Biznis
NAPREDAK

Prva Tisak plus prodavaonica u Hrvatskoj otvorena na riječkom Korzu

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Od petka, 29. studenog, riječki je Korzo bogatiji za Tisak plus prodavaonicu, novo mjesto susreta i druženja. Riječ je o prvoj takvoj prodavaonici u Hrvatskoj koja nudi zanimljiv doživljaj… više »

REZULTATI

Odlično poslovanje Wiener osiguranja VIG

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Prema kumulativnim podacima za prvih devet mjeseci 2019. godine Wiener osiguranje VIG bilježi ukupnu premiju od 727,1 milijuna kuna na hrvatskom tržištu, što predstavlja rast od… više »

COOL

Kaufland lansirao galaktičku božićnu kampanju s Ratovima zvijezda

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Velikim događanjem održanim u srijedu navečer Kaufland je predstavio svoju ekskluzivnu novu kampanju. U vrijeme izlaska novog filma iz serije Ratova zvijezda "Uspon Skywalkera", ovaj… više »

REGISTAR

Više od pola koncesijskih ugovora je isteklo

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Početkom ovog tjedna u Registru koncesija bilo je evidentirano 20.266 ugovora o koncesijama, od čega je njih 43,9 posto bilo aktivno, dok je više od polovine ili 56,1 posto ugovora… više »

STVARNO?

Štednja se ne isplati?

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Njemačka banka Volksbank Fürstenfeldbruck od prošlog mjeseca naplaćuje svim novim privatnim klijentima tzv. negativne kamate, odnosno naknadu za svaki euro koji čuvaju na računu.… više »

A MI?

Kako je Njemačka izbjegla recesiju?

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Snažan izvoz, državna i osobna potrošnja pomogli su njemačkom gospodarstvu da izbjegne recesiju u trećem tromjesečju, objavio je u petak statistički ured, potvrdivši… više »

ANALIZA

Sjeverni tok 2 – vječiti kamen spoticanja

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Sjeverni tok 2 je puno više od plinovoda. Jer, na njemu se sukobljavaju mnogi važni strateški interesi. S jedne strane je Rusija kao opskrbljivač plinom, a s druge su… više »

KVOTE

Povećane kvote stranih radnika

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Vlada je u petak utvrdila godišnju kvotu za zapošljavanje stranaca za 2020. godinu od 78.470 radnika. Kvota se odnosi na novo zapošljavanje stranaca, sezonski rad,… više »

ZANIMLJIVO

UEFA EURO 2020 - što nas čeka?

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Booking.com, službeni partner europskog nogometnog prvenstva UEFA EURO 2020TM za smještaj i atrakcije, proveo je istraživanje među 7.500 fanova nogometa na 11 europskih tržišta;… više »

DOBRO PITANJE

Koliko stranih radnika treba Hrvatskoj?

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Kvota za upošljavanje stranih radnika u Hrvatskojveć neko vrijeme je izuzetno aktualna i burna tema. Točnije, otkako se hrvatskim državljanima otvorilo tržište rada u… više »

POSLOVANJE

Sanofi - digitalna transformacija uz Google

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Francuska farmaceutska kompanija Sanofi je u Framinghamu (Massachusetts, SAD) predstavila novi, i jedan od prvih digitalnih proizvodnih pogonu u svijetu, koji koristi intenziviranu… više »

BRAVO

Olival dodijelio stipendije perspektivnim srednjoškolcima

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Zaklada "Vaše znanje - naša budućnost" koju je povodom 25 godina uspješnog poslovanja osnovala poznata domaća kozmetička tvrtka Olival, dodijelila je stipendije za… više »

EHHH...

Hrvatska 53. na Svjetskoj ljestvici talenata

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Hrvatska je na Svjetskoj ljestvici talenata za 2019. godinu zauzela 53. mjesto, čime je u odnosu na godinu ranije svoju poziciju poboljšala za jedno mjesto, pokazuje izvješće… više »

HMMM...

Koliko oružja iz Njemačke kupuju Hrvatska i susjedi?

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Njemačka vlada je u prvoj polovici ove godine odobrila izvoz oružja u Hrvatsku u vrijednosti od oko pola milijuna eura, stoji u izvješću nadležnog njemačkog Ministarstva gospodarstva.… više »

OXFORD ECONOMICS

Huaweijevo poslovanje Europi je donijelo višestruke koristi

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Prestižna analitička kuća Oxford Economics objavila je izvješće o ekonomskom utjecaju Huaweija na europsko gospodarstvo u kojem je izračunato da je u 2018. godini kompanija doprinijela… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh