Biznis
MA DA?

Facebook stvara kriptovalutu?

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Facebook se bacio na stvaranje kriptovalute koja bi se trebala koristiti za novčane transakcije unutar WhatsAppa, tvrdi Bloomberg. Facebook u okrilju tišine stvara svoju… više »

HMMM...

Porezne promjene od Nove godine

objavljeno prije 4 mjeseca

S Novom godinom stižu, po običaju, i raznorazne promjene poreza - ovoga puta radi se o snižavanju stope PDV-a na meso, ribu, voće i povrće, suho mahunasto povrće, jaja i pelene, kao i na… više »

NARAVNO!

Tržište rada i integracija – ništa bez znanja jezika

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Mahmoud Al Homsi je u svom životu imao sasvim druge planove. Ovaj 29-godišnji Sirijac je želio raditi u prosvjeti. U Damsku je studirao francusku književnost. Međutim, izbio je rat. Al… više »

SUMANUTO

Koliko su ukupno dužne sve zemlje svijeta

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Globalni dug prošle je godine dosegnuo rekordnih 184 tisuće milijardi dolara, objavio je u petak Međunarodni monetarni fond (MMF), povisivši svoju raniju procjenu iznosa duga za… više »

STVARNO?

Studenti odlučili: najpoželjniji poslodavci su robotičari

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

U četvrtak, 13. prosinca 2018. započelo je treće izdanje najpopularnijeg spoja između poslodavaca i studenata - Career Speed Dating. Otvorenje je održano na Fakultetu elektrotehnike… više »

BIZNIS

Nathalie Lerotić Pavlik nova direktorica ljudskih potencijala Infobipa

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Nathalie Lerotić Pavlik nova je direktorica ljudskih potencijala Infobipa. Lerotić Pavlik bogato je međunarodno iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima stekla radom u kompanijama poput… više »

LOVA?

Bitcoin: kako došao, tako prošao?

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Još prošlog prosinca je jedan Bitcoin vrijedio gotovo 20.000 dolara, ali već na njegovu desetu obljetnicu početkom studenog nije vrijedio niti polovicu tog iznosa. Sredinom… više »

BRAVO

Future Tense u Moskvi osvojio drugo mjesto u kategoriji event godine

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Konferencija Future Tense koja se u listopadu održala u zagrebačkoj Laubi osvojila je drugo mjesto u kategoriji event godine na prestižnom natjecanju Eventiada IPRA Golden World Awards u… više »

BRAVO

Franck podržao odlazak mladih robotičara na natjecanje u Kinu

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Sredstva namijenjena blagdanskim poklonima za poslovne partnere, Franck je ove godine donirao Institutu za razvoj i inovativnost mladih sa ciljem edukacije i razvoja vještina mladih u… više »

NAPREDAK?

Prve reforme u zemljama zone eura

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Ministri financija Europske unije su se nakon 16 sati pregovora u načelu dogovorili oko reformskog paketa za monetarnu uniju. S naglaskom na „u načelu". Sve ove prijedloge još… više »

POSLOVANJE

Infobip otvorio novi ured u Rijeci

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Infobip, vodeća globalna i hrvatska tehnološka kompanija, u Rijeci je otvorio novi ured na adresi Ulica Martinkovac 109, 1. kat. Riječki je ured 60. ured koji je Infobip otvorio u… više »

KOMENTAR

G20 pred krajem?

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Deset godina nakon svog prvog okupljanja na razini predsjednika država i vlada, grupa G20 kao forum za rješavanje globalnih problema jasno slabi. Osnovan kao sredstvo u borbi protiv… više »

REZULTATI

Microsoft preskočio Apple po tržišnoj vrijednosti

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Tržišna vrijednost Microsofta premašila je u petak vrijednost Applea, po prvi put nakon osam godina, jer cijena dionice tog softverskog diva u posljednje vrijeme raste, dok je… više »

EU FONDOVI

Bespovratne potpore za 2.500 poljoprivrednika

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Do sada su raspisana tri natječaja za tip operacije 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava iz Programa ruralnog razvoja. Provedba Programa traje već tri godine i… više »

BRAVO

Poslodavci vraćaju vjerodostojnost

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Otvorena medijska grupacija uspješno potiče spajanje poslodavaca i mladih bez roditeljske skrbi kako bi dobili prvo zaposlenje te se tako osamostalili i relativno financijski sigurni… više »

skrolaj na vrh