Biznis
MMF

MMF pripremio 1.000 mlrd dolara zajmova

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Međunarodni monetarni fond (MMF) priopćio je u ponedjeljak da je spreman mobilizirati 1.000 milijardi dolara zajmova za zemlje koje se teško nose s epidemijom koronavirusa. "Argument u… više »

RADNO VRIJEME

Supernova i Westgate prešli na skraćeno radno vrijeme

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

U skladu sa strožim preventivnim mjerama u svrhu sprečavanja mogućnosti širenja koronavirusa, shoping centar WestGate i svih 14 Supernova centara u Hrvatskoj od danas rade skraćeno. "S… više »

MJERE...

McDonald's ostavlja otvorenu samo McDrive liniju i dostavu

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

McDonald's restorani u Hrvatskoj od utorka, 17. ožujka, zatvaraju se za posjet gostiju. Odluka o zatvaranju restorana za goste donesena je kao mjera prevencije širenja epidemije korona… više »

DOBRO PITANJE

Poslovanje u vrijeme korone – slijedi li nam ratna ekonomija?

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

I dok mnogi strahuju od učinka korona virusa na zdravlje, na licima poduzetnica i poduzetnika jedna je znatno veća briga - o učinku korone na hrvatsko gospodarstvo. Svi koji posluju u… više »

INICIJATIVE

HGK predlaže mjere pomoći gospodarstvu

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Hrvatska gospodarska komora (HGK) predložila je nadležnim institucijama mjere za pomoć poduzetnicima čije je poslovanje pogođeno epidemijom koronavirusa, koje su usmjerene ponajprije na… više »

INICIJATIVE

Skraćeno radno vrijeme zbog koronavirusa

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Njemačka Savezna vlada je prihvatila niz mjera kako bi ublažila negativne posljedice epidemije koronavirusa za poduzeća. Kao i 2008. je olakšano uvođenje skraćenog radnog vremena.… više »

I.. ODGODA

Novi datum konferencije Future Tense

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Nastavno na preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske kojima je cilj spriječiti širenje koronavirusa, druga Future… više »

UPS!

Kongresni turizam, a i onaj obični, na udaru koronavirusa

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Iako je Nacionalni stožer Civilne zaštite preporučio odgodu događaja na zatvorenom koji okupljaju više od 1000 ljudi, otkad je preporuke otkazuju se ili za jesen odgađaju brojni… više »

INICIJATIVE

IKEA raspisala natječaj ODVAŽNA za financijsku i stručnu potporu ženama u poduzetništvu

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Povodom Međunarodnog dana žena, tvrtka IKEA Hrvatska u suradnji sa SOLIDARNOM - Zakladom za ljudska prava i solidarnost te Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR) raspisala… više »

WOW!

Britanija spržila 4.4 milijarde funti na planiranje Brexita

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Državni ured za reviziju (NAO) rekao je u izvješću da je novac u najvećoj mjeri potrošen na troškove službenika, izgradnju nove infrastrukture te plaćanje vanjskih… više »

AKVIZICIJE

United Grupa postala vlasnik Tele2

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Tele2 Hrvatska, još jedna uspješna telekomunikacijska tvrtka, službeno je postala dio velike obitelji United Grupe, u sklopu investicije vrijedne 220 milijuna eura. S novom… više »

PROBLEMI?

Gospodarstvo EU ugroženo zbog koronavirusa

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Gospodarstvo Europske unije bit će najteže pogođeno poremećajima u opskrbi iz Kine zbog epidemije koronavirusa, procijenila je u srijedu agencija Ujediinjenih naroda za trgovinu i razvoj… više »

EHHH...

Udio žena u upravama hrvatskih kompanija i dalje pada

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

SELECTIO indeks žena, koji mjeri udjel žena u upravama društava u sastavu indeksa CROBEX, u 2020. je pao na 11,8% u odnosu na 13,2% krajem 2019. godine. Najveći udjel žena u upravama… više »

SURADNJA

Nationwide i Generali najavljuju inovativno zajedničko ulaganje

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Kako se kompanije nastavljaju širiti izvan granica i natječu se na međunarodnoj razini, sve više očekuju osigurateljno rješenje koje će im omogućiti učinkovito… više »

EU FONDOVI

Novi natječaj za vinare

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Vinarima je na raspolaganju novi natječaj iz mjere „Ulaganja u vinarije i marketing vina" putem kojeg možete zatražiti bespovratna sredstva za svoja ulaganja u izgradnju ili opremanje… više »

skrolaj na vrh