Hrvatska
JESTE BISTRIĆ?

Hrvatska Mensa poziva na testiranje inteligencije u Zagrebu

objavljeno prije 1 godinu

Testiranje inteligencije 25. ožujka na Filozofskom fakultetu je prvo ovogodišnje testiranje, kojim se Hrvatska Mensa priključuje obilježavanju nacionalnog Tjedna darovitosti.… više »

APN

Danas počinje predaja zahtjeva za APN

objavljeno prije 1 godinu

Počinje osmi krug zaprimanja zahtjeva za subvencionirane stambene kredite u Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama. Građani su zahtjeve za subvencioniranje stambenog kredita… više »

NARAVNO

Hrvatske pruge propadaju

objavljeno prije 1 godinu

Hrvatska je prije nekoliko mjeseci propustila europski natječaj koji bi omogućio uvođenje novih linija vlakova koji bi, uz ostalo, povezivali Istru s Venecijom i Budimpeštom, izjavio… više »

EHHH...

Lova od EU zbog potresa se presporo ugovara

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Hrvatska nešto više od milijardu eura iz Fonda solidarnosti EU-a treba iskoristiti do kraja lipnja, a dosad je predano zahtjeva za nadoknadu sredstava u vrijednosti od 513,7… više »

NAPOKON?

Brža naplata cestarine?

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Nedavno stupanje u prostor Schengena nije Hrvatskoj automatski donijelo i smanjene gužve na njezinim granicama. Štoviše, tim su jače do izražaja došle višestruke… više »

EH, DA...

Mediji u Hrvatskoj: kad kadija i tuži i sudi

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Novinarima u Hrvatskoj dozlogrdile su sudačke tužbe, moglo bi se ocijeniti po reakciji njihove strukovne udruge koja je nedavno pokrenula kampanju protiv te rastuće prakse. Posrijedi je već… više »

STREAMING

Hrvatska je drugo rastuće tržište na svijetu - u streamingu

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Hrvatska je lani bila drugo najbrže rastuće tržište glazbenog streaminga u svijetu, s rastom od 58 posto na godišnjoj razini, pokazuje godišnje izvješće utjecajne… više »

CRVENE HALJINE

Peta godina javnozdravstvene akcije Dan crvenih haljina

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Hrvatski liječnički zbor - Hrvatsko neurološko društvo već petu godinu zaredom organizira javnozdravstvenu akciju Dan crvenih haljina. Suorganizatori ove važne edukativne… više »

LOVA

Dobro se povlači iz EU fondova...

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Iz ESIF-a za razdoblje 2014.-2020. godine Hrvatskoj je na raspolaganju bilo ukupno 10,73 milijardi eura. Do kraja 2022. godine ugovoreni su projekti u vrijednosti od 13,79 milijardi… više »

ADVENT

Iskoristite praznike i svratite do Pule – Advent još traje

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Puležani i njihovi gosti iz svih krajeva Hrvatske, ali i svijeta, uživali su i ove godine u adventskim zbivanjima diljem grada. Okupljalo se ispred ukrašenih gastro kućica koje su… više »

EH, DA...

Euro ne rješava Hrvatima ni jedan problem

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Prvim danom Nove godine Hrvatska je pristupila zoni Schengena i uvela euro kao sredstvo plaćanja. No već i s „hrvatskim" eurom u džepu, još uvijek neće prestati… više »

NYE

Dočekajte 2023. u Puli

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Čarobni Advent u Puli ne prestaje oduševljavati lokalno stanovništvo, ali i mnogobrojne turiste koji dolaze iz svih krajeva Hrvatske i svijeta. Do 8. siječnja blagdanska… više »

ANALIZA

Sukob Sjevera i Juga u Hrvatskoj?

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Brončana medalja Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu poslužila je u javnom prostoru te zemlje i za raznorazne zaključke o temama podalje od sporta. Među najistaknutijima je bio onaj o… više »

LOVA

Pola milijarde novčanica kune ide u rezalište

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Kuna kao papirnati i metalni novac i lipe kao kovanice u apoenima manjim od jedne kune uvedeni su u upotrebu 30. svibnja 1994. na Dan državnosti. Kruna pa kuna Prethodno, državna Komisija za… više »

SRETAN BOŽIĆ

Sretan Božić, ekipo naša ;)

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Sretan Vam Božić, dragi naši čitatelji i svi ostali koji ste ikad čuli za nas ili naletjeli na neki tekst na internetu koji je naš... i, naravno, da sve to zaželimo na neki… više »

skrolaj na vrh