Biznis
PITANJE

Isplati li se još ulagati u tvrtke koje proizvode i prodaju kanabis?

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Tko je svoj novac posljednjih godina uložio u dionice tvrtki za uzgoj kanabisa nerijetko se osjećao kao kopač zlata. Vrijednost dionica je rasla i po više tisuća posto, osobito ako je… više »

KRAJNJI ČAS

300 milijuna kuna potpore za preradu/marketing poljoprivrednih proizvoda

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Početkom siječnja bit će otvoren natječaj 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima" u vrijednosti od 300 milijuna kuna, od čega je 180 milijuna  namijenjeno… više »

POŽURITE

Upis u registar stvarnih vlasnika do Nove godine

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Još je dva tjedna ostalo ovlaštenim osobama u tvrtkama, udrugama, udrugama, zakladama i ustanova za prijavu u registar stvarnih vlasnika, upozova Ministarstvo financija. Ne… više »

PROBLEMI?

Sjeverni tok 2: što znače sankcije?

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Projektu plinovoda Sjeverni tok 2, malo prije nego što je trebao biti završen, prijeti odgađanje i zastoj. Sjedinjene Države uvele su sankcije tvrtkama uključenima u… više »

KATASTROFA

Hrvatska na začelju Europske unije

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Hrvatska je u 2018. godini bila na pretposljednjem mjestu među zemljama Europske unije (EU) prema razini stvarne individualne potrošnje i bruto domaćem proizvodu (BDP) po stanovniku,… više »

SANKCIJE

EU produljila gospodarske sankcije Rusiji za šest mjeseci

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Čelnici Europske unije u četvrtak su za još šest mjeseci produljili gospodarske sankcije koje su 2014. uveli Rusiji nakon pripojenja Krima, priopćilo je… više »

SAZNAJEMO

Božićna etiketa Zvijezdina suncokretova ulja

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Zvijezda je i ove godina za sve svoje kupce pripremila blagdansku ediciju Zvijezdinog suncokretovog ulja. Etikete s crtežima djece iz Udruge za sindrom Down Zagreb sad već tradicionalno krase… više »

ANALIZA

WTO u problemima – ali zašto?

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

O čemu se uopće radi? WTO regulira svjetsku trgovinu robom, uslugama i intelektualnim vlasništvom. Aktualni konflikt tiče se konkretno žalbenog tijela WTO-a čiji bi rad od srijede… više »

EU FONDOVI

50 milijuna kuna potpora za očuvanje okoliša

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Za mjesec dana otvara se natječaj  4.1.2. "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnoja u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš" u vrijednosti od 50… više »

EU FONDOVI

Nove potpore za govedarstvo

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Za mjesec dana otvara se natječaj 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" u sektoru govedarstva, vrijedan 100 milijuna kuna, od kojih… više »

PUSTI SNOVI?

Tri četvrtine Hrvata nada se božićnici

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

S obzirom na to da su nam blagdani pred vratima, portal MojPosao je odlučio istražiti u kojoj mjeri se naši sugrađani u ovo 'vrijeme darivanja' nadaju isplati tradicionalne… više »

STVARNO?

Page i Brin se povlače?

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Sundar Pichai, glavni ravnatelj Googlea zamijenit će Larryja Pagea kao glavni izvršni ravnatelj matične tvrtke Alphabet Inc., priopćila je tvrtka u utorak u blogu, što pokazuje… više »

WOW!

Na Crni petak Amerikanci potrošili 7,4 milijarde dolara na internetskoj kupovini

objavljeno prije 6 mjeseci

Umjesto čekanja u redovima pred trgovačkim centrima, Amerikanci na Crni petak, kada su najveća sniženja, sve više ostaju kod kuće i kupovinu obavljaju putem interneta. Tako su ovog… više »

NAPREDAK

Prva Tisak plus prodavaonica u Hrvatskoj otvorena na riječkom Korzu

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Od petka, 29. studenog, riječki je Korzo bogatiji za Tisak plus prodavaonicu, novo mjesto susreta i druženja. Riječ je o prvoj takvoj prodavaonici u Hrvatskoj koja nudi zanimljiv doživljaj… više »

REZULTATI

Odlično poslovanje Wiener osiguranja VIG

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Prema kumulativnim podacima za prvih devet mjeseci 2019. godine Wiener osiguranje VIG bilježi ukupnu premiju od 727,1 milijuna kuna na hrvatskom tržištu, što predstavlja rast od… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh