Biznis
TMURNA BUDUĆNOST

Kako je Agrokor postao jedina vladina tema

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Glavna preokupacija Vlade RH u proteklih godinu dana, otprilike, nedvojbeno je kriza Agrokora. Štoviše, vremenom se sve češće nameće dojam kako je riječ o jedinoj… više »

FESTIVALI

Dani komunikacija: AdBlock na advertising festivalu

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Brojna imena predavača na Danima komunikacija već su odavno najavljena, a danas je predstavljen cjelokupni program festivala. Organizatori su otkrili još jednog intrigantnog predavača,… više »

EU FONDOVI

Novi natječaji iz vinske omotnice u 2018. godini

objavljeno prije 4 mjeseca

Nacionalni program pomoći sektoru vina 2014.-2018. službeno je ušao u svoju posljednju godinu. Pravo je vrijeme stoga za rekapitulaciju svega dosad učinjenoga i eventualnu doradu… više »

MWC 2018

Mobilna industrija će do 2022. generirati pet posto posto svjetskog BDP-a

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Mobilne tehnologije i usluge u 2017. su generirale 4,5 posto globalnog BDP-a, s 3.600 milijardi američkih dolara dodane vrijednosti, a kako ta industrija intenzivno raste i provlači… više »

TRENDOVI

HTC-ovi prihodi u veljači najniži u 13 godina

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

HTC koji je već niz puta prošao i prolazi kroz restrukturiranje, još uvijek ne može zaustaviti negativni trend poslovanja. Prema pisanju web stranice Focus Taiwan, HTC je u… više »

MA DA?

Apple i Google nisu više vrhunski brandovi

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Apple i Google godinama su najutjecajniji brandovi u svijetu, no izgleda da se stvari drastično mijenjaju - na ovogodišnjoj Harris Pollovoj ljestvici najuglednijih korporativnih… više »

EU FONDOVI

Poljoprivrednicima 3,75 milijardi kuna u 2018.

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Ministarstvo poljoprivrede podiže ljestvicu. Nakon što je Ministarstvo gospodarstva za prvu polovinu ove godine najavilo natječaje za poduzetnike vrijedne 600 milijuna kuna, ministar… više »

PODUZETNICE

Kineskinje najbogatije među ženama koje su bogatstvo stvorile same

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Kineske poduzetnice opet su dominirale na globalnoj listi milijarderki koje su same stvorile svoje bogatstvo, pa se na toj listi časopisa Hurun za 2018. godinu među deset najbogatijih… više »

TUGA I JAD

Zašto se u Hrvatskoj ljude (pre)često zapošljava na određeno vrijeme?

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Vijest da je Hrvatska vodeća zemlja u EU-u po ugovorima o radu s trajanjem do tri mjeseca nije izazvala naročitu pozornost hrvatske javnosti. Pa ipak, riječ je o iznenađujućem podatku, s… više »

CIRKUS

Pacifička slobodna trgovina bez SAD-a i Kine

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Predstavnici jedanaest pacifičkih zemalja sastali su se u četvrtak u glavnom gradu Čilea Santiagu gdje će potpisati sporazum o slobodnoj trgovini "Comprehensive and Progressive Trans Pacific… više »

PRIGODNO

Žene i plaće - i dalje neravnopravne s muškarcima

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Gotovo svugdje u svijetu žene imaju manju prosječnu plaću od muškaraca. To je u velikoj mjeri uzrokovano činjenicom što žene uglavnom rade poslove koji spadaju u kategoriju… više »

PODUZETNIČKI SPRINT

Razvij poduzetničku ideju i osvoji vrijednu nagradu

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

U razdoblju od 9. do 28. ožujka 2018. u Zagrebu se u organizaciji studentske udruge Ekonomska klinika održava projekt Poduzetnički sprint. Poduzetnički sprint projekt je baziran na… više »

ETO...

Trgovinski rat je počeo: carine, protumjere i tužbe

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Američki predsjednik Donald Trump je bio posve jasan: SAD uvodi carinu po stopi od 25% na čelik i 10% na aluminij. „Mi ćemo uvesti te stope sljedećeg tjedna", a one će biti na snazi… više »

ZVIJEZDA

Zvijezda - jedina kompanija sa čak četiri proizvoda na listi TOP 10 brandova

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Zvijezdini proizvodi već više od 100 godina mogu se pronaći u gotovo svakoj obiteljskoj smočnici i hladnjaku, a da Hrvati baš vole Zvijezdu pokazalo je i najnovije istraživanje… više »

KOMENTAR

Treba nam nešto bolje od BDP-a

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Na žalost to nije šala, nego zastrašujuća stvarnost: makar je vrlo dug popis nedostataka prilikom obuhvaćanja, izračunavanja i tumačenja „bruto domaćeg… više »

skrolaj na vrh
= { id: "a2f08c266", // ENGAGEMENT ZONE format: "0x0" };