Biznis
ANALIZA

Projekt Uplift daje besplatne edukacije

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

Ljetna turistička sezona je pri samom kraju, a sudeći prema dosad objavljenim rezultatima očekuje nas još jedna rekordna godina. O samoj situaciji u turizmu kao i perspektivi za… više »

ZANIMLJIVO

Jesu li megatrendovi jedini izvjestan aspekt budućnosti?

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

Futurolog John Naisbatt rekao je kako je lakše ići u korak s trendovima ako znaš u kojem smjeru se kreću. Usporedio ih je s konjima, lakše je jahati konja u smjeru u… više »

ČESTITAMO?

Nova članica Inicijative triju mora

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

Inicijativa triju mora je politička inicijativa koja okuplja 12 država s područja srednje i istočne Europe koje su članice Europske unije - zemlje koje se nalaze između Baltika, Crnog mora i… više »

NJEMAČKA

Cilj je 15 milijuna e-automobila do 2030.

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Na sajmu IAA, koji je ranije bio čistokrvni automobilski sajam, a sada nosi dodatak „Mobility" i bavi se aspektima održive mobilnosti, njemački proizvođači pokazuju kako bi trebala… više »

NARAVNO

U Hrvatskoj i dalje problem korupcija i birokracija

objavljeno prije 7 mjeseci i 17 dana

Analiziraju postignuća zemalja koje su nakon 2004. primljene u Europsku uniju njemačke novine „Welt am Sonntag" (WamS) tvrde da su neke od tih zemalja na nekim područjima sustigle, a na… više »

LOOL

Microsoft pokušava izbjeći kaznu

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

Prije mjesec dana Europska komisija pokrenula je istragu o Microsoftovom povezivanju Officea i Teamsa, potaknuta žalbom konkurentske Salesforceove aplikacije za razmjenu poruka Slack iz… više »

EH, DA...

EU traži ciljni datum proširenja

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

"Određivanje datuma tjera EU da se pripremi, a zapadnom Balkanu daje konkretni vremenski okvir da sa svoje strane ostvari rezultate. Jasno je da ako sami sebi ne nametnemo cilj, nikada nećemo… više »

ODLIČNO

Pokrenuta sigurna alternativa GitHub Codespacesu

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Lansiranjem Daytone, poduzećima je sada na raspolaganju sigurna i fleksibilna alternativa GitHub Codespaces-u za upravljanje razvojnim okruženjima. Stvorena od strane iskusnog tima iza… više »

ZNATE LI?

Najtraženija zaposlenja u Hrvatskoj

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

Najtraženija zanimanja su ista kao i lanjskog srpnja - prodavač, skladištar, vozač, konobar, kuhar i knjigovođa, a zajedno su na godišnjoj razini generirala 1,7 posto rasta… više »

STVARNO?

Struja se sve više radi bez fosilnih goriva

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Upotreba fosilnih goriva za proizvodnju električne energije u Europskoj uniji smanjila se za 17 posto u prvoj polovici 2023. u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazalo je… više »

STVARNO?

EU mora do 2030. biti spremna za nove članice

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

"Mi na obje strane moramo biti spremni do 2030. za proširenje: i zemlje Europske unije kao i potencijalne članice", rekao je predsjednik Vijeća EU-a Charles Michel na početku 18.… više »

UPS!

Novi zakon za internetske divove u EU

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Akt o digitalnim uslugama (DSA) odnosi se na 19 najvećih društvenih mreža, internetskih trgovina i pretraživača interneta, među kojima su Google, YouTube, Amazon, Facebook, Instagram,… više »

ANALIZA

Je li prošireni BRICS prijetnja za Zapad?

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Možda SAD na planove BRICS-a ne gleda kao na ozbiljnu prijetnju. Ili je možda umanjivanje planiranog proširenja na Iran, Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Egipat, Etiopiju… više »

HMMM...

Raste broj stečajeva u EU

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Eurostat ima loše vijesti za nas - sve više stečajeva u EU je postao više pravilo nego iznimka. Naime, povećanju njihova broja najviše su doprinijeli stečajevi u… više »

STVARNO?

Njemačka je spasila bitcoin

objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana

Prvi zameci bitcoina su nastali još u jeseni 2008.u jeku sloma američkih banaka u špekulacijama s nekretninama. A makar su neki, poput Juliana Hospa brzo zaradili milijune i… više »

skrolaj na vrh