Biznis
ANALIZA

Hrvatsko gospodarstvo u 2020: nastavak rasta, ali uz zabrinutost

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Prema predviđanjima Hrvatske Narodne Banke (HNB) koje je pred kraj 2019. godine objavio guverner Boris Vujčić, Hrvatsku u 2020. godini očekuje nešto malo niži rast BDP-a nego… više »

USPJEH

Galaxy 5G prodan u gotovo 7 milijuna primjeraka

objavljeno prije 3 mjeseca

Južnokorejski Samsung Electronics u petak je izvijestio da je lani prodao više od 6,7 milijuna pametnih telefona modela Galaxy 5G i time učvrstio status najvećeg svjetskog proizvođača… više »

ZA ŠTO?!

U prosincu građani spalili 16 milijardi kuna

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

U lanjskom prosincu hrvatski građani potrošili su gotovo 16 milijardi kuna, što je milijardu kuna više nego u istom razdoblju lani, objavili su u četvrtak iz Hrvatske… više »

ANALIZA

Odlična godina za Njemačku burzu ili pitanje, kamo inače s novcem?

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

U proteklih 12 mjeseci se glavni indeks Njemačke burze u Frankfurtu popeo za 25,5% na 13.249 bodova. Među najvećim njemačkim tvrtkama izlistanim u DAX-u ima doista spektakularnih… više »

NE DAJU SE

Rekordna dobit Huaweija unatoč SAD-ovoj crnoj listi

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Huawei Technologies u utorak je priopćio kako je u 2019. godini ostvario rekordnu dobit, unatoč burnoj godini u kojoj su ga SAD i njegovi saveznici stavili na crnu listu. "Unatoč… više »

PREDVIĐANJA

Što nas očekuje u 2020. godini

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Ispraćaj jedne kalendarske godine, te dočekivanje nove, uvijek je prilika za rekapitulaciju svega što se napravilo, s ciljem pripreme za sve što dolazi. Ali i prigoda da… više »

ANALIZA

Najčešće novogodišnje odluke su pronalazak (boljeg) posla

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Novogodišnje želje su pred nama, a dobar dio njih odnosi se na planove vezane uz karijeru. S kojim su željama i odlukama ispitanici ulaze u 2020. godinu istražio je portal MojPosao na… više »

STVARNO?

Na božićne poklone izdvajamo više od 1000 kuna

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Vrijeme blagdana i darivanja je iza nas. Koliko su građani kupovali božićne poklone i koliko su novaca za to izdvojili, MojPosao je provjerio u anketi provedenoj na više od 600… više »

UPS!

Banke vraćaju crne liste dužnika

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Banke su odlučile ponovo uspostaviti jedinstveni Registar obveza po kreditima (HROK) svojih klijenata koji im omogućuje razmjenu podataka o zaduženosti građana, piše u subotu Jutarnji… više »

ANALIZA

Boeing ili do dobiti i preko mrtvih ljudi

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

U vijesti kojom Boeing objavljuje odlazak dosadašnjeg predsjednika uprave Dennisa Muilenburga „sa svih položaja i to s trenutnim djelovanjem", ovaj američki koncern to… više »

POLITIKA

Kriptovalute nisu dobrodošle u EU

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Time su ministri potkrijepili oštar stav iskazan u slučaju Facebookove libre koja je naišla na kritike regulatora širom svijeta zbog mogućeg štetnog utjecaja na… više »

 Ovo nikako nemojte googlati / ISTOCK/GETTY IMAGES
UFF!

Francuska kaznila Google sa 150 milijuna eura

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Francuska agencija za tržišno natjecanje u petak je kaznila Google sa 150 milijuna eura zbog monopolističkog ponašanja i nejasnog reklamiranja na stranici Google Ads. Ova kazna… više »

ČESTITAMO

Kauflandu 4. godinu zaredom uručen Certifikat Poslodavac Partner

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Kaufland Hrvatska i ove je godine potvrdio standarde certifikata Poslodavac Partner. Kaufland je dio projekta Certifikat Poslodavac Partner već četiri godine, te su visoke standarde… više »

OPREZ

E-cigarete su opasne po zdravlje

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Prvi put je jedna dugoročna studija pokazala da je pušenje e-cigareta isto toliko štetno kao i pušenje duhana. Vjerojatnost oboljenja od astme, bronhitisa, emfizema… više »

EU FONDOVI

Vinarima nove potpore za promidžbu na tržištima trećih zemalja

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Jučer je otvoren natječaj za „Promidžbu na tržištima trećih zemalja", a  moguće je dobiti 200.000 eura potpore. Ako želite biti prisutni izvan granica EU i u tim zemljama… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh