Film
BRAVO

1001 Noć u Torontu

objavljeno prije 8 mjeseci i 10 dana

Veliko je to priznanje filmu koji će u Torontu, na jednom od pet najrelevantnijih svjetskih filmskih festivala imati svoju svjetsku premijeru, a tim više što je Hrvatska svog… više »

FESTIVALI

Film 'Hotel Pula' otvorio 9. Brač Film Festival

objavljeno prije 8 mjeseci i 12 dana

Projekcijom drame „Hotel Pula" redatelja Andreja Korovljeva i producentice Dijane Cetina Mlađenović, sinoć je svečano otvoreno 9. izdanje Brač Film Festivala. U Ljetnom kinu u Supetru… više »

WOW

Barbie prebacila milijardu dolara zarade

objavljeno prije 8 mjeseci i 16 dana

Greta Gerwig postala je tako prva redateljica s filmom od milijardu dolara. Studio je priopćio da je film zaradio 459 milijuna dolara u domaćim kinima i 572.1 milijun u inozemstvu, pa ukupna… više »

NAJAVE

Film u šumi na Tuškancu tijekom kolovoza

objavljeno prije 8 mjeseci i 16 dana

Filmski programi Ljetne pozornice Tuškanac za kolovoz najavljuju projekcije festivalskih uspješnica i filmskih klasika, u rasponu od "Barbie" i "Oppenheimera" do klasika,… više »

NAJAVE

Film u šumi u kolovozu

objavljeno prije 8 mjeseci i 23 dana

Filmski programi Ljetne pozornice Tuškanac već tradicionalno okupljaju zagrebačke ljubitelje sedme umjetnosti, koji bijeg od gradske žege traže u hladu šume u samom centru… više »

MOTOVUN

Filmofili iz gužve sele na spokojno goransko mjesto

objavljeno prije 9 mjeseci

Motovun film festival se seli... iz Motovuna, na žalost svih, ali i na sreću drugih. Evo što su o tome rekli samo organizatori. Dragi naši domaćini, Motovunke i Motovunci,… više »

SJAJNO

Otvorena je 70. Pula

objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana

Najavljen kao posveta publici i filmašima, 70. Pulski filmski festival nije mogao imati ljepše i emotivnije otvaranje -  više od 5.500 gledatelja u rasprodanoj Areni… više »

70. PFF

Premijera i trailer filma Sedmo nebo

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

Premijera dugometražnog igranog prvijenca scenaristice i redateljice Jasne Nanut SEDMO NEBO održat će se 17. srpnja na 70. Pulskom filmskom festivalu. Uoči premijere objavljen je trailer za… više »

FILMOVI

Trešnjevački plac petkom besplatno ljetno kino

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

U selekciji Dine Pokrajac 7. srpnja, prikazat će se britanski kratkometražni "Pošast" (1996), Johna Smitha i britanski igrani film "Velika nadanja"… više »

TOR

Slučajno kino u Rijeci

objavljeno prije 9 mjeseci i 19 dana

Drugo Slučajno kino, site-specific projekcije dokumentaraca koje Udruga LFF organizira u Rijeci, održat će se u četvrtak, 6. srpnja u 21 sat, u Caffe baru "Tor" (Slovenski dom "Bazovica",… više »

JUBILEJ

70. Pulski Film Festival

objavljeno prije 9 mjeseci i 22 dana

Uz 20 hrvatskih filmova i manjinskih hrvatskih koprodukcija koje su u konkurenciji za Zlatne arene, Pulski filmski festival koji se održava od 15. do 23. srpnja 2023. u nizu popratnih… više »

FILMOVI

Ciklus 'Film ceste' ovog srpnja u kinu Tuškanac

objavljeno prije 9 mjeseci i 22 dana

Novi filmski ciklus u Kinu Tuškanac od 1. srpnja donosi kultne naslove poput Sedmog pečata Ingmara Bergmana, Thelme i Louise Ridleya Scotta ili Paris, Texas Wima Wendersa, ali i… više »

FILMOVI

Animafest i filmovi koje svakako treba pogledati

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

 Nakon što su nagrade i posebna priznanja dodijeljena autorima filmova na svečanoj ceremoniji zatvaranja Animafesta u subotu 10. 6., trebalo bi spomenuti i ostale filmove koji su… više »

NAJAVE

Reuben Stone prije Tash Sultana u Hrvatskoj

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Glazba Reubena Stonea je raznolika i uvuče na prvo slušanje, a u njegovim nastupima se može čuti dub, reggae, EDM, rock i blues. Spajajući sviranje gitare, trombona, syntheva, bubnjeva… više »

KINOTEKA

Prije ljetnog raspusta

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

S prvim danima lipnja završila je još jedna sezona u zagrebačkom kinu Kinoteka. Sada se filmski sadržaji sele na Ljetnu pozornicu Tuškanac, koju zajedno s Kinotekom vodi… više »

skrolaj na vrh