Biznis
GOSPODARSTVO

Struja uvijek teče linijom bolje cijene

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Portugal već ima velikih kapaciteta kojim koristi obnovljive oblike energije: vode, vjetra i sunca. On već uspijeva na neko vrijeme potpuno pokrivati svoje potrebe za energijom bez… više »

PROBLEMI?

Čudni tweetovi šefa Tesle

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Na sva ta pitanja je zapravo mnogo više odgovora nego pouzdanih informacija. Ne sumnja se u izuzetnu nadarenost Elona Muska, ali po njegovom impulzivnom načinu komunikacije preko… više »

PREDIZBORNO?

Deblokirano 50.695 blokiranih građana

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

FINA je proteklog vikenda obustavila provođenje ovrha nad 225.322 ovršenika koji se nalaze u registrima Financijske agencije s ovrhama starijim od tri godine, a gdje zadnjih… više »

TRENDOVI

Njuškalo je jedan od lidera u transformaciji u online marketplace

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Tržište online oglasnika prolazi kroz značajnu transformaciju na putu do online marketplaceova. Upravo je toj transformaciji bio posvećen ovogodišnji Global Online Marketplace… više »

NAPOKON

Počinje isplata povrata poreza

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Povrati preplaćenog poreza na dohodak temeljem godišnjeg obračuna za 2017. krenut će danas, u ponedjeljak, i oko 491 tisuća građana treba dobiti ukupno 884 milijun… više »

ISPROBAJTE :)

Aplikacija Njuškalo popusti za ležernije ljetovanje

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Popisi i zdrava logika kao da netragom nestanu kada krene gužva s pakiranjem za godišnji odmor, no sve se to zaboravi onog trenutka kada napokon sjednemo u automobil i krenemo prema… više »

EHHH...

Migranti ne pitaju za minimalac

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

U ljeto 2017. prolaznici su u njemačkim gradovima zastajali pred plakatima na kojima se vidjelo lice Afganistanca „Nasera", starog oko 40 godina. Ponešto tamnoputo lice koje je… više »

ZANIMLJIVO

Kako Hrvati biraju zanimanja - po volji ili diktatu tržišta?

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

U anketi provedenoj na gotovo 750 ispitanika portal EduCentar istražio je mišljenje javnosti o odabiru zanimanja. Pitanje je glasilo: Da sada birate zanimanje, biste li se vodili… više »

PROBLEMI?

Skupe ali i nedostatne mjere za spas hrvatskih škverova

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

U iščekivanju raspleta krize u pulskom brodogradilištu Uljanik pod monitoringom Europske komisije, dojam je kako situacija nikad nije bila složenija i zahtjevnija. I pitanje je… više »

BRAVO

Radni tjedan od 4 dana je - odlična ideja

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Perpetual Guardian, novozelandska tvrtka provela je u ožujku i travnju eksperiment među svojih 240 zaposlenika koji su radili četiri dana tjedno, umjesto pet, odnosno 32 sata umjesto 40, dok… više »

BIZNIS

Povijesni sporazum Europske unije i Japana

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Takozvani Economic Partnership Agreement, EPA bi između Europske unije i Japana trebao stupiti na snagu slijedeće jeseni. Kako tvrdi Europska komisija, njime će nestati 99% carina koje… više »

EH, DA...

Problemi s naftom na vidiku?

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Povećanje globalne opskrbe naftom koje predvode Saudijska Arabija i Rusija moglo bi se naći pod pritiskom budući da su pojedini veliki proizvođači sučeljeni s poremećajima u proizvodnji,… više »

NARAVNO!

HANFA dobiva veće ovlasti

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Novim Zakonom o tržištu kapitala, koji je u petak donio Hrvatski sabor, a kojim se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s pravnom stečevinom Europske unije, donijet će Hrvatskoj agenciji… više »

RADNICI

Radna snaga za Njemačku – od informatičara do kuhara

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

U Njemačkoj postoji više od 50 različitih dozvola za boravak. Tako postoje, primjerice, viza za umjetnike, dozvola za privremeni boravak, dozvola za stalni boravak, Plava karta… više »

FITCH

Hrvatski rejting se poboljšao

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Rejting agencija Fitch u petak je zadržala hrvatski kreditni rejting na 'BB+', ali je povećala izglede sa stabilnih na pozitivne, pri čemu procjenjuje da će Hrvatska i ove godine zabilježiti… više »

skrolaj na vrh