« Kazalište
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
RIJEČKE LJETNE NOĆI

Praizvedba predstave "Baba Jaga je snijela jaje"

U sklopu festivala Riječke ljetne noći na plaži u Pećinama po prvi je put izvedena ova predstava po romanu Dubravke Ugrešić o ženama, obiteljskim odnosima, starenju i potrazi za ljubavlju

Više o

Riječke ljetne noći

,

Rijeka

Na plaži bivšeg hotela Park na čuvenim riječkim Pećinama premijerno je izvedena predstava „Baba Jaga je snijela jaje" napravljena po romanu Dubravke Ugrešić, prenosi Hina. Predstava je izvedena u sklopu festivala Riječke ljetne noći.

U glavnim ulogama nastupile su gošće Ana Karić, Alma Prica i Milena Zupančič te članica riječkoga dramskog ansambla Olivera Baljak. U predstavi uz njih su glumili još i Jelena Lopatić, Jasmin Mekić, Zdenko Botić, Tanja Smoje, Žarko Radić, Damir Orlić i Zoran Prodanović Prlja, pjevač riječke grupe "Let 3".

Redatelj predstave je Ivica Buljan, a roman je za predstavu priredio Ivor Martinić. Scenograf i oblikovatelj svjetla je ugledni scenograf, oblikovatelj prostora i istraživač na području arhitekture Jean-Guy Lecat, poznat ponajviše po svojoj tridesetogodišnjoj suradnji s redateljem Peterom Brookom. U autorskom timu su i kostimografkinja Ana Savić-Gecan, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar i autorica tekstova songova Olja Savičević-Ivančević.

Predstava govori o ženama, obiteljskim odnosima, starenju, potrazi za ljubavlju prepletenim s motivom Babe Jage, ženskog panslavenskog mitološkog bića ili vještice. Radnja se odvija u prostorima novozagrebačkog stana, bugarske Varne i čeških toplica.

13.07.2011. 09:13:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh