Biznis
EH, DA...

Bogataši se i dalje bogate...a siromašne se ni ne pita

objavljeno prije 8 mjeseci i 7 dana

Vrijednost imovina najbogatijih širom svijeta porasla je prošle godine 12 posto, približivši se razini od 202 tisuće milijardi dolara zahvaljujući uzletu tržišta… više »

A VI?

3 beneficije koje žele zaposlenici

objavljeno prije 8 mjeseci i 9 dana

Kada donosimo odluku hoćemo li se prijaviti na neki oglas za posao, uzimamo u obzir brojne informacije, od plaće preko uvjeta rada do beneficija koje poslodavci nude. A koje su beneficije… više »

STVARNO?

Odmor na selu uskoro bez ručka i večere?

objavljeno prije 8 mjeseci i 10 dana

Hrvatska je danas u ekonomskom pogledu izričito turistička zemlja, iako državna regulativa tome sektoru i dalje pristupa nedovoljno sistematično. Dobar i aktualan primjer je nacrt novog… više »

BRAVO

Softwaresauna - novi startup u Hrvatskoj

objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana

Softwaresauna mali je startup koji želi biti jedinstven u svom radu i odnosu kako s klijentima tako i unutarnji odnosi među članovima tima. Naglasak je na povezanosti, otvorenosti,… više »

ZEC 2018

Međunarodna konferencija "Zagreb Ethics and Compliance 2018"

objavljeno prije 8 mjeseci i 12 dana

Prva međunarodna konferencija „Zagreb Ethics and Compliance 2018" (ZEC 2018) na temu poslovne etike i usklađenosti, održat de se 13. i 14. 06. 2018. u hotelu Westin, u organizaciji… više »

NARAVNO!

Tvrtke koje su pokrenule žene posluju - bolje!

objavljeno prije 8 mjeseci i 14 dana

Žene osnivačice startup tvrtki od investitora dobivaju manje novca od muških kolega, iako se ulaganje u njihove tvrtke puno više isplati, pokazalo je novo istraživanje The… više »

EHHH...

Globalizacija je sjajna - ako ste razvijena zemlja

objavljeno prije 8 mjeseci i 15 dana

Građani industrijskih zemalja najviše su profitirali od globalizacije, pokazuje istraživanje koje je naručila njemačka zaklada Bertelsmann, iznjedrivši Švicarsku kao… više »

ISPROBAJTE!

Tele2 fiskalizacija za samo 79 kuna mjesečno

objavljeno prije 8 mjeseci i 15 dana

Svi poduzetnici koji svoje izdane račune naplaćuju u gotovini podliježu fiskalizaciji izdavanja računa, odnosno, dužni su izdati račun preko elektroničkih naplatnih uređaja izravno povezanih… više »

PRVI PUT!

Pada prodaja pametnih telefona

objavljeno prije 8 mjeseci i 19 dana

Prodaja pametnih telefona prošle godine po prvi put pala otkad je 2007. predstavljen iPhone, a početni podaci za ovu godinu pokazuju da će doći do daljnjeg usporavanja. Analitičari… više »

KOMENTAR

Američke carine - treba sačuvati živce

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

Sada je i službeno. U SAD-u stupaju na snagu carine od 25 posto na čelik i 10 posto na aluminij iz Europska unije. Kao što se i očekivalo, Donald Trump nije popustio pod pritiskom iz… više »

AHA!

Franck se bori za svoja prava

objavljeno prije 8 mjeseci i 23 dana

Izvanredna uprava Agrokora objavila je u petak, 25. svibnja 2018. na svojim internetskim stranicama Nacrt nagodbe u postupku izvanredne uprave. Franck, kao i velika većina vjerovnika, nije… više »

SAZNAJEMO

Tele2 i Zaklade Reach for Change - Partnerstvo za promjene

objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana

Jedan od najznačajnijih programa u Hrvatskoj čiji je cilj pomagati start-up projekte iz domene razvoja, obrazovanja, zdravlja, ekonomske i društvene participacije, slobode i mogućnosti… više »

SAZNAJEMO

Shazamaj Tele2 reklamu i osvoji Sony bežične slušalice

objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana

Skeniranjem audio zapisa Tele2 reklame „MobiTelka" do 30. lipnja, korisnici Shazam aplikacije sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj svaki dan mogu osvojiti Sony bežične slušalice… više »

ABRAMOVIČ

Odlazak simbola „ruskog“ Londona

objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana

Za krupni ruski biznis, onaj koji je kapital izvozio u inozemstvo, dolaze crna vremena. Kremlj nije spreman stati u zaštitu poduzetnika kao što je Roman Abramovič, a u Velikoj… više »

EH, DA...

Gradovi u kojima se najbolje zarađuje

objavljeno prije 8 mjeseci i 26 dana

Bussines Insider objavio je listu top 28 gradova u kojima se najbolje zarađuje. Jedan od čimbenika pomoću kojeg se donose zaključci je i prosječna neto plaća, pokazatelj bogatstva pojedinog… više »

skrolaj na vrh