Biznis
EHHH...

Crv u Appleu

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Četvrti kvartal je obično vrijeme kad se dioničari koncerna poput Applea mogu radovati: za Božić će mnogi pod borom naći novi mobitel, što znači i opet solidan promet. Ali Apple je… više »

NOVOSTI

Mirovinska reforma stupila na snagu, povećan minimalac

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Mirovinskom reformom, koja je na snagu stupila 1. siječnja 2019., predviđa se podizanje radnog vijeka na 67 godina od 2033. godine, penalizacija prijevremenog umirovljenja od 0,3 posto po… više »

SVIJET

Bilo je loše, a može još gore

objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana

„Godina 2018. je bila katastrofalna", kaže Claudia Schmucker, stručnjakinja za trgovinu iz Njemačkog društva za vanjsku politiku (DGAP). Eskalirajući trgovinski spor između SAD-a… više »

2018

Gospodarstvo Hrvatske u 2018.: na površini dobro, ali nemojmo se zavaravati

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

Kao u onom vicu u kojem jedan jede kupus, a drugi meso, pa u prosjeku jedu sarmu, tako je i s Hrvatskom. Na površini, Hrvatska 2018. godinu završava s gospodarskim rastom od… više »

NOVI SVIJET

Digitalizacija poslovanja mijenja sve

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

Početkom ove godine 87 posto građana EU-a, u dobi od 16 do 74 godine, koristilo je internet barem jednom u posljednjih 12 mjeseci, a digitalizacija na poslu sve više mijenja i radne… više »

POOOPUSTIII!

Sutra počinju zimske rasprodaje

objavljeno prije 8 mjeseci

Hrvatska gospodarska komora objavila je početak zimskog sezonskog sniženja cijena, koje počinje u četvrtak 27. prosinca, s prosječnim sniženjima između 20 i 50 posto.  Zimsko sniženje… više »

MA DA?

Facebook stvara kriptovalutu?

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Facebook se bacio na stvaranje kriptovalute koja bi se trebala koristiti za novčane transakcije unutar WhatsAppa, tvrdi Bloomberg. Facebook u okrilju tišine stvara svoju… više »

HMMM...

Porezne promjene od Nove godine

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

S Novom godinom stižu, po običaju, i raznorazne promjene poreza - ovoga puta radi se o snižavanju stope PDV-a na meso, ribu, voće i povrće, suho mahunasto povrće, jaja i pelene, kao i na… više »

NARAVNO!

Tržište rada i integracija – ništa bez znanja jezika

objavljeno prije 8 mjeseci i 8 dana

Mahmoud Al Homsi je u svom životu imao sasvim druge planove. Ovaj 29-godišnji Sirijac je želio raditi u prosvjeti. U Damsku je studirao francusku književnost. Međutim, izbio je rat. Al… više »

SUMANUTO

Koliko su ukupno dužne sve zemlje svijeta

objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana

Globalni dug prošle je godine dosegnuo rekordnih 184 tisuće milijardi dolara, objavio je u petak Međunarodni monetarni fond (MMF), povisivši svoju raniju procjenu iznosa duga za… više »

STVARNO?

Studenti odlučili: najpoželjniji poslodavci su robotičari

objavljeno prije 8 mjeseci i 13 dana

U četvrtak, 13. prosinca 2018. započelo je treće izdanje najpopularnijeg spoja između poslodavaca i studenata - Career Speed Dating. Otvorenje je održano na Fakultetu elektrotehnike… više »

BIZNIS

Nathalie Lerotić Pavlik nova direktorica ljudskih potencijala Infobipa

objavljeno prije 8 mjeseci i 13 dana

Nathalie Lerotić Pavlik nova je direktorica ljudskih potencijala Infobipa. Lerotić Pavlik bogato je međunarodno iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima stekla radom u kompanijama poput… više »

LOVA?

Bitcoin: kako došao, tako prošao?

objavljeno prije 8 mjeseci i 18 dana

Još prošlog prosinca je jedan Bitcoin vrijedio gotovo 20.000 dolara, ali već na njegovu desetu obljetnicu početkom studenog nije vrijedio niti polovicu tog iznosa. Sredinom… više »

BRAVO

Future Tense u Moskvi osvojio drugo mjesto u kategoriji event godine

objavljeno prije 8 mjeseci i 19 dana

Konferencija Future Tense koja se u listopadu održala u zagrebačkoj Laubi osvojila je drugo mjesto u kategoriji event godine na prestižnom natjecanju Eventiada IPRA Golden World Awards u… više »

BRAVO

Franck podržao odlazak mladih robotičara na natjecanje u Kinu

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

Sredstva namijenjena blagdanskim poklonima za poslovne partnere, Franck je ove godine donirao Institutu za razvoj i inovativnost mladih sa ciljem edukacije i razvoja vještina mladih u… više »

skrolaj na vrh