Biznis
STRAŠNO

Cambridge Analytica iskoristila 87 milijuna korisnika Facebooka

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Facebook je u srijedu izbacio novu brojku korisnika čije je podatke bez njihovog znanja koristila tvrtka Cambridge Analytica - čak 87 milijuna, što je znatno više od… više »

EH, DA...

Hrvati se isleljavaju, plaće ne rastu...

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Prema podacima servisa MojaPlaća u prvom kvartalu 2018. godine prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj je iznosila 5.596 kune, što je gotovo jednako kao u prethodnom kvartalu (5.586… više »

COOL

Island - zemlja rudara kriptovaluta

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Kriptovalute su i dalje u usponu, bez obzira na sve prepreke koje im postavlja konvencionalno bankarstvo i financijski sustav, a obećana zemlja postao je najudaljeniji otok Europe....… više »

STANJE - LOŠE

Hrvatska prima milijarde, ali to je put u propast

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Hrvatski građani u inozemstvu svake godine šalju sve više novca „kući". Baš kao nekad u Jugoslaviji, gastarbajteri izdržavaju ili potpomažu svoju rodbinu obilnim… više »

EU FONDOVI

Novi rok za prijavu na natječaj „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP"

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Najavljena je izmjena natječaja „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP" s odgodom početka zaprimanja projektnih prijava sa 3. travnja 2018 na 3. svibnja 2018. Odgoda već dugo… više »

PRIPAZITE

Upozorenje o primamljivim online oglasima za kozmetičke i farmaceutske proizvode

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Hrvatska udruga banaka upozorava građane da ne nasjedaju na primamljive oglase za kozmetičke/farmaceutske proizvode te da budu oprezni prilikom kupnje na internetskim portalima na koje vode… više »

ČESTITAMO

“Stvaratelji za stoljeća” za životno djelo u poduzetništvu sa zlatnom lentom Medikolu

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Poliklinika Medikol dobila je još jedno veliko priznanje za svoj rad - nagradom "Stvaratelji za stoljeća" za životno djelo u poduzetništvu uz odavanje priznanja usmjerava… više »

KOMENTAR

Facebook ili - gdje se to briše?

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Zamislite da ste vanzemaljac i da ste slučajno vidjeli par minuta izvješća na američkim postajama o ovom skandalu s osobnim podacima na Facebooku. Mogli biste dobiti dojam da je… više »

KONVENCIJE

Održan Dan otvorenih integracija KING ICT-a

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Poslovno-tehnološka konferencija KING ICT-a Dan otvorenih integracija održana je 22. ožujka u Zagrebu, trinaestu godinu za redom. Ove godine razgovaralo se o idejama koje grade… više »

SVE BOLJE...

S&P podignuo rejting Hrvatske na 'BB+'

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Agencija Standard&Poor's (S&P) podigla je rejting Hrvatske s 'BB' na 'BB+', uz stabilne izglede, zahvaljujući daljnjem smanjenju javnog duga i poboljšanoj fiskalnoj poziciji… više »

EU FONDOVI

Uskoro nove bespovratne potpore za mala i srednja poduzeća

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Uskoro, krajem ožujka i početkom travnja, bit će otvorena četiri natječaja iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija" s ciljem poboljšanja razvoja i rasta malih i… više »

STVARNO?

Europski porez za internetske divove

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Prema podacima Europske komisije, tvrtka koja djeluje na internetu poput Googlea plaća 10% poreza na svoju dobit. Makar nije uvijek lako izvući pravedan porez i iz međunarodnih kompanija, one… više »

KONFERENCIJE

Turizam i IT industrija u Hrvatskoj trebaju više surađivati

objavljeno prije 5 mjeseci

Turizam i IT kao dva rastuća i najuspješnija sektora u Hrvatskoj bi trebali više surađivati, nadopunjavati se i koristiti inovativna rješenja i proizvode… više »

TMURNA BUDUĆNOST

Kako je Agrokor postao jedina vladina tema

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Glavna preokupacija Vlade RH u proteklih godinu dana, otprilike, nedvojbeno je kriza Agrokora. Štoviše, vremenom se sve češće nameće dojam kako je riječ o jedinoj… više »

FESTIVALI

Dani komunikacija: AdBlock na advertising festivalu

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Brojna imena predavača na Danima komunikacija već su odavno najavljena, a danas je predstavljen cjelokupni program festivala. Organizatori su otkrili još jednog intrigantnog predavača,… više »

skrolaj na vrh