Hrvatska
USKRS

Cvjetnica - prvi dan Velikog tjedna

objavljeno prije 11 mjeseci i 26 dana

Prvi je dan Velikoga tjedna - Cvjetnica, nedjelja palmi ili Muke Gospodnje, koja se u Katoličkoj Crkvi slavi kao spomen na Isusov svečani ulazak u Jeruzalem, kada ga je narod pozdravljao… više »

IZBORI 2019.

Svi bi u Europski parlament

objavljeno prije 1 godinu

Izbori za Europski parlament sve su zanimljiviji hrvatskim političarima - vide kako su se oni koji su već tamo fino oparili, pa bi sada svi zasjeli u udobne fotelje sa slušalicama na… više »

TMURNO...

Hrvatski turizam uništava samog sebe

objavljeno prije 1 godinu

Uoči nove turističke sezone, koja na velikom dijelu hrvatske obale Jadrana počinje s Uskrsom, pristižu i upozoravajući signali o negativnim posljedicama ekspanzije te djelatnosti. Najprije se… više »

ZAPAMTITE!

Kratki vodič kroz medijsku pismenost

objavljeno prije 1 godinu

Medijska pismenost jedna je od najvažnijih životnih vještina 21. stoljeća i ključni čimbenik za donošenje na informacijama temeljenih odluka u digitalnom dobu. Budući da… više »

ANALIZA

Isplati li se Hrvatskoj članstvo u NATO-u?

objavljeno prije 1 godinu

„Savez istih vrijednosti", „dugoročna stabilnost" i „pouzdano partnerstvo" ključni su pojmovi koje možemo izdvojiti iz izjava hrvatskog državnog vrha, a povodom prvog… više »

BRAVO

Preko 200 tona doniranog voća i povrća diljem Hrvatske u dvije godine

objavljeno prije 1 godinu

Dvije godine zaredom Kaufland Hrvatska provodi svoj društveno-odgovoran projekt Kaufland škola voća i povrća tijekom kojega javnim osnovnim školama svakoga tjedna donira… više »

KOMENTAR

Zašto je u Hrvatskoj lopovluk postao društveno prihvatljiv?

objavljeno prije 1 godinu

Slučajevi u kojima hrvatski političari bivaju uhvaćeni u sukobu interesa redaju se kao na traci na sjednicama Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. No, nitko ne nudi, a kamo li da bi… više »

POČELO JE?

Sezona prosvjeda u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 godinu

Pred zgradom Sveučilišta u Zagrebu u utorak (26.3.) će se okupiti protivnici dodjele počasnog doktorata Muzičke akademije gradonačelniku Milanu Bandiću. Prosvjed se održava pod motom… više »

HUMANITARNO

Djeci sa sindromom Down građani uz pomoć Zvijezde donirali 101.533,40 kuna

objavljeno prije 1 godinu

Čak 101.533,40 kuna prikupili su građani kupnjom Zvijezdina suncokretova ulja tijekom veljače i ožujka u sklopu kampanje #budiZvijezdapomoziDown. Tijekom kampanje prodano je 507.667… više »

ZDRAVLJE

Danas se obilježava hrvatski Dan migrene

objavljeno prije 1 godinu

Danas se obilježava hrvatski Dan migrene, a nedavno osnovana Udruga Migrena Hrvatska, prva udruga posvećena migreni, u sklopu kampanje Pričajmo o migreni nastavlja podizati svijest o… više »

#SPASIME

Priopćenje inicijative #SPASIME

objavljeno prije 1 godinu

Kako bi osigurale ispunjenje svojih zahtjeva, predstavnice inicijative #SPASIME u ponedjeljak 18. ožujka sastale su se s premijerom Andrejom Plenkovićem i resornim ministrima , a u srijedu… više »

SUKOB INTERESA

Političari ne vole da ih netko nadzire

objavljeno prije 1 godinu

Sukob interesa kod političara u Hrvatskoj je već stara i vrlo traumatična javna tema. Razni znani primjeri zloupotrebe položaja radi osobne - ili, posredno, privatne koristi nekoga drugog -… više »

UKLJUČITE SE!

Uskoro 2. Dani medijske pismenosti u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 godinu

Ususret drugim Danima medijske pismenosti, koji će se održati u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a od 8. do 12. travnja 2019. godine, započeo je program „Djeca… više »

LOŠE...

Reforma lokalne samouprave ili povratak u devedesete

objavljeno prije 1 godinu

O reformi lokalne samouprave govori se već dulje od dva desetljeća, praktično od njezina ustroja devedesetih godina. No sustav, premda skup i disfunkcionalan, svih ovih godina ostao je… više »

PROBLEMI?

Kaptol nije razumio poruku iz Austrije

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Nebrojeno je mnogo kritika bilo proteklih godina i desetljeća na račun intenzivnih (etno)desničarskih sklonosti vodstva Rimokatoličke crkve u Republici Hrvatskoj. Ipak, nijedna nije odjeknula… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh