Hrvatska
PRAZNICI

Sretan Dan neovisnosti, dragi naši

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Dan neovisnosti zvuči kao neki američki praznik... no, ipak je naš, jer smo se na današnji dan pred 28 godina riješili Juge... barem na papiru. Hrvatski Sabor je… više »

BRAVO

Hrvatski institut Oikon postaje studijski centar za geoinformatiku za devet zemalja Jugoistočne Europe

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Nakon što je u srpnju potpisao ugovor o suradnji sa Sveučilištem u Salzburgu, hrvatski je institut Oikon sada i službeno postao UNIGIS studijski centar za Hrvatsku i još… više »

GROZNO

Pravo na pobačaj u Hrvatskoj sve teže dostupno

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Cijena prekida trudnoće na zahtjev je u Hrvatskoj posljednjih pet godina narasla za oko 500 kuna. Godišnje se u istoj zemlji, primarno uslijed nedostatka školske seksualne… više »

HMMM...

Borba protiv Fake Newsa: David protiv Golijata

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Faktograf.hr i Raskrikavanje.rs, dva portala koja se u Hrvatskoj i Srbiji bave lažnim vijestima dijele sličnu misiju, razotkriti i pobiti laži i dezinformacije koje se poput požara… više »

BRAVO

#RokOtok ide dalje

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Tek što je završio „najljepši događaj ljeta" - kako su ga opisali brojni ljudi iz javnog života Hrvatske, najavljen je njegov nastavak. Pripreme za novo izdanje… više »

NAPOKON

Niže cijene cestarina

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Od 15. rujna, od ponoći sa subote na nedjelju, za motocikle i osobna vozila počinje primjena uobičajenih cijena cestarine na autocestama pod upravljanjem Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) i… više »

STVARNO?

Svaki drugi roditelj odluku o izboru srednje škole prepušta svom djetetu

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Bez sumnje, odabir srednje škole jedna je od najvažnijih, a samim time i najstresnijih odluka u životu svakog učenika. Srednjoškolsko obrazovanje često određuje smjer kojim ćemo… više »

ZVONO

Počinje škola, evo što se mijenja

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Nešto više od 464 tisuće učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola krenut će u ponedjeljak, 9. rujna u novu školsku godinu, a više od 150 tisuća njih bit… više »

COOL

Veliki interes za hrvatske planine i Highlander Velebit

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Kada svijet postane previše užurban, a život u betonskim džunglama bi najradije, barem na nekoliko dana, zamijenili onim u prirodi - Highlander Velebit pravi je događaj za to. Ovaj… više »

DOĐITE

Vjeruj u bajke, vjeruj u sebe, trči Ogulin Trail

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Još su 2 dana preostala do zatvaranja prijava za najbajkovitiju utrku hrvatske trkačke scene, šesti po redu Ogulin Trail, a ujedno i 9. kolo Trail lige centrale Hrvatske -… više »

ANALIZA

Je li Hrvatska postala nesigurnija zemlja?

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Hrvatski mediji objavili su početkom ljeta neuobičajeno visok broj vijesti o teškim kriminalnim djelima. O ubojstvima, pokušajima ubojstva, teškim razbojništvima,… više »

FESTIVALI

Bučnica fest i LegendFest za vikend u Zagorju

objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana

U Zagorskim Selima u nedjelju će održati 5. Bučnica fest, dan prije dvor Veliki Tabor ugostit će 2. LegendFest, kulturno - turističku manifestaciju kojom se želi predstaviti i promovirati… više »

STANJE U PROMETU

Kolone, zastoji, sudari - uobičajena nedjelja na cestama

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, u priobalju, kao i na autocestama A3 Bregana-Lipovac i A2 Zagreb-Macelj u smjeru zapada. Povremeno se… više »

BLAGDANI

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije tradicionalno se obilježava 15. kolovoza i kao državni blagdan, a diljem Hrvatske će mnoštvo vjernika… više »

EHHH...

Hrvatske zablude s ustaškim simbolima

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Uz sve nacionalno-ideološke rasprave koje redovno drmaju Hrvatskom, naročito u fazama pojačane socijalne i demografske neizvjesnosti, početkom kolovoza opet je aktualizirano pitanje… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh