Biznis
HAMAG

COVID-19 mjere za poduzetnike

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

HAMAG-BICRO mikro, malim i srednjim poduzetnicima osigurava obrtna sredstva putem COVID-19 zajmova. Prihvatljivi korisnici su trgovačka društva, obrti i fizičke osobe koje obavljaju… više »

PRIPAZITE

HANFA upozorava na tri internet platforme

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je u petak ulagatelje na internetske platforme za trgovanje ugovorima za razlike (CFD-ovima) x90.com, zet10.com i… više »

COOL

Kako građani vide spas od krize

objavljeno prije 4 mjeseca

U situaciji kada sve više tvrtki zatvara svoja vrata, a velik broj zaposlenika ostaje bez posla, upitali smo građane što misle „koja mjera Vlade najviše pomaže… više »

BRAVO

Zvijezda donirala 100.000 kuna KB-u Sveti Duh

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Tvornica ulja Zvijezda je Kliničkoj bolnici Sveti Duh donirala 100.000 kuna za kupnju opreme za dojenčad i uređaje za dezinfekciju prostora, kako bi zdravstvenim radnicima olakšala… više »

EU FONDOVI

Nove potpore poljoprivrednicima za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dugo očekivani Natječaj za provedbu operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim… više »

BRAVO

Kaufland donira svježe voće i povrće Hrvatskom Crvenom križu

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Već treću godinu zaredom Kaufland provodi projekt Kaufland škola voća i povrća tijekom kojega, cijele školske godine, partnerskim osnovnim školama diljem Hrvatske svakog… više »

POMOĆ

Blokirani dobivaju tri mjeseca počeka?

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Otplata starih dugova za nešto više od 241 tisuću blokiranih građana čiji dug zajedno s kamatama iznosi oko 23 milijarde kuna trebala bi biti stavljena u mirovanje iduća tri… više »

ANALIZA

Zemlje u razvoju su stvarne žrtve pandemije

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Držati distancu - u Njemačkoj, Francuskoj ili SAD-u je izvodivo. Ali, u slumovima New Delhija, u favelama Rio de Janeira ili townshipovima Južnoafričke Republike zbog nedostatka životnog… više »

PAD BURZI

Globalno gospodarstvo uranja u recesiju

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale, nakon niza podataka koji pokazuju da zbog posljedica širenja koronavirusa najveća svjetska gospodarstva uranjaju u… više »

SNALAŽENJE

Mala poduzeća protiv korone se bore velikom kreativnošću

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Mora li se baš sad jesti sladoled? Zar trenutno nemamo drugih briga? Imamo sigurno. Svatko od nas. Bilo zbog obitelji, bilo zbog prijatelja ili zbog posla. A vjerojatno i zbog svega… više »

KARIJERE

Igor Vukasović – novi direktor korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Igor Vukasović od 1. travnja preuzima funkciju direktora Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma u sklopu koje će biti odgovoran za internu i eksternu komunikaciju vodeće… više »

SAVJETI

Kako do moratorija na kredit, što treba znati i kako krenuti?

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Postalo je javno prihvaćeno i poznato da će situacija s koronavirusom, osim na zdravstveni sustav te naš način ponašanja u društvu, imati i širok i dubok utjecaj i… više »

INICIJATIVE

EK predlaže skraćeno radno vrijeme za spas radnih mjesta

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Europska komisija (EK) najavila je u srijedu program skraćenog radnog vremena za koji će jamčiti zemlje članice i koji će pomoći tvrtkama u najteže pogođenim zemljama da zadrže radnike. "To… više »

BRAVO

Airbnb pomaže u povratu novca

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Globalna internetska platforma Airbnb najavila je da će iznajmljivačima isplatiti 250 milijuna dolara kako bi im olakšala financijski teret povrata novca gostima nakon otkazanih… više »

RAZMIŠLJANJA

Javni sektor mora dati veći doprinos borbi protiv krize

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Prema podacima istraživanja portala MojPosao, svaka peta osoba (18%) u Hrvatskoj se boji zaraze koronavirusom. Najviše ispitanika, gotovo polovica (43%), virusa se boji samo donekle,… više »

skrolaj na vrh