Varilux banner
Hrvatska
INICIJATIVA

Slobodna nedjelja iz trećeg pokušaja?

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

Dugogodišnji franjevački aktivist i borac za neradnu nedjelju fra Bože Vuleta uopće nije impresioniran činjenicom da je Ustavni sud već dvaput, 2004. i 2009. godine, ukidao zabranu… više »

EH, DA...

Hrvati previše puše i piju, pa zato žive kraće

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Hrvatska je sa 1.241 eurom po stanovniku i 7,4 posto izdvajanja iz BDP-a na samom dnu ljestvice država EU po izdvajanjima za zdravstvo. U osvrtu na stanje zdravlja, Europska komisija istiće… više »

STANJE U PROMETU

Snijeg zameo Liku i Gorski kotar

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Zima je tu, barem u nekim dijelovima Hrvatske koje je noćas i jutros zameo snijeg. Za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Otočac i Perušić u smjeru Dubrovnika,… više »

PROGNOZA VREMENA

Stiže snijeg i hladnoća - pripremite se

objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana

Promjena vremena koja se najavljuje već danima stiže nam sutra - kiša, osjetno zahlađenje, jaka bura, a u gorju i novi snježni pokrivač. Danas će prevladavati promjenljivo, ponegdje i… više »

NAPOKON

Krenule kontrole mikročipiranja pasa

objavljeno prije 10 mjeseci i 27 dana

S novim Zakonom o zaštiti životinja, između ostalih, nastupila je na snagu i obaveza izvršenja kontrole mikročipiranja pasa, odnosno sve lokalne zajednice dužne su do 30. lipnja… više »

STVARNO?!

Novo potapanje Like umjesto njezina modernog razvoja?

objavljeno prije 10 mjeseci i 28 dana

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike RH sredinom je ovog mjeseca privelo kraju proces javne rasprave o Studiji utjecaja na okoliš projekta Hrvatske elektroprivrede… više »

Black Friday
JESTE LI ZNALI

Odakle potječe famozni "Black Friday"?

objavljeno prije 10 mjeseci i 28 dana

Donedavno nismo imali pojma da "Crni petak" uopće postoji, no u današnje doba fino mastimo brk mogućnostima i akcijama koje pruža taj fenomen preuzet iz, pogađate, Amerike. Postoji… više »

BRAVO

Reach for Change i Tele2 izabrali ovogodišnje pobjednike

objavljeno prije 11 mjeseci i 3 dana

Na jučer održanom svečanom proglašenju dobitnika Tele2 i Zaklade Reach for Change, projekti 1, 2 i 3 dobili su ukupno 540.000,00 kn. Osim financijske podrške, odabranim… više »

ŠTO REĆI?

Mladi Hrvati pale se na cajke jer su neobrazovani i nekulturni?!

objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana

Nedavno istraživanje EUROSTAT-a pokazalo je kako je Hrvatska u samom začelju EU-a po „konzumaciji" kulturnih dobara. Istraživanje je bilo povodom konferencije za novinare Hrvatske… više »

PRIKLJUČITE SE!

Reagirajte na nasilje svaki put, a prevenirajte sljedeći

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

U razredu od trideset učenika gotovo svaki od njih ima iskustvo tjelesne sile kao odgojnog postupka, dok je gotovo svaki drugi žrtva teških oblika fizičkog nasilja kao što su… više »

PROGNOZA

Stižu kiša i snijeg, pripremite zimsku opremu

objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana

Prognoza vremena najavljuje dolazak zimskih uvjeta - prodor hladnog i vlažnog zraka koji će u Gorskom kotaru donijeti i pola metra snijega, a kišu u ostatak zemlje. U ponedjeljak nas… više »

EHHH

Može li vlada natjerati Hrvate da više čitaju?

objavljeno prije 11 mjeseci i 11 dana

Studeni je u Hrvatskoj tradicionalno posvećen knjizi. To je mjesec u kojem se održava Interliber, poznati zagrebački sajam knjiga. Ovogodišnji Interliber protječe u sjeni najveće krize… više »

1. 11.

Blagdan Svih Svetih

objavljeno prije 11 mjeseci i 20 dana

Blagdan Svih svetih dan je kojim Katolička crkva slavi svece, ali i one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života, a još nisu kanonizirani. Građani obilaze grobove svojih… više »

PROGNOZA VREMENA

Početak tjedna donosi niže temperature

objavljeno prije 11 mjeseci i 23 dana

Prognoza vremena pokazuje da, barem za sada, od uobičajenog ružnog jesenskog vremena nema još ništa.  Nedjelju će obilježiti južina, pad tlaka i brza promjena… više »

ZAPAMTITE :)

Pomicanje sata - zimsko računanje vremena počinje noćas

objavljeno prije 11 mjeseci i 24 dana

Zimsko računanje vremena počinje noćas, u nedjelju, 29. listopada, u 3 sata ujutro kaa završava ljetno računanje vremena pomicanjem sata za jedan sat unatrag. Ljetno… više »

Varilux banner
skrolaj na vrh