« Kazalište
objavljeno prije 13 godina
RICHARD III.

Kevin Spacey oduševio publiku i kritiku u Londonu

Spacey je izvanrednom interpretacijom Richarda III. u londonskom kazalištu Old Vic oduševio publiku i impresionirao kritičare

Više o

Kevin Spacey

Slavni američki oskarovac Kevin Spacey, koji se zadnjih godina posvetio kazalištu, oduševio je londonsku kritiku i publiku svojom interpretacijom Richarda III., prenosi Hina. Spacey je kralja Richarda utjelovio na daskama Old Vic kazališta u Londonu, a predstavu je režirao Sam Mendes, prenosi britanski BBC.

Najnovija produkcija poznate Shakespeareove povijesne drame premještene u moderno doba još je jednom spojila dvojicu filmskih velikana nakon filma "Vrtlog života" iz 1999. u Mendesovoj režiji, u kojoj Spacey igra ulogu koja mu je priskrbila Oscara za najboljeg glumca.

"Sam Mendes osmislio je savršeno jasnu i skladnu modernu produkciju u kojoj glavni protagonist poprima obličje autokratskog arhetipa", ocijenio je kazališni kritičar lista Guardian Michael Billington, pohvalivši Spaceyevo "snažno utjelovljenje" tiranina Richarda s nogom u metalnoj protezi.

Smještena u suvremenom okruženju, priča povlači jasne paralele s postojećim diktatorskim režimima, a Spacey uvodni monolog izgovara gledajući stare televizijske emisije, 'okrunjen' šeširom s božićne proslave.

"Kevin je rođen za ovu ulogu", kazao je Mendes. U programskoj knjižici Spacey otkriva da je prestao piti i pušiti kako bi se lakše pripremio za ovu fizički i emotivno zahtjevnu ulogu.

Richard III. obilježava treću i posljednju sezonu inicijative Bridge Project, koja spaja britanske i američke glumce u klasičnim kazališnim izvedbama. Nakon Old Vica, predstava kreće na međunarodnu turneju.

30.06.2011. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh