Biznis
UPS!

MMF snizio procjene globalnog rasta

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Međunarodni monetarni fond (MMF) blago je snizio procjene rasta globalnog gospodarstva za 2020. godinu zbog snažnijeg od očekivanog usporavanja u Indiji i drugim gospodarstvima u razvoju,… više »

BRAVO

Kaufland donirao UNICEF-u 300.000 kuna

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Kaufland se već dugi niz godina zalaže za dobrobit djece te uspješno surađuje s UNICEF-om, a u sklopu aktualne humanitarne akcije „Za bolje sutra uključi se danas" ovaj trgovački… više »

STRAŠNO!!

Požari odnose milijarde australskom turizmu

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Razorni požari koji haraju Australijom mogli bi do kraja godine stajati turistički sektor najmanje 4,5 milijarde australskih dolara, ili 3,1 milijardu američkih, pokazalo je najnovije… više »

STANJE

EU smanjuje financije Turskoj

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Za 2020. godinu će 75 posto prvobitno predviđene pomoći biti ukinuto, navodi se u pismu Josepa Borrella, EU povjerenik za vanjsku i sigurnosnu politiku upućenom Europskom parlamentu. Prema… više »

OBLJETNICE

50 godina Davosa u sjeni svjetskih kriza i kampanje za klimu

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Svjetski gospodarski forum u Davosu slavi ove godine 50. rođendan, a na dnevnom redu samita svjetske elite idući tjedan nezaobilazne teme bit će kampanja za spas planeta i svjetske krize,… više »

AKCIJA

Francuska traži od SAD-a da podrži globalni digitalni porez

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Sjedinjene Države riskiraju mnoštvo poreza koje bi zemlje širom svijeta mogle uvesti tehnološkim divovima ako američki predsjednik Donald Trump odbaci nove međunarodne… više »

NARAVNO

Nokia ulaže u 5G

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia priopćio je u utorak da ove godine planira ukinuti oko 180 radnih mjesta u matičnoj zemlji i povećati ulaganja u digitalizaciju i tehnologiju… više »

COOL

Goodyear Ventures predstavljen na CES-u

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Goodyear je na sajmu elektronike CES 2020, koji je protekli tjedan održan u Las Vegasu, najavio osnivanje 100 milijuna dolara vrijednoga investicijskog fonda Goodyear Ventures. Njime će se… više »

KATASTROFA

Hrvatska treća u EU - po rastu cijena nekretnina

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Cijene četvornog metra stana u Hrvatskoj su prošle godine u prosjeku porasle za 10%, što je našu zemlju svrstalo na treće mjesto u Europi po rastu cijena nekretnina.… više »

COOL

Kreće nova runda izgradnje POS stanova

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Putem Programa društveno poticane stanogradnje (POS) dosad je izgrađeno više od osam tisuća stanova u koje je uloženo četiri milijarde kuna, a do 2021. planira se graditi novih… više »

BRAVO

Toyota želi izgraditi "grad budućnosti"

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

"Je li taj čovjek poludio? Zar misli da je neka vrsta japanskog Willyja Wonke?", šaljivo primjećuje Akio Toyoda, šef japanskog automobilskog koncerna Toyote, aludirajući pritom… više »

LOVA

EU i Hrvatska podigli shopping

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

Promet u europskoj maloprodaji oporavio se u studenome, nakon pada u prethodnom mjesecu, a znatno bolji rezultat bilježila je i Hrvatska, pokazalo je utorak izvješće europskog… više »

ANALIZA

U strahu je velika i cijena nafte

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

Nakon pogibije iranskog generala Ghasema Soleimanija u Iraku ne prestaju prijetnje i iz Teherana i iz Washingtona o mogućim novim akcijama i mjerama osvete. Ali makar se zapravo… više »

ANALIZA

Hrvatsko gospodarstvo u 2020: nastavak rasta, ali uz zabrinutost

objavljeno prije 6 mjeseci i 10 dana

Prema predviđanjima Hrvatske Narodne Banke (HNB) koje je pred kraj 2019. godine objavio guverner Boris Vujčić, Hrvatsku u 2020. godini očekuje nešto malo niži rast BDP-a nego… više »

USPJEH

Galaxy 5G prodan u gotovo 7 milijuna primjeraka

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Južnokorejski Samsung Electronics u petak je izvijestio da je lani prodao više od 6,7 milijuna pametnih telefona modela Galaxy 5G i time učvrstio status najvećeg svjetskog proizvođača… više »

skrolaj na vrh