« Kazalište
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Zbog ozljede glavnog glumca otkazana premijera "Kralja Edipa"

Glavni glumac Mislav Čavajda ozlijedio se sinoć na generalnoj probi, nakon čega je odvezen u bolnicu gdje mu je pružena pomoć

Fotografija vijesti
Više o

Dubrovnik

,

Dubrovačke ljetne igre

,

Miroslav Čavajda

Zbog povrede koljena Mislava Čavajde organizatori premijere „Kralja Edipa" prisiljeni su otkazati predstavu, javljeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Dubrovačkih ljetnih igara, prenosi Hina.

Kako se navodi u priopćenju, glavni glumac Mislav Čavajda ozlijedio se sinoć na generalnoj probi, nakon čega je odvezen u bolnicu gdje mu je pružena pomoć. Dubrovačke ljetne igre, navode, donijele su odluku o otkazivanju izvedbe na temelju liječničkog mišljenja.

Ta treća dramska premijera na 62. Dubrovačkim ljetnim igrama trebala je biti izvedena u parku Umjetničke škole. Na scenu ju je, nakon 34 godine, postavio Eduard Miler, ugledni slovenski redatelj s dugogodišnjim radom u Njemačkoj i drugim zemljama regije, kojemu je to ujedno prva režija na Igrama.

Iza Milera je preko stotinu režiranih predstava i mnoštvo međunarodnih nagrada, a nedavno je imenovan na prestižno mjesto umjetničkog ravnatelja Slovenskog narodnog gledališča Drama u Ljubljani.

U predstavi igra slovensko-hrvatska ekipa dramskih umjetnika. Kralja Edipa tumači Mislav Čavajda, njegovu majku Jokastu Doris Šarić Kukuljica, pastira Vladimir Dulić, glasnika Jelena Lopatić, Tiresija igra Vili Matula, Kreonta Livio Badurina, svećenika Dražen Čuček, a u dramskom zboru pojavljuju se studenti Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba.

Dramaturginja predstave je Žanina Mirčevska, scenograf Branko Hojnik, kostimografkinja Marita Čopo, autor glazbe je Frano Đurović, a koreograf Ivan Peternelj.

21.08.2011. 19:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh