Biznis
STVARNO?

Huawei dodatno jača podršku zelenoj i digitalnoj tranziciji Europe

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Huawei je završio svoj godišnji flagship događaj HUAWEI CONNECT 2023 u Parizu. Tisuće gostiju, uključujući predstavnike industrije, tehničke stručnjake i partnere iz cijelog… više »

MDA..

Loša plaća, teški uvjeti rada

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Za otprilike dva tjedna sve opet kreće po starom. Trgovci će šarenim ponudama i (navodno) povoljnim artiklima pokušati privući kupce. Takozvani „Cyber-Week" je uvod u… više »

ANALIZA

Kako će trenutni sukobi na Bliskom Istoku utjecati na tržište

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

U učestalo promjenjivom svijetu globalne geopolitike, financijska se tržišta pokazuju nevjerojatno otpornim na turbulencije. No, tijekom posljednjih četrdesetak godina, burze su… više »

ODLIČNO!

Inicijativa Nestlé Needs Youth za podršku mladima slavi deset godina uspjeha

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Najveća prehrambena kompanija na svijetu 14. studenog je obilježila deset uspješnih godina postojanja inicijative čiji je cilj doprinijeti poboljšanju zapošljivosti i… više »

OPREZNO...

Zapadni Balkan ranjiv na kibernetičke napade

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

U srpnju 2022. sve službene stranice javne uprave u Albaniji kao i stranice albanske vlade danima su bile nedostupne. Nekoliko dana kasnije slično se dogodilo i u Crnoj Gori.Napada je… više »

GIG

Gig ekonomija - sadašnjost i budućnost

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Tko su sve sudionici u gig ekonomiji i koji su trendovi u tom segmentu tržišta rada, kako je sada reguliran rad platformi, a kako će biti od 1. siječnja 2024. te koji je model… više »

BRAVO

U ZICER-u predstavljen CroCube

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

CroCube, prvi satelit sastavljen i registriran u Hrvatskoj svečano je u petak predstavljen u Zagrebačkom inovacijskom centru - ZICER-u. Satelit je predstavljen u društvu Hrvoja… više »

DA?

EU i Ukrajina: veliko obećanje

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Europska komisija dala je jednoj „vrlo velikoj zemlji istočne Europe jedno vrlo veliko obećanje - obećanje da će možda u skorije vrijeme postati članica EU-a", komentira njemački… više »

STVARNO?

Volja za proširenjem je tu

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

"Teoretski, uvjeti za proširenje ne mogu biti povoljniji. A sada imamo i novac u rukama", izjavila je von Cramon, podsjećajući da je predsjednica Europske komisije, Ursula von der… više »

EVO IH!

Nova generacija ZICER-ovih startup akceleratora

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Vodeći hrvatski startup hub ZICER danas je predstavio timove osmog ciklusa akceleracijskog programa Startup Factory i prve generacije Global Growth programa. Za razvoj najboljih startupova… više »

BIZNIS

Treća sezona Uplift akademije

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

U prve dvije sezone Uplift akademije 72 poduzetnika iz cijele Hrvatske dobilo je priliku stjecati znanja i vještine pomoću kojih mogu unaprijediti svoje poslovanje, a od 6. studenog,… više »

UPRAVO TAKO!

Kibernetička sigurnost je investicija, a ne trošak

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

U ponedjejak je u Algebra Spark Spaceu održana konferencija Zakon i red u digitalnom prostoru: Što nam donose novi zakoni o kibernetičkoj sigurnosti na temu transpozicije nove NIS2… više »

BIZNIS

HONOR se vraća!

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Prema najnovijem izvješću o tržišnom učinku, koje su objavili Counterpoint, Canalys i IDC, HONOR se u trećem tromjesečju 2023. u Kini vratio na prvo mjesto u tržišnom… više »

FONDOVI

InterCapital predstavio prvi novčani fond

objavljeno prije 5 mjeseci

InterCapital Asset Management (ICAM), vodeće neovisno društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj, predstavio je svoj novi fond - InterCapital Euro Money Market UCTIS ETF. Riječ je o… više »

EH, DA...

Poskupljuje dopunsko zdravstveno kod privatnika

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Na adrese osiguranika dopunskog zdravstvenog preko Croatia osiguranja stigle su obavijesti o promjenama cijena police za sljedeću osigurateljnu godinu. Polica dopunskog koja u toj kući… više »

skrolaj na vrh