Hrvatska
BRAVO

Rokamo za PIK PAK kuću

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Prije nekoliko mjeseci Društvo „Naša djeca" Zabok pokrenulo je donacijsku kampanju za izgradnju dječje kuće u Zaboku koja će nositi naziv PIK… više »

DOBROTVORNO

Počinje dobrotovnorna kampanja "Snaga je u nama"

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Tijekom listopada, tvrtka Salvus od svakoga prodanog proizvoda Solgar Skin, Nails and Hair Formula, donira 1 euro udruzi Europa Donna Hrvatska za psihološku pomoć oboljelima od… više »

BRAVO

3. godina projekta Odabrale tate

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Počela je 3. godina projekta ODABRALI TATE u organizaciji Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo (HURR). U sljedećih 10 mjeseci kroz projekt „ODABRALI TATE - Djeca u… više »

MENSA

MENSA opet testira, prijavite se

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Hrvatska Mensa obilježit će Međunarodni dan inteligencije testiranjima inteligencije u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku u subotu 30. rujna. Testiranja će provoditi ovlašteni Mensini… više »

STVARNO?

Novi tretman izbjeglica u Hrvatskoj

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Povećana vidljivost izbjeglica iz Azije i Afrike u Hrvatskoj traje već mjesecima. Promjene u njihovu službenom tretmanu dovele su do naoko slobodnijeg kretanja većeg broja tih ljudi javnim… više »

BRAVO

3. godina projekta ‘ODABRALI TATE - Djeca u fokusu’ by HURR

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Ravnopravno roditeljstvo podrazumijeva podjednaku ulogu oba roditelja u svakoj životnoj dobi, a posebno u ranom razvoju djeteta. Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) od 2021.… više »

PAZITE I NA DRUGE!

Danas je Svjetski dan prevencije suicida

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Prošle godine u Hrvatskoj je suicid izvršilo 529 osoba, a u Europskoj uniji čak oko 46.000, upozorile su Udruga Životna linija i Hrvatski savez udruga za mentalno zdravlje u… više »

ŠKOLA

Počela je škola!

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Nova školska godina počela je danas za oko 445.800 učenika osnovnih i srednjih škola, od kojih će nešto više od 12.000 sudjelovati u eksperimentalnom programu… više »

TIHA MISA

Deseta Tiha misa Arijane Lekić Fridrih na Trgu bana Josipa Jelačića

objavljeno prije 7 mjeseci

U subotu 02.09.2023. održat će se deseta po redu „TIHA MISA". „Tiha misa" je skupna intervencija u javnom prostoru umjetnice Arijane Lekić- Fridrih kao reakcija na nedavno… više »

BRAVO

Prosvjed "Stop femicidu" u Zadru

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Glumci Tihana Lazović i Slavko Sobin iskazat će svoju podršku akciji „Stop femicidu" sudjelovanjem na zadarskom prosvjedu „Sigurnost žena je odgovornost države". Prosvjedi… više »

SRAMOTA

Sajamski dani - rupa u zakonu

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

Samo ćemo ovo ostaviti ovdje, nema komentara jer su nepotrebni... Zakonom je, kažu, predviđena i mogućnost prigodne prodaje na sajamskim manifestacijama, poput tradicionalnih vjerskih (npr.… više »

SEKSIZAM

Priručnik za sprječavanje i suzbijanje seksizma u medijima

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Preuzmite Priručnik za sprječavanje i suzbijanje seksizma u medijima i oglašivačkoj industriji koji istražuje kako mediji i oglašivači doprinose perpetuiranju… više »

HRVATSKA

Turizam kao uzrok pada standarda građana

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

„Moje prognoze o padu standarda hrvatskih građana za 30 do 50 posto bile bi ispravne uz uvjet koji mi ekonomisti zovemo 'da se ostalo nije mijenjalo'. One bi se bile i ostvarile da EU,… više »

ANALIZA

Ratna pobjeda i tegoban mir

objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana

Uoči obilježavanja 28. godišnjice hrvatske vojno-redarstvene akcije Oluja, porazgovarali smo s dvojicom profesora zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti (FPZ) o naslijeđu te vojne… više »

ANALIZA

Neizvjesna plinska budućnost Hrvatske

objavljeno prije 10 mjeseci

Svaka promjena okolnosti na globalnom tržištu energenata neminovno rezultira dopunama raznih zaključaka o mjestu Hrvatske u tom delikatnom kontekstu. Strukturno je inače riječ o… više »

skrolaj na vrh