Varilux banner
Biznis
MWC 2018

Mobilna industrija će do 2022. generirati pet posto posto svjetskog BDP-a

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Mobilne tehnologije i usluge u 2017. su generirale 4,5 posto globalnog BDP-a, s 3.600 milijardi američkih dolara dodane vrijednosti, a kako ta industrija intenzivno raste i provlači… više »

TRENDOVI

HTC-ovi prihodi u veljači najniži u 13 godina

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

HTC koji je već niz puta prošao i prolazi kroz restrukturiranje, još uvijek ne može zaustaviti negativni trend poslovanja. Prema pisanju web stranice Focus Taiwan, HTC je u… više »

MA DA?

Apple i Google nisu više vrhunski brandovi

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Apple i Google godinama su najutjecajniji brandovi u svijetu, no izgleda da se stvari drastično mijenjaju - na ovogodišnjoj Harris Pollovoj ljestvici najuglednijih korporativnih… više »

EU FONDOVI

Poljoprivrednicima 3,75 milijardi kuna u 2018.

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

Ministarstvo poljoprivrede podiže ljestvicu. Nakon što je Ministarstvo gospodarstva za prvu polovinu ove godine najavilo natječaje za poduzetnike vrijedne 600 milijuna kuna, ministar… više »

PODUZETNICE

Kineskinje najbogatije među ženama koje su bogatstvo stvorile same

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Kineske poduzetnice opet su dominirale na globalnoj listi milijarderki koje su same stvorile svoje bogatstvo, pa se na toj listi časopisa Hurun za 2018. godinu među deset najbogatijih… više »

TUGA I JAD

Zašto se u Hrvatskoj ljude (pre)često zapošljava na određeno vrijeme?

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Vijest da je Hrvatska vodeća zemlja u EU-u po ugovorima o radu s trajanjem do tri mjeseca nije izazvala naročitu pozornost hrvatske javnosti. Pa ipak, riječ je o iznenađujućem podatku, s… više »

CIRKUS

Pacifička slobodna trgovina bez SAD-a i Kine

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Predstavnici jedanaest pacifičkih zemalja sastali su se u četvrtak u glavnom gradu Čilea Santiagu gdje će potpisati sporazum o slobodnoj trgovini "Comprehensive and Progressive Trans Pacific… više »

PRIGODNO

Žene i plaće - i dalje neravnopravne s muškarcima

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

Gotovo svugdje u svijetu žene imaju manju prosječnu plaću od muškaraca. To je u velikoj mjeri uzrokovano činjenicom što žene uglavnom rade poslove koji spadaju u kategoriju… više »

PODUZETNIČKI SPRINT

Razvij poduzetničku ideju i osvoji vrijednu nagradu

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

U razdoblju od 9. do 28. ožujka 2018. u Zagrebu se u organizaciji studentske udruge Ekonomska klinika održava projekt Poduzetnički sprint. Poduzetnički sprint projekt je baziran na… više »

ETO...

Trgovinski rat je počeo: carine, protumjere i tužbe

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Američki predsjednik Donald Trump je bio posve jasan: SAD uvodi carinu po stopi od 25% na čelik i 10% na aluminij. „Mi ćemo uvesti te stope sljedećeg tjedna", a one će biti na snazi… više »

ZVIJEZDA

Zvijezda - jedina kompanija sa čak četiri proizvoda na listi TOP 10 brandova

objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana

Zvijezdini proizvodi već više od 100 godina mogu se pronaći u gotovo svakoj obiteljskoj smočnici i hladnjaku, a da Hrvati baš vole Zvijezdu pokazalo je i najnovije istraživanje… više »

KOMENTAR

Treba nam nešto bolje od BDP-a

objavljeno prije 8 mjeseci

Na žalost to nije šala, nego zastrašujuća stvarnost: makar je vrlo dug popis nedostataka prilikom obuhvaćanja, izračunavanja i tumačenja „bruto domaćeg… više »

KOMENTAR

Bit će ozbiljne svađe u EU-u

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

„Kod novca prestaje prijateljstvo", glasi njemačka uzrečica, ali slična postoji u gotovo svakom europskom jeziku. To se odlično može vidjeti i kod redovitih… više »

DOĐITE

Globalni stručnjaci koji spajaju tehnologiju i kreativnost na Danima komunikacija

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Ovogodišnji fokus festivala Dani komunikacija stavljen je na simbiozu tehnologije i kreativnosti, a upravo to potvrđuju najavljeni predavači, vrsni stručnjaci Christoffer Malmer, Steve… više »

DANI KOMUNIKACIJA

Kako zadiviti žiri i ponosno otići s Dana komunikacija s MIXX nagradom u rukama?

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Kako funkcionira Mixx i koji je to faktor "x" koji čini dobar Mixx case saznajte od članova žirija iz prve ruke! Digitalci i stratezi, svi vi koji upravo dovršavate svoje Mixx prijave,… više »

Varilux banner
skrolaj na vrh