Biznis
PROBLEMI?

Gospodarstvo EU ugroženo zbog koronavirusa

objavljeno prije 3 mjeseca

Gospodarstvo Europske unije bit će najteže pogođeno poremećajima u opskrbi iz Kine zbog epidemije koronavirusa, procijenila je u srijedu agencija Ujediinjenih naroda za trgovinu i razvoj… više »

EHHH...

Udio žena u upravama hrvatskih kompanija i dalje pada

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

SELECTIO indeks žena, koji mjeri udjel žena u upravama društava u sastavu indeksa CROBEX, u 2020. je pao na 11,8% u odnosu na 13,2% krajem 2019. godine. Najveći udjel žena u upravama… više »

SURADNJA

Nationwide i Generali najavljuju inovativno zajedničko ulaganje

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Kako se kompanije nastavljaju širiti izvan granica i natječu se na međunarodnoj razini, sve više očekuju osigurateljno rješenje koje će im omogućiti učinkovito… više »

EU FONDOVI

Novi natječaj za vinare

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Vinarima je na raspolaganju novi natječaj iz mjere „Ulaganja u vinarije i marketing vina" putem kojeg možete zatražiti bespovratna sredstva za svoja ulaganja u izgradnju ili opremanje… više »

SAZNAJEMO

Fintech kompanije u 2020. transformiraju financijsko poslovanje

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Iz godine u godinu povećava se potreba za brzim, sigurnim, jednostavnim te lako dostupnim transakcijama čime one postaju aktualna tema u raspravama o budućnosti bankarskog poslovanja.… više »

NIELSEN

Regionalne specifičnosti hrvatskih potrošača

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Gledajući pet glavnih regija, prema klasifikaciji agencije za istraživanje tržišta Nielsen, može se slobodno reći da su različitosti bitne i da kupci traže drugačiji pristup u… više »

PITANJE

Hoće li koronavirus promijeniti i svjetsko gospodarstvo?

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

„Poduzeća sad uče lekciju, koliko je doista lomljiv ovaj globalni proizvodni lanac", kaže Gabriel Felbermayr iz Instituta za svjetsku ekonomiju iz Kiela. Jer njega ovo širenje… više »

KONFERENCIJE

Još bolja i još veća Future Tense konferencija

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Druga Future Tense konferencija o budućnosti poslovanja održat će se 19. i 20. svibnja u zagrebačkoj Laubi gdje će najpoznatija svjetska futurološka imena govoriti o budućnosti… više »

KONFERENCIJE

Drugo izdanje skupa o bespilotnim letjelicama DroneDays

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) 26. i 27. ožujka 2020. održat će se drugo izdanje dvodnevnog skupa o bespilotnim letjelicama DroneDays u… više »

EHHH...

Koronavirus ruši burze i nosi gubitke

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Kako se koronavirus proširio izvan granica Kine, sve je izglednije da će utjecaj te epidemije na globalno gospodarstvo biti veći nego što se prije očekivalo, pa analitičari… više »

KARIJERE

Promjene na čelu Schneider Electric

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Arthur Vašarević, dosadašnji direktor prodaje u Schneider Electricu, s početkom veljače 2020.godine preuzeo je funkciju generalnog direktora kompanije Schneider Electric za… više »

DANI KOMUNIKACIJA

Vrhunski stručnjaci mentoriraju mlade nade komunikacijske industrije na Danima komunikacija

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Prvi dan festivala Dani komunikacija za mlade će nade hrvatske komunikacijske industrije biti u znaku povratka u školske klupe - ali ne bilo kakve. Young Lions… više »

kockanje kasino ovisnost
STVARNO?

Španjolska protiv kockarnica i kladionica

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Španjolski ministar za potrošnju Alberto Garzón predstavio je plan za zaustavljanje reklamiranja kladionica i kockarnica, čime vlada namjerava stati na kraj porastu… više »

NEMOGUĆA MISIJA

Proračun EU ili: Kako podijeliti manje da svi dobiju više?

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Zapravo bi to graničilo sa čudom i nitko nije ozbiljno vjerovao kako će već na prvom sastanku na vrhu članica Europske unije o proračunu doći do sloge. Jer radi se o novcu, o mnogo… više »

EU

Nema dogovora oko novog višegodišnjeg proračuna

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Izvanredni sastanak čelnika 27 zemalja članica EU-a završen je u petak navečer bez dogovora o novom višegodišnjem proračunu. Ni najnoviji prijedlog da sljedeći… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh