Hrvatska
OPA :)

I fakulteti idu u štrajk

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavio je u petak da će 24. listopada održati jednodnevni štrajk sa zahtjevom za povećanjem plaća dijelu članova s najnižim plaćama,… više »

PITANJE

Kome i zašto smetaju nudisti na Jadranu?

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Pred kraj ovogodišnje sezone kupanja, kada se zbrajaju i oduzimaju rezultati turističkog ljeta, našoj redakciji su se javili ljubitelji nudističke plaže na Lokrumu koji već… više »

WTF?!

Novi kalendar blagdana i spomendana

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Vlada želi nove blagdane (praznike, neradne dane, kako god to željeli zvati) kako bi se ulizala biračima prije novih izbora koje bi mogla izgubiti, pa su podnijeli prijedlog za javnu raspravu… više »

PRAZNICI

Sretan Dan neovisnosti, dragi naši

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Dan neovisnosti zvuči kao neki američki praznik... no, ipak je naš, jer smo se na današnji dan pred 28 godina riješili Juge... barem na papiru. Hrvatski Sabor je… više »

BRAVO

Hrvatski institut Oikon postaje studijski centar za geoinformatiku za devet zemalja Jugoistočne Europe

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Nakon što je u srpnju potpisao ugovor o suradnji sa Sveučilištem u Salzburgu, hrvatski je institut Oikon sada i službeno postao UNIGIS studijski centar za Hrvatsku i još… više »

GROZNO

Pravo na pobačaj u Hrvatskoj sve teže dostupno

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Cijena prekida trudnoće na zahtjev je u Hrvatskoj posljednjih pet godina narasla za oko 500 kuna. Godišnje se u istoj zemlji, primarno uslijed nedostatka školske seksualne… više »

HMMM...

Borba protiv Fake Newsa: David protiv Golijata

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

Faktograf.hr i Raskrikavanje.rs, dva portala koja se u Hrvatskoj i Srbiji bave lažnim vijestima dijele sličnu misiju, razotkriti i pobiti laži i dezinformacije koje se poput požara… više »

BRAVO

#RokOtok ide dalje

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Tek što je završio „najljepši događaj ljeta" - kako su ga opisali brojni ljudi iz javnog života Hrvatske, najavljen je njegov nastavak. Pripreme za novo izdanje… više »

NAPOKON

Niže cijene cestarina

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Od 15. rujna, od ponoći sa subote na nedjelju, za motocikle i osobna vozila počinje primjena uobičajenih cijena cestarine na autocestama pod upravljanjem Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) i… više »

STVARNO?

Svaki drugi roditelj odluku o izboru srednje škole prepušta svom djetetu

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Bez sumnje, odabir srednje škole jedna je od najvažnijih, a samim time i najstresnijih odluka u životu svakog učenika. Srednjoškolsko obrazovanje često određuje smjer kojim ćemo… više »

ZVONO

Počinje škola, evo što se mijenja

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Nešto više od 464 tisuće učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola krenut će u ponedjeljak, 9. rujna u novu školsku godinu, a više od 150 tisuća njih bit… više »

COOL

Veliki interes za hrvatske planine i Highlander Velebit

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Kada svijet postane previše užurban, a život u betonskim džunglama bi najradije, barem na nekoliko dana, zamijenili onim u prirodi - Highlander Velebit pravi je događaj za to. Ovaj… više »

DOĐITE

Vjeruj u bajke, vjeruj u sebe, trči Ogulin Trail

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Još su 2 dana preostala do zatvaranja prijava za najbajkovitiju utrku hrvatske trkačke scene, šesti po redu Ogulin Trail, a ujedno i 9. kolo Trail lige centrale Hrvatske -… više »

ANALIZA

Je li Hrvatska postala nesigurnija zemlja?

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Hrvatski mediji objavili su početkom ljeta neuobičajeno visok broj vijesti o teškim kriminalnim djelima. O ubojstvima, pokušajima ubojstva, teškim razbojništvima,… više »

FESTIVALI

Bučnica fest i LegendFest za vikend u Zagorju

objavljeno prije 7 mjeseci i 17 dana

U Zagorskim Selima u nedjelju će održati 5. Bučnica fest, dan prije dvor Veliki Tabor ugostit će 2. LegendFest, kulturno - turističku manifestaciju kojom se želi predstaviti i promovirati… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh