Biznis
BOLT PREMIUM

Nova dimenzija vožnje na zahtjev

objavljeno prije 22 dana

Bolt, vodeći pružatelj usluge vožnje na zahtjev u Hrvatskoj, predstavlja Bolt Premium - novu kategoriju vožnje na zahtjev, dostupnu korisnicima u Zagrebu. Zahvaljujući Bolt Premiumu korisnici… više »

STVARNO?

Kineski auti dolaze u Europu

objavljeno prije 22 dana i 21 sat

Gledano očima špeditera, automobili su posebna roba. S jedne strane nisu baš tako glomazni kao atomski reaktor ili naftna platforma, ali su ipak previše veliki da bi ih… više »

UPS!

Dug zemalja u razvoju je strahovit...

objavljeno prije 23 dana i 5 sati

Vanjski javni dug zemalja u razvoju više se nego udvostručio od 2008. godine. U kontekstu njegove otplate 2024. je najskuplja godina za otplatu duga u ovom stoljeću. Gotovo polovica… više »

ČESTITAMO

Vodeći centar za žensko zdravlje dobio pojačanje

objavljeno prije 25 dana i 23 sata

Od ginekološke ordinacije do vodećeg centra za žensko zdravlje - tako bi ukratko glasio put Poliklinike Mazalin, iza kojeg stoji više od desetljeća rada. Danas nude usluge iz 5… više »

COOL

Tehnološka budućnost na starom mjestu u Hannoveru

objavljeno prije 27 dana i 5 sati

Stara je tradicija da velesajam u Hannoveru otvore predsjednik njemačke vlade i vlade zemlje koja je partner te godine. Tako je i ove godine u Hannover stigao i kancelar Olaf… više »

COOL

MoMo 2024. Pitch

objavljeno prije 28 dana i 1 sat

Na ovogodišnjoj konferenciji Money Motion zaprimljen je rekordan broj prijava za startup natjecanje među prominentnim timovima koji razvijaju FinTech rješenja za postojeće, ali… više »

COOL

21. Huawei Global Summit

objavljeno prije 1 mjesec

Huawei je u Shenzenu održao 21. izdanje svog godišnjeg Global Analyst Summita (HAS). Na događaju se okupilo više od 500 analitičara, istraživača, ključnih opinion makera te… više »

COOL

Lansiran novi EU gospodarsko-politički portal - The Watcher Post

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

The Watcher Post, portal specijaliziran za političke i gospodarske analize, od danas je dostupan i europskim čitateljima. Sjedište uredništva bit će u Bruxellesu, a portal će… više »

COOL!

K London dry gin iz Vojnić osvojio srebro na prestižnom London Spirits Competitionu

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Domaći K London dry gin osvojio je srebrnu medalju na međunarodnom prestižnom natjecanju - London Spirits Competition. Trebalo je "samo" 15 pokušaja u kućnoj radionici, četiri godine… više »

NAPOKON

Predlaže se europska diploma u visokom obrazovanju

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Dobrovoljnu europsku diplomu dodjeljivalo bi zajednički nekoliko sveučilišta iz različitih zemalja ili eventualno europska pravna osoba koju bi osnovala takva sveučilišta. Time… više »

NAPOKON

Postignut dogovor o planu rasta za zapadni Balkan

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Europska komisija predstavila je u studenom prošle godine Instrument za reforme i rast za zapadni Balkan za razdoblje od 2024. do 2027. godine koji bi obuhvaćao dvije… više »

ŠTO JE VIĐENO?

MoM02024 u Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

 Od najnovijih načina plaćanja do novih zakona i regulativa, od blockchain rješenja za osobne financije do digitalnog identiteta. Teme na ovogodišnjoj konferenciji Money… više »

PROBLEMI?

EU popustila poljoprivrednicima

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Opet su tu. Treći put od početka godine su poljoprivrednici sa stotinama traktora blokirali Europsku četvrt u Bruxellesu. Bale sijena, zapaljene gume, buka. Protest je urodio… više »

COOL

Akustični laboratorij u tvornici Geberit Ruše

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Geberit, vodeća tvrtka na području sanitarnih tehnologija u Europi, u utorak, 26. ožujka 2024., u prostorijama tvrtke u mjestu Ruše, pored Maribora, organizirala je posjet svom novom… više »

NAPOKON

EK daje lovu za nove kanadere

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Novi zrakoplovi koristit će se za gašenje požara diljem Europske unije, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada su životi, domovi i sredstva za život sve više ugroženi… više »

skrolaj na vrh