« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
GOLO PREŽIVLJAVANJE

Šerbedžija ogorčen dotacijama Ministarstva kulture

Šerbedžija je izrazio nezadovoljstvo zato što, kako je rekao, bivši ministar kulture nijednom nije posjetio teatar Ulysses, ali i nadu da će novi ministar to učiniti

Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija (CROPIX)
Više o

Teatar Ulysses

,

Rade Šerbedžija

,

dotacije

Jedan od osnivača i umjetnički ravnatelj kazališta "Ulysses" Rade Šerbedžija ocijenio je danas na konferenciji za novinare na Brijunima da su dotacije Ministarstva kulture i Istarske županije mizerne pa zbog toga to kazalište očekuje "golo preživljavanje", piše Hina.

"Za naše je kazalište ova 11. sezona najteža jer nam zbog mizernih dotacija Ministarstva kulture od 72 tisuće kuna te Istarske županije od samo 70 tisuća kuna predstoji golo preživljavanje. Ostajemo siromašni, ali lijepi, ustrajni u ostvarenju ovog našeg projekta", izjavio je Šerbedžija i ustvrdio kako država "Ulysses" nije poduprla, a ostale ljetne festivale diljem Hrvatske, kako je rekao, financirala je u odnosu prema tom teataru "s velikim nerazmjerom".

Šerbedžija je izrazio nezadovoljstvo zato što, kako je rekao, bivši ministar kulture nijednom nije posjetio taj teatar, ali i nadu da će novi ministar to učiniti.

"Unatoč velikim teškoćama, svjesni smo što smo stvorili kazalište po mjeri publike koja je prepoznala naš trud i stoga sa zadovoljstvom mogu reći kako je upravo publika naš najveći sponzor", ustvrdio je Rade Šerbedžija.

U ovogodišnjoj 11. sezoni kazališta "Ulysses" od 16. srpnja do 21. kolovoza na Malome Brijunu bit će izvedeno 25 izvedaba, tri koncerta i jedno gostovanje - beogradskog "Ateljea 212", najavio je Šerbedžija. Istaknuo je da je 21 izvedba od njih 25 u produkciji "Ulyssesa" i najavio da će premijerno biti izvedena predstava "Cabaret Brecht - zadrživi uspon Artura Uija" redateljice Lenke Udovički 22. srpnja, a ostale izvedbe bit će od 23. srpnja do 6. kolovoza.

Redateljica Udovički rekla je da je u toj predstavi riječ o kombinaciji mjuzikla, opere i drame koja "kroz poetiku nijemoga filma stvara groteskni brechtijanski svijet dvadesetih godina prošlog stoljeća, a završava u današnjem vremenu". Glavnu ulogu u predstavi tumači Ozren Grabarić, a uz njega glume Mladen Vasary, Milsav Čavajda, Maja Posavec i drugi.

Beogradski "Atelje 212" gostovat će 3. kolovoza s predstavom "Trst" Miloša Radovića, u režiji Alise Stojanović.

Od 11. do 21. kolovoza na programu su reprizne Shakespeareove predstave "Oluja" i "Kralj Lear".

Inače, kazalište "Ulysses" ove je godine bilo domaćin i međunarodnoj ljetnoj školi glazboterapije profesora Nigela Osbornea sa Sveučilišta u Edinburghu, čija je završna izvedba održana danas na Velikom Brijunu. On je s 30 studenata te desetak studenata Odjela za glazbu Sveulišta u Puli stvarao stihove i melodiju za ovogodišnju dječju predstavu posvećenu proslavi rođendana Jamesa Joycea.

12.07.2011. 17:02:14
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  urbanjungle
  13.07.2011. 09:43
  pa s obzirom da angažira svoju ženu kao redatelja a kčer kao glumicu, zašto bi mi morali plačati tu splačinu koja da se odigrava u običnom kazalištu nebi nitko ni pogledao
 2. avatar
  anita
  21.11.2011. 15:19
  i to što dobivate vam je previše...da,bas tako,žena režira (ako se ona uoće može nazvati ženom a njezin posao režijom) ...vratio se ovamo kad mu je zagustilo financijski
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh