Biznis
LOŠE...

Je li ovo kraj ljetne turističke sezone 2020.?

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Stari su u Dalmaciji znali reći da je kraj ljeta kada padne prva kiša nakon Vele Gospe, dakle, 15. kolovoza - a ona u pravilu nije padala do rujna. Gospodarski gledano se ljetna sezona… više »

OPORAVAK?

Smanjen pad BDP-a EU

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Pandemija koronavirusa teško je pogodila gospodarstvo i zaposlenost u Europi u drugom tromjesečju, izvijestio je u petak Eurostat, snizivši ipak blago procjenu pada BDP-a EU-a… više »

INVESTICIJE

HMD Global zatvorio prvi krug financiranja

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, objavila je danas da je uspješno zatvorila prvi krug financiranja s 230 milijuna dolara ulaganja svojih glavnih svjetskih strateških… više »

EHHH...

Pandemija pogoršala razliku u plaćama žena i muškaraca

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Kod "obične" recesije razlika među plaćama žena i muškaraca smanjuje se za otprilike dva posto jer su radna mjesta na kojima dominiraju muškarci, jače pogođena,… više »

NOVOSTI

Hitachi ABB Power Grids službeno započeo s radom

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

U skladu sa sporazumom potpisanim dana 17. prosinca 2018. godine, društva Hitachi i ABB objavila su okončanje svih planiranih radnji u postupku zajedničkog ulaganja čime je formirana… više »

situacija

Rat u Sredozemlju zbog gospodarskih zona?

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Prije nekoliko tjedana situacija u Egejskom moru se opasno zaoštrila. Nekoliko dana je izgledalo kao da je oružani sukob Grčke i Turske neizbježan. Razlog za to je bila namjera Ankare… više »

LOVA

Dubrovačke ljetne igre dobile novac od EU fondova

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Projekt #synergy: Sharpening the capacities of the classical music industry in the Western Balkans, prijavljen na poziv Kreativne Europe na natječaj jačanja kulturne suradnje i konkurentnosti… više »

DA?!

Eurozona spašava Hrvatsku od šerifa?

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Hrvatska narodna banka u petak je izvijestila da je ECB na svojim web stranicama objavio analizu u povodu ulaska Hrvatske i Bugarske u europski tečajni mehanizam (ERM II), u kojoj se… više »

NOKIA

Alain Lejeune voditelj globalnih operacija HMD globala

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

 HMD Global, dom Nokia telefona, danas imenuje Alaina Lejeunea za novog voditelja globalnih operacija kompanije. Lejeune sa sobom donosi više od 25 godina iskustva u… više »

LOVA

Zuckerberg prebacio 100 mlijardi na računu

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Facebook je u srijedu u SAD-u pokrenuo Instagram Reels, konkurenta kontroverznoj kineskoj aplikaciji TikToku. Dionice Facebooka skočile su u četvrtak više od 6 posto. Zuckerbergov udio… više »

E-PRODAJA

E-trgovine za bolje iskustvo kupaca

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Huawei je danas održao svoj Developer Webinar na kojem je predstavljeno unaprijeđeno rješenje za e-trgovinu. Povećanje obujma prodaje e-trgovina s 2,39 bilijuna dolara u 2018. godini… više »

BIZNIS

Zlato je najsigurnije?

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

U ožujku 2019. se cijena zlata za uncu odjednom strmoglavila ispod 1500 dolara - toliko je vrijedilo i gotovo čitavu 2018. Ali od onda je počeo rast i izgleda kao da mu nema kraja:… više »

SPAJANJA

United Grupa preuzela Vivacom

objavljeno prije 3 mjeseca

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operator u Jugoistočnoj Europi, danas je objavila završetak procesa preuzimanja Vivacoma. Prethodno je u travnju 2020. Europska… više »

HUAWEI

Telekomi rade na oporavku gospodarstva

objavljeno prije 3 mjeseca

Telekom industrija može maksimalno osloboditi potencijal svojih mreža i potaknuti oporavak gospodarstva, a ključ je u fokusu na četiri područja u dijelu izgradnje mrežne infrastrukture i… više »

WOW!

Infobip probio milijardu dolara

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Infobip je tako postao prvi unicorn (jednorog), a radi se o terminu koji se koristi u industriji rizičnog (venture) kapitala, kad startup u privatnom vlasništvu ostvari… više »

skrolaj na vrh