941. upisao je glumačku školu i diplomirao 1943., nakon čega se priključio partizanskoj glumačkoj… više »

FSK

Festival svjetskog kazališta 2011.

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Deveto izdanje Festivala svjetskog kazališta održat će se u Zagrebu od 9. do 27. rujna i na pozornicama Zagrebačkog kazališta mladih, Hrvatskog narodnog kazališta i u… više »

TEATAR

Šesti Festival vizualnog kazališta u Labinu

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Recesiji i sveopćoj krizi usprkos, Festival vizualnoga kazališta ove godine u labinsku starogradsku jezgru i vrelu rabačku atmosferu donosi oluju vrhunskih  modernih izvedbenih… više »

RIJEČKE LJETNE NOĆI

Praizvedba predstave "Baba Jaga je snijela jaje"

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Na plaži bivšeg hotela Park na čuvenim riječkim Pećinama premijerno je izvedena predstava „Baba Jaga je snijela jaje" napravljena po romanu Dubravke Ugrešić, prenosi Hina.… više »

GOLO PREŽIVLJAVANJE

Šerbedžija ogorčen dotacijama Ministarstva kulture

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Jedan od osnivača i umjetnički ravnatelj kazališta "Ulysses" Rade Šerbedžija ocijenio je danas na konferenciji za novinare na Brijunima da su dotacije Ministarstva kulture i… više »

2010/11

Još jedna sjajna sezona Zekaema

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

U kazališnoj sezoni 2010/11. Zagrebačko kazalište mladih izvelo je ukupno 297 izvedaba, od toga je bilo 5 premijernih (121 izvedba),  9 repriznih (103 izvedbe) te 7… više »

RICHARD III.

Kevin Spacey oduševio publiku i kritiku u Londonu

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Slavni američki oskarovac Kevin Spacey, koji se zadnjih godina posvetio kazalištu, oduševio je londonsku kritiku i publiku svojom interpretacijom Richarda III., prenosi Hina.… više »

GRAD KULTURE

Francuzi predstavom otvorili Riječke ljetne noći

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Predstavom „Tambours de la muerte" francuska je glumačka skupina „Compagnie Transe-Express" otvorila festival Riječke ljetne noći ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta… više »

skrolaj na vrh