Biznis
BURZE

Nada u poticaje drži burze

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Dow Jones indeks porastao je prošloga tjedna 2,3 posto, na 26.671 bod, a S&P 500 1,2 posto, na 3.224 boda. Nasdaq indeks pao je, pak, 1,1 posto, na 10.503 boda. Pad Nasdaq indeksa,… više »

HMMM...

HANFA odobrila rad HMOD-u

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

"Riječ je o drugom osiguravajućem mirovinskom društvu u Hrvatskoj, a isplaćivat će mirovine na temelju štednje iz obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova, a moći će… više »

ČUDNO...

Otkud sad ta njemačka velikodušnost?

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Prije samo deset godina ste u grčkim novinama mogli vidjeti karikature Angele Merkel u nacističkoj uniformi. Na vrhuncu financijske krize Nijemci su smatrani goničima koji su prezadužene… više »

ISTO?

Žestoka borba Nikole protiv Tesle

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Špekulanti na burzama su oduševljeni: tek što se Trevor Milton, osnivač tvrtke Nikola odvažio na burzu i u ovim danima korone, vrijednost njegovih dionica je… više »

AUF...

Hrvatsku očekuje katastrofa?

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Istraživanje je provedeno u više zemalja srednje i istočne Europe, a u Hrvatskoj je u lipnju u njemu sudjelovalo više od 100 hrvatskih tvrtki, većinom malih i srednjih, to jest… više »

ZANIMLJIVO

Manje razvijene zemlje teže pogađa korona-kriza?

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

To je bilo gore nego 2008. nakon bankrota banke Lehman Brothers. Kad se pandemija covid-19 iz Azije proširila po cijelom svijetu strani investitori su preko noći zemljama u razvoju… više »

ASPEKTI

Privatna brodogradnja uz obilnu državnu pomoć

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Iz tjedna u tjedan dopiru vijesti o novom skladu između države i brodogradnje u Hrvatskoj. Ona s kraja prošlog mjeseca javljaju o vladinim jamstvima za kredite Brodotrogiru u… više »

BRAVO

Dvoznamenkasti rast Huaweija u prvoj polovici 2020.

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Huawei je objavio poslovne rezultate za prvu polovicu 2020. koji pokazuju kako je kompanija u tom razdoblju ostvarila prihod od 64,2 milijarde dolara (454 milijarde CNY), što… više »

PRIZNANJA

Nositelji priznanja Izvrsnost u izazovima

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Od travnja ove godine, vodeća hrvatska tvrtka za savjetovanje u ljudskim resursima SELECTIO dodjeljuje priznanje Izvrsnost u izazovima onim kompanijama koje su pokazale kvalitetno upravljanje… više »

WOW!

Elon Musk je - sedmi najbogatiji čovjek

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Elon Musk svoje je bogatstvo naraslo za 6.07 milijarde dolara, objavio je Bloomberg News, nakon rasta dionica od 10.8 posto ovog proizvođača električnih automobila. Vrijednost Buffetove… više »

POSLOVANJE

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1993. te je 2003. stekao MBA na poslovnoj školi Henley u Velikoj Britaniji. U IN2 dolazi iz savjetničke… više »

PROBLEMI

Hrvatska među tri najpogođenija gospodarstva u EU

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Hrvatska je među tri najteže pogođene zemlje. Najveći pad BDP-a Komisija predviđa u Italiji, 11,2 posto, Španjolskoj 10,9 i Hrvatskoj 10, 8 posto. Slijede Francuska s 10,6 posto… više »

INVESTICIJE

HMD Global osniva novi Centar izvrsnosti

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Ovaj centar specijalizirat će se za softver, sigurnost i usluge što će ubrzati prijelaz HMD Globala iz prvenstveno hardverske tvrtke u kombiniranu tvrtku za hardver iusluge. Tijekom… više »

BIZNIS

HT ima nove stranice

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Web-stranica prikazuje upravo objavljeni cjeloviti Izvještaj o održivosti izrađenprema smjernicama međunarodnih standarda nefinancijskog izvještavanja Hrvatski Telekom pokrenuo… više »

REJTING

Fitch srušio sve procjene

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

U prvom je polugodištu ta rejting agencija i za rekordnih 40 država snizila izglede na "negativne", što upućuje da bi potencijalno i njihovi rejtinzi mogli biti sniženi. - Nikad… više »

skrolaj na vrh