Biznis
EHHH...

Hrvatska 53. na Svjetskoj ljestvici talenata

objavljeno prije 16 dana i 14 sati

Hrvatska je na Svjetskoj ljestvici talenata za 2019. godinu zauzela 53. mjesto, čime je u odnosu na godinu ranije svoju poziciju poboljšala za jedno mjesto, pokazuje izvješće… više »

HMMM...

Koliko oružja iz Njemačke kupuju Hrvatska i susjedi?

objavljeno prije 18 dana i 13 sati

Njemačka vlada je u prvoj polovici ove godine odobrila izvoz oružja u Hrvatsku u vrijednosti od oko pola milijuna eura, stoji u izvješću nadležnog njemačkog Ministarstva gospodarstva.… više »

OXFORD ECONOMICS

Huaweijevo poslovanje Europi je donijelo višestruke koristi

objavljeno prije 19 dana i 10 sati

Prestižna analitička kuća Oxford Economics objavila je izvješće o ekonomskom utjecaju Huaweija na europsko gospodarstvo u kojem je izračunato da je u 2018. godini kompanija doprinijela… više »

EU FONDOVI

Nove potpore vinarima iz Vinske omotnice

objavljeno prije 20 dana i 14 sati

Prema najavama, vinari će u sklopu Vinske omotnice, moći prijaviti svoje projekte na dva natječaja - „Promidžba na tržištima trećih zemalja" te „Informiranje u državama… više »

GOSPODARSTVO

Što može BRICS?

objavljeno prije 21 dan i 17 sati

Grupa BRICS se ovog tjedna sastaje u Brazilu pod sloganom „Ekonomski rast za inovativnu budućnost", a u fokusu je jačanje suradnje na planu znanosti, tehnologije i inovacija, digitalne… više »

SIGURNO?

Boeing vraća 737 MAX

objavljeno prije 23 dana i 14 sati

Proizvođač zrakoplova Boeing priopćio je u ponedjeljak da početkom sljedeće godine planira nastaviti komercijalne letove 737 MAX-a, koji su prizemljeni od sredine ožujka nakon dvije nesreće u… više »

POLITIKA?!

Adidas zatvara robotizirane tvornice u EU i SAD

objavljeno prije 24 dana i 7 sati

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas najavio je u ponedjeljak zatvaranje dvije robotizirane tvornice u Njemačkoj i SAD-u, uz obrazloženje da će korištenje suvremene proizvodne… više »

KOMENTAR

Gdje je ta prokleta recesija?

objavljeno prije 24 dana i 17 sati

U četvrtak u osam sati ujutro, Njemačka će službeno upasti u recesiju. Jer, tada će vrhovni njemački statističari objaviti brojke o gospodarskom rastu u trećem tromjesečju. I tada će, po… više »

LOVA

Naknade od autorskih prava gotovo 10 milijardi eura

objavljeno prije 25 dana i 10 sati

Globalna naplata autorskih naknada za autore glazbenih, audiovizualnih, likovnih te književnih djela dosegla je rekordnih €9.65 milijardi u 2018. godini, prema Globalnom izvješću… više »

SJAJNO!

Huawei objavio listu tehnologija koje će uz 5G mrežu transformirati svijet

objavljeno prije 26 dana i 14 sati

Na jubilarnom desetom Global Mobile Broadband forumu koji se prije nekoliko dana održao u švicarskom gradu Zürichu, Huawei Wireless X Labs objavio je dokument o osam ključnih… više »

SPAJANJA

Studenac preuzima Sonik

objavljeno prije 27 dana i 14 sati

Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa Sonikom, zadarskim trgovačkim lancem… više »

OPREZ?

Eurozona u listopadu na korak od stagnacije

objavljeno prije 28 dana i 7 sati

Gospodarstvo eurozone balansiralo je u listopadu na rubu stagnacije, a posustala potražnja signalizira mogući pad aktivnosti u četvrtom tromjesečju u cjelini, pokazuje u srijedu objavljeno… više »

PITANJE

Koliko novca će mi sjesti na račun ako u Njemačkoj zaradim prosječnu mjesečnu plaću?

objavljeno prije 28 dana i 17 sati

Brojke ne lažu - ali ih valja znati pravilno "čitati". Tako, recimo, treba znati da ćete, kada u Njemačkoj pitate ljude kolika im je mjesečna plaća, dobiti odgovor o bruto, a ne neto iznosu.… više »

BRAVO

Suradnja Kauflanda i UNICEF-a za bolje uvjete u hrvatskim rodilištima

objavljeno prije 29 dana i 8 sati

U sklopu višegodišnje suradnje između trgovačkog lanca Kaufland Hrvatska k. d. i UNICEF-a, ove je godine dogovorena još jedna akcija kojom Kaufland želi doprinijeti… više »

HUAWEI

5G će u idućem desetljeću stvoriti 1,4 trilijuna dolara globalnog BDP-a

objavljeno prije 1 mjesec

Implementacija i korištenje novih 5G tehnologija u kojima trenutno prednjači Huawei, trebalo bi u sljedećem desetljeću kreirati 1,4 trilijuna američkih dolara dodatno bruto domaćeg… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh