Film
ANIMAFEST

Natjecanje studentskog filma

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Natjecanje studentskog filma, karakteristično prštavo, neobuzdano i talentirano međunarodno umjetničko nadmetanje Animafesta, formirano je 2023. godine od 41 rada probranog između 830… više »

FILMOVI

Kraj ciklusa Vizualna zadovoljstva i jezik

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Ciklus Vizualna zadovoljstva i jezik filma zaključujemo naslovima koji istražuju odnos žudnje, znanja i spoznaje. Otvara ga Ja sam znatiželjna: Film u žutom i Film u Plavom,… više »

FILMOVI

Završili Dani hrvatskog filma

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Ocjenjivački sud u sastavu Josip Grozdanić, Mirta Puhlovski i Nina Violić  dodijelio je Grand Prix, odnosno Veliku nagradu za najbolji film… više »

ANIMAFEST

Hrvatski filmovi Animafest 2023

objavljeno prije 10 mjeseci i 19 dana

Natjecanje hrvatskog filma Animafesta 2023, čije su sudionike izabrali Daniel Šuljić, Margit Antauer i Marina Kožul, najistaknutija je animiranofilmska revija i konkurencija u zemlji… više »

FILMOVI

Nastavak ciklusa u Kinoteci

objavljeno prije 10 mjeseci i 23 dana

Ciklus Vizualna zadovoljstva i povijest filma nastavljamo hrvatskom premijerom filma Isprana mozga: Seks-kamera moć, angažiranim esejom redateljice Nine Menkes u kojem pruža razoran pogled na… više »

ANIMAFEST

Veliko natjecanje kratkometražnog filma na Animafestu

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

U najprestižnijem Velikom natjecanju kratkometražnog filma Animafesta 2023 prikazuju se 42 djela iz 34 zemlje produkcije. Izabrali su ih, među gotovo 900 kandidata, Daniel Šuljić,… više »

FRKA

FRKA – smotra studentskih filmova Akademije dramske umjetnosti

objavljeno prije 10 mjeseci i 28 dana

FRKA, odnosno Filmska revija Kazališne akademije, manifestacija je bijenalnog karaktera koja slavi i promiče uratke studenata Akademije dramske umjetnosti. Ovogdišnje 30.… više »

COOL

Mjesec našeg filma HAVC-a

objavljeno prije 11 mjeseci i 2 dana

Mjesec našeg filma zamišljen je kao program koji za cilj ima publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklih 15 godina podsjećajući je na neke od… više »

KINO

Kinoteka u svibnju

objavljeno prije 11 mjeseci i 2 dana

Prije pedeset godina britanska teoretičarka i filmašica Laura Mulvey napisala je „Vizualna zadovoljstva u narativnom filmu", utjecajni esej u kojem je spajajući psihoanalizu i… više »

HAVC

Tulum u kinu Tuškanac

objavljeno prije 11 mjeseci i 4 dana

Zagrebačko kino Tuškanac priključuje se programu H15 - 15 godina u našem filmu kojim Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) obilježava svoju 15. obljetnicu djelovanja.… više »

QUEER

Sutra počinju QUEER MOMENTI

objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana

Od 25. do 29. travnja donosimo izbor 35 recentnih queer filmova iz Europe, Sjeverne i Južne Amerike te Azije po izboru selektora, filmologa Željka Luketića, a ove godine u goste nam stiže i… više »

DHF

32. Dani hrvatskog filma vraćaju se u Studentski centar

objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana

32. izdanje Dana hrvatskog filma, tradicionalnog festivala najboljih animiranih, dokumentarnih, eksperimentalnih, namjenskih te kratkih i srednjemetražnih igranih filmova održat će se od 15.… više »

NAJAVE

Kraj Cronenbergova ciklusa i koncert One Dread

objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana

Ciklus posvećen Davidu Cronenbergu završava s tri priče o erotskim, romantičnim ili kreativnim opsesijama, što su također tema koje se provlači kroz njegov opus. U tjedan uvodi… više »

FILM

Besplatne projekcije finalista Nagrade publike LUX

objavljeno prije 11 mjeseci i 11 dana

Ususret dodjeli Nagrade publike LUX, Europski parlament u Hrvatskoj, u suradnji sa Zagreb Film Festivalom, organizira besplatne projekcije finalista u odabranim kinima u Zagrebu, Zadru i… više »

FESTIVALI

Proljetno izdanje predstavlja nagrađene filmove regionalnih festivala

objavljeno prije 11 mjeseci i 12 dana

Treće po redu Proljetno izdanje održat će se od 21. do 28. travnja na platformi ondemand.kinomeetigpoint.ba, a predstavit će četiri uspješnice iz programa velikih regionalnih… više »

skrolaj na vrh